Edustusjoukkue menetti viime minuuteilla voiton – MPS/Old Stars lopussa tasoihin

 

 

 

 

 

 

 

 

18.6
Talin nurmi
4.divisioona
SAPA – MPS/Old Stars 1-1 (1-0)
SAPAn maali: Christoffer MacDonald-Thomé (20. min.)

SAPAn edustusjoukkue oli jo kiinni kolmessa sarjapisteessä, kunnes vastustaja pääsi tasoittamaan juuri pelikellon näyttäessä täyttä aikaa. Näin pisteet tasattiin maanantaina Talissa pelatussa ottelussa MPS/Old Starsia vastaan lukemin 1-1.

SAPAn voitti viime kierroksella toista kertaa tällä kaudella, mutta kuitenkin ensi kertaa niin, että se näkyy sarjataulukon voittosarakkeessa, sillä PKP luopui sarjasta. Pitkään näytti siltä, että näinkö pisteet lipuvat jälleen savannalaisille. Ottelun lopun SAPA pelasi kuitenkin huolimattomasti, ja päästi keltapaidat loppukirissään tasoihin.

Ottelun avausmaali syntyi 20 minuutin kohdalla. SAPAn Sami Helppi laittoi keskiviivalta pitkän pallon  kohti maalia. Pelivälineeseen pääsi Christoffer MacDonald-Thomé, joka laittoi ennen maalivahdin väliin tuloa pienen näpyn itselleen ja tuikkasi tämän jälkeen pallon tyhjään rysään, 1-0.

Se jäi avauspuoliajan ainokaiseksi, vaikka molemmilla oli lisäksi vielä parisen vaarallista maalipaikkaa.

Päätösjaksolla SAPAn olisi pitänyt oikeastaan olla jo useammankin maalin johdossa, mutta joukkue ei saanut lukuisista yrityksistä huolimatta palloa millään sisään. MPS:n oikeastaan ainoaksi tilanteeksi ennen tasoitusmaalia jäi veto lähietäisyydeltä, joka osui ylärimaan.

Lopussa MPS yritti vimmatusti ja löysi lopulta isäntien puolustuksesta aukon kellon näyttäessä jo pian 90. minuuttia. Pallonmenetyksen jälkeen peliväline pelattiin laitaan, syöttö keskelle, josta löytyi vapaaksi jäänyt Roni Metsänkivi. Hän laukoi nopeasti kuudentoista alueen rajalta alakulmaan ja peli oli tasan 1-1.

Katastrofin ainekset olivat ilmassa, kun vieraiden Joonas Prami puski kulmapotkusta vielä aivan lopussa ylärimaan, mutta tästä SAPA selvisi onneksi säikähdyksellä.

SAPA menetti miltei koko toisen puoliajan näpeissään olleen pelin ja joutui tyytymään Talissa lopulta tasapeliin.

”Pelaaminen oli jotenkin sekavaa koko ottelun ajan, saattoi johtua siitä, että kyseessä oli ensimmäinen peli nurmella. Ja varsinkin, kun vastustaja pyrki ylittämään keskiviivan todella nopeasti, oli kontrolloituja hyökkäyksiä molemmilla todella vähän. Lisäksi johtoasemassa pelaaminen oli kuritonta ja huolimatonta, liikaa huonoja ratkaisuja vääriissä paikoissa. Positiivista oli kuitenkin se, että luotiin paljon hyviä aihioita, joista olisi hieman paremmalla viimeisellä suorituksella syntynyt erinomainen maalipaikka”, valmentaja Tuomo Känsäkoski sanoi.

Kevätkierros paketoidaan ensi viikon torstaina, tuolloin vastassa on Töölön Vesa. Peli potkaistaan käyntiin Käpylän nurmella klo 18.

SAPAn kokoonpano MPS/Old Stars-ottelussa: Mikael Biese; Rasmus Helminen, Mikko Nieminen, Sami Helppi, Riku Riihioja, Valtteri Entola, Petteri Kölli (63. Kimmo Hyttinen), Sami Laine (83. Albian Ibishi), Kalle Vanhatalo, Markus Vanninen (51. Julius Kukkonen), Christoffer MacDonald-Thomé