Edustusjoukkueen synkkä alkukausi jatkuu – SUMU/sob 2-1 voittoon

 

 

 

 

 

 

 

9.6
4 .divisioona
Myllypuro
SUMU/sob – SAPA 2-1 (0-0)
SAPAn maali: Julius Kukkonen (90. min.)

SAPAn edustusjoukkueen sysimusta alkukausi sai lauantaina jumbopelissä jatkoa, kun se hävisi lauantaina jo kuudennen kerran seitsemästä ottelusta. Myllypuron Pallomyllyssä pelatussa kamppailussa mentiin maalittomassa tilanteessa aina 79. minuutille asti, kunnes SUMU/sob iski pikavauhtia pari maalia eikä vihreäpaidat tästä toipunut, vaikka lopussa joukkue kävikin erittäin lähellä vielä tasoitusta.

Savannalaisten saldo ennen ottelua oli karu, sillä koossa oli kuuden pelin jälkeen ainoastaan yksi piste. Kuitenkin ottelut ovat olleet yhtä lukuunottamatta kaikki tasaisia, kuten oli lauantaipäivän jumbokamppailukin SUMU/sob:ia vastaan. Peli kääntyi kuitenkin harmittavasti jälleen niin kovin tutusti vastustajalle.

Ensimmäinen puoliaika mentiin valkopaitaisen kotijoukkueen hienoisessa hallinnassa.

SAPAn maalivahti John Stolpe pääsi pari kertaa maalillaan kunnolla tositoimiin. Ensimmäisessä hän torjui SUMUn pelaajan tykityksen reilusta 20 metristä , ja vielä ennen taukoa ”Johnnyn” loistopelastus piti pelin maalittomana.

SAPAllakin oli paikkansa, mutta varsinaisesti kunnollisia laukauksia ei se maalia kohti saanut aikaan.

Tylsähkön ja kävelyvauhtisen avausjakson jälkeen meno ei liiemmin jälkimmäisenkään alkupuolella parantunut

Ennen lopun maaleja kuitenkin molemmat kävivät lähellä. 56. minuutilla SAPAn Petteri Kölli pääsi vetämään boksin sisältä, SUMUn molarin vedettyä kuitenkin pitemmän korren. Ja 73 minuutin kohdalla SUMU pääsi pelaamaan pallon maalin eteen, mutta vieraat selvisivät tästä todellisesta vaaranpaikasta säikähdyksellä. Myös SAPAn Anselmi Henrikssonille siunaantui erinomainen tilaisuus, mutta maalia ei tästäkään syntynyt. 

Mutta seuraavasta ei sitten enää. 79. minuutilla pallonmenetyksen jälkeen tuli nopea SUMU-hyökkäys. Ensimmäisen kudin Stolpe torjui, mutta jatkopallo painui verkon perukoille, 1-0.

Ja lisää seurasi kolme minuuttia myöhemmin, kun vihreäpaitojen puolustus ei ollut toipunut edellisestä keskittymisen herpaannuttua. SUMUn pelaaja pääsi terävän hyökkäyksen päätteeksi läpi, ja laukauksessa Stolpe maalillaan vailla mahdollisuuksia ja peli oli 2-0.

Julius Kukkonen kavensi vielä lisäajan alkaessa 2-1:een, ja SAPAn Mikko Merikarille avautui vielä aivan päätöshetkillä keskeltä erinomainen tilaisuuus tasoitukseen. Kauden toisen pelinsä pelannut ”Merkkari” taisi hiukan itsekin hämmentyä hänelle yllättäen avautuneesta avopaikasta ja veto lopulta huonommalla jalallaan meni niukasti ohi maalin.

Tulokseksi jäi näin kauden kuudes tappio ja joukkue jatkaa kauttaan jumbosijalla yhdellä pistellä.

”Tehdään tällä hetkellä asioita liian näennäisesti, ollaan puolustavinamme ja ollaan hyökkäävinämme. Koska vastassa oli voitettavissa oleva joukkue, niin onhan se aika tyhmää hävitä”, harmitteli SAPAn valmentaja Samuli Jokinen pelin jälkeen.

Avausvoitto on tähtäimessä seuraavaksi ensi torstaina KäPa/Nole:a vastaan. Ottelu Bollis 6:lla käynnistyy klo 20.15.

SAPAn kokoonpano SUMU/sob-ottelussa: John Stolpe; Kalle Vanhatalo, Mikko Nieminen, Sami Helppi, Rasmus Helminen, Sami Laine, Tuomo Känsäkoski (46. Julius Kukkonen), Markus Vanninen, Anselmi Henriksson, Petteri Kölli (74. Mikko Merikari), Albian Ibishi (60. Kimmo Hyttinen). Vaihdossa: Sami Johansson

SAPAn loput kevätkierroksen ottelut:

SAPA – KäPa/Nole          Pallokenttä 6      to 14.6 klo 20.15
SAPA – MPS/Old Stars   Talin nurmi 2       ma 18.6 klo 19.15
Töölön Vesa – SAPA       Käpylän nurmi 2 to 28.6 klo 18