Vihdoin voitto! – KäPa/NoLe kaatui komeasti 4-1

 

 

 

 

 

 

 

 

14.6
4.divisioona
Pallokenttä 6
SAPA – KäPa/NoLe 4-1 (2-0)
SAPAn maalit: Petteri Kölli 2 (15. min. ja 52. min.), Christoffer MacDonald-Thomé (17. min.) ja Sami Laine (60. min.)

Pitkään siinä meni. PKP:n luovuttua sarjasta ensimmäistä tuloksiiin laskettua voittoa sai SAPA odottaa kesäkuun puoliväliin. KäPa/NoLe kaatui torstaina Bolliksella komeasti lukemin 4-1. Petteri Kölli oli oivassa vireessä hänen tehtyä savannalaisten kaksi osumaa.

Ennen torstaita vihreäpaidoilla oli saaliina vain yksi ainoa piste. Mutta jo ennen ottelua oli aistittavissa, että joukkue halusi nyt ehdottomasti alkaa kääntämään kurssia suotuisampaan suuntaan. Pitkästä aikaa SAPAn kokoonpanossa alkoi olla ruuhkaa, joten kaikki oli siltäkin osin kunnossa tätä tarkoitusperää silmälläpitäen.

SAPA saikin hyvän startin ottelulle, kun 17 minuutin jälkeen vastustajan maaliverkko oli soinut jo kahteen otteeseen. Ensin vartin kohdalla Petteri Kölli pääsi keskeltä viimeistelemään rauhallisesti alakulmaan.

Ja vain pari minuuttia tämän perään Kalle Vanhatalo pääsi nostamaan pallon maalille, josta Christoffer MacDonald-Thomé veti kääntölaukauksella pelivälineen verkon perukoille ja tilanteeksi 2-0.

Tämä jäi myös taukolukemiksi, vaikka ensimmäistä kertaa SAPAn maalia tällä kaudella vartioinut kakkosjoukkueen Karri Salo joutuikin kertaalleen torjumaan vaarallisen vedon läheltä. Salo esiintyi muutoinkin läpi illan erinomaisesti.

Toisen puoliajan alussa SAPAn ajatukset olivat tainneet jäädä vielä tauon viettoon, sillä KäPan 2-1 kavennus syntyi aivan päätösjakson alkuhetkillä

SAPA ei tästä kuitenkaan sen enempää hätkähtänyt. 3-1 maali tuli heti 52 minuutin kohdalla. Pelattiin korkea pallo, jota ei vastustaja kyennyt katkaisemaan, ja Kölli onnistui nostamaan puskemalla pelivälineen maalivahdin yli.

Köllin lisäksi myös keskikenttäpelaaja Sami Laine avasi maalihanat SAPAn paidassa tekemällä MacDonald-Thomén syötöstä 60. minuutilla jo ratkaisevan tuntuisen 4-1 osuman.

Loppupelin vihreät pelasivat viisaasti ja mitään hätää ei joukkueella enää ollut. Lisäosumatkin olivat SAPAlla vielä lähellä. Voitto oli näin tosiasia.

Olemme nyt lähellä sitä mitä osataan, ja tehtiin perusasiat paremmin kuin aikaisemmin. Alusta asti oli hyvää aktiivisuutta, jota runsas pelaajien määrä auttoi myös tänään”, SAPAn valmentaja Samuli Jokinen sanoi.

Sarjasijoitus pysyy voitosta huolimatta staattisena, eli viimeisenä. Seuraavaksi vastaan asettuu ensi maanantaina MPS/Old Stars ottelun pyörähtäessä käyntiin Talin kakkosnurmella klo 19.30.

SAPAn kokoonpano KäPa/NoLe-ottelussa. Karri Salo; Rasmus Helminen (46. Anselmi Henriksson), Mikko Nieminen, Sami Helppi, Kalle Vanhatalo, Riku Riihioja, Valtteri Entola (81. Sami Johansson), Markus Vanninen (65. Julius Kukkonen), Sami Laine, Petteri Kölli (71. Kimmo Hyttinen), Christoffer MacDonald-Thomé (65. Albian Ibishi)

SAPAn loput kevätkierrokesen ottelut:

SAPA – MPS/Old Stars   Talin nurmi 2       ma 18.6 klo 19.30
Töölön Vesa – SAPA       Käpylän nurmi 2 to 28.6 klo 18