Edustusjoukkue voitolla kesätauolle!

 

 

 

 

 

 

 

 

28.6
4. divisioona
Käpylä
Töölön Vesa – SAPA 0-1 (0-1)
SAPAn maali: Albian Ibishi (23. min.)

SAPAn edustusjoukkue päätti kevätkautensa 1-0 voitolla Töölön Vesasta. Savannalaiset olisivat voineet hyvässä lykyssä iskeä huomattavasti tätä suuremmatkin voittolukemat, mutta ainoastaan Albian Ibishi onnistui torstaina Käpylässä pelatussa ottelussa maalinteossa.

Kevätkierros saapui päätepysäkille torstaina, kun sarjan hännillä porskutellutta SAPAa vastassa oli lohkonelonen Töölön Vesa. Tilanne sarjataulukossa ei näkynyt kuitenkaan kentän puolella, sillä valkomustassa vierasasussa pelannnut savannalaisryhmä voitti selkeästi maalintekoyritykset.

Ennen ottelun ainokaista SAPAlla oli kolmekin erinomaista tilaisuutta laittaa pallo verkkoon. Toki myös kotijoukkue hätyytteli kertaalleen maalia, mutta 23. minuutilla sitten osui, ja onneksi oikeassa päässä. Pallo tiputettiin alas Sami Johanssonille, joka laittoi keskityksen. Anselmi Henriksson puski keskelle, jonka jälkeen Albian Ibishi pääsi läheltä maalia tekemään ensimmäisen maalinsa SAPAn paidassa.

Tämän jälkeen avausjaksolla SAPAn yhtä hyvää tilannetta lukuunottamatta ei enää juuri paikkoja ollut.

Toisen puoliajan alkuminuteilla Anselmi Henriksson sai parikin tilaisuutta lisätä SAPAn johtoa, mutta hän ei kuitenkaan ”Albin” tavoin onnistunut iskemään kauden esikoistaan.

Vesan päätösjakson ja sen ottelun vaarallisin tilanne tuli vapaapotkusta ennen kuin tunti oli täynnä. Pallo tuli yläriman kautta vielä pelattavaksi, mutta vieraat selvisivät tästä säikähdyksellä.

Muutoinkin töölöläiset pelasivat ihan suht pirteästi toisen puolikkaan alkupuolella, mutta laukauksia se ei juuri saanut aikaan. SAPAn maalia vartioinut Karri Salo joutui torjuntatöihin koko pelissä muutoinkin vain kerran.

Maalipaikolla ei lopussa juhlittu, vaikka Kalle Vanhatalo pääsikin kuudentoista rajalta kertaalleen kokeilemaan, veto kuitenkin yli.

Toisin kuin hieman vastaavassa edellisessä ottelussa toissa maanantaina, nyt SAPA pelasi 1-0 johtoasemassa viime kertaa fiksummin ja sillä ei ollut lopussa sen suurempaa hätää.

 ”Olosuhteisiin nähden hyvä peli, oli kuuma keli ja nihkeä kenttä. Onnistuttiin yksinkertaistamaan peliä ja minimoimaan näiden olosuhteiden luomat haasteet paremmin kuin vastustaja. Luotiin huomattava määrä maalipaikkoja, tilanteiden valossa oikea joukkue voitti”, SAPAn valmentaja Samuli Jokinen sanoi.

”Vaikka ollaankin sarjassa vasta tuolla (kahdeksas), emme ole pelanneet silti niin huonosti. Vain kaksi kertaa olemme hävinneet yli yhdellä maalilla (PPJ/Ruoholahti ja Atlantis/Akatemia), joten tilanne voisi hieman paremmalla onnella olla toinen. Se on paljon henkisestä puolesta kiinni, ja kun se saadaan kuntoon, niin kivutaan tuolta varmasti vielä reilusti ylöspäin”, hän päättää.

Joukkue vetää muutaman viikon joukkuetreeneistä henkeä ja aloittaa sen jälkeen valmistautumisen maanantaina 30.7 käynnistyvälle syyskierrokselle. Tuolloin vastaan tulee Pirkkolassa FC Finnkurd.

SAPAn kokoonpano Vesa-ottelussa: Karri Salo; Rasmus Helminen, Mikko Nieminen, Sami Helppi, Kalle Vanhatalo, Anselmi Henriksson (67. Petteri Kölli), Markus Vanninen (84. Mikko Merikari), Valtteri Entola, Christoffer MacDonald-Thomé, Sami Johansoon (46. Riku Riihioja), Albian Ibishi (75. Kimmo Hyttinen). Vaihdossa: John Stolpe