SAPAn vaikea kauden alku sai jatkoa – SUMU/sob viime sekunneilla voittoon

 

 

 

 

 

 

6.5
4. divisioona
Pallomylly
SUMU/sob – SAPA 1-0 (0-0)

SAPA edustusjoukkue hävisi lauantaina SUMU/sobille Myllypuron Pallomyllyssä pelatussa ottelussa maalein 1-0. Maalittomassa tasatilanteessa mentiin aivan viime hetkille, kunnes SUMU iski vaparista ratkaisun. Krunalaiset jatkavat kolmen pelin jälkeen edelleen yhdessä pisteessä.

SAPAn puolustaja Simo Saarinen loukkasi viime ottelussa pahoin polvensa ja joutui pikavauhtia leikkauspäydälle. Tämä tarkoittaa, että paluuuta pelikentille saadaan odottaa pitkään. Sen sijaan joukkue sai myös iloisia uutisia, kun viime kaudella 18 maalia tehnyt Mikael Virta palasi lauantaina puolen vuoden huilin jälkeen takaisin kehiin sivu- ja ristiside vamman jäljiltä. Virta saikin kentälle vaihdosta tultuaan hyviä tekopaikkoja, mutta maali antoi vielä odottaa itseään.

Ottelussa kävi tunteet kuumina läpi ottelun, ja tilanteisiin tultiin kovaa. Pelillisiä hienouksia ei kuitenkaan ensimmäisellä nelivitosella ihmeemmin nähty. Paras tilanne syntyi SUMUlle puolen tunnin jälkeen, mutta vieraiden onneksi laukaus hyvästä paikasta hieman epäonnistui.

Toisella puoliajalla valmentaja Tuomo Känsäkoski vaihtoi kentälle jo viime kaudella SAPAn kolmosjoukkueen mukana miesten peleissä debytoineen b-juniori Julius Kukkosen, jonka ensiesiintyminen edustusjoukkueessa oli monella eri osa-alueella erinomainen. Kukkonen pääsi myös 51. minuutilla Jaakko Kuusimäen syötöstä todella hyvään tekopaikkaan, mutta laukaus kuitenkin harmittavasti hiukan vasemmalta ohi.

Vähän myöhemmin SUMU-pelaaja laittoi pystypallon ja valkopaita pääsi puolittain läpi, veto SAPAn onneksi yli maalin. Ja perään vieraiden pallonmenetyksen jälkeen SUMU oli jälleen tekemässä avausosumaa, mutta pallo paitsion rajamailta lähes tolppaa nuollen ohi alakulmasta.

56. minuutilla SAPAn Rasmus Helminen laukoi tulisesti, mutta SUMU-vahti sai yläriman alta kurotettua sormensa pallon tielle.

SAPAlla oli toisella jaksolla paras pelidraivi, mitä joukkue on tällä kaudella esittänyt. Kukkosen lisäksi piristystä toi Mikael Virta, joka tuli kentälle tunnin kohdalla. Laitalinkki saikin jo melkein välittömästi kentälle tultuaan tontin, mutta ei onnistunut saamaan laukaukseen tarpeeksi hyvää kosketusta.

SAPAn Mikko Aho teki 65. minuutilla hienon nousun ja pääsi Virran syötöstä avopaikkaan, veskari veti kuitenkin tällä kertaa pitemmän korren. Jani Rahkonen pääsi vielä perään yrittämään tuloksetta.

Viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa SAPAn kapteeni Mikko Nieminen veti vaparista ylärimaan, ja lisäajan alussa Virta oli iskeä ratkaisun. Hän harhautteli lähelle maalia, mutta laukaus noin seitsemästä metristä ei lähtenyt parhaalla mahdollisella tavalla.

Ottelun saatiin vielä todellista draamaa, kun SUMU sai vielä lisäajan kuudennella minuutilla viimeisen tilanteen yrittää ratkaisua. Vapaapotkusta pallo leijaili vastustamattomasti yläkulmaan, ja edustusdebyytin tehnyt John Stolpe oli voimaton.

SAPAn pelissä oli lauantaina ilman muuta hyviä asioita, mutta maalinteko tuottaa tällä hetkellä savannalaisille tuskaa. Peliväline on saatu kolmessa ensimmäisessä pelissä maaliin vain kerran, avauspelin kolmannella minuutilla.

Onneksi maalintekoa pääsee harjoittelemaan tositoimissa jo ensi tiistaina, jolloin Bollis 6:lle vastaan tulee FC POHU/Akatemia. Peli alkaa klo 18.

SAPAn kokoonpano SUMU/sob-ottelussa: John Stolpe; Mikko Aho, Sami Johansson , Sami Helppi, Anselmi Henriksson, Jaakko Kuusimäki (55. Kalle Vanhatalo), Rasmus Helminen, Mikko Nieminen, Ruj-Jovanovic-Hyvärinen (46. Jani Rahkonen, 85. Olli Romppainen), Joonatan Woodward (61. Mikael Virta), Patrick Semangania (46. Julius Kukkonen)

SAPAn loput kevätkierroksen ottelut:

SAPA – POHU/Akatemia      Pallokenttä 6   ti 9.5     klo 18
Ponnistus – SAPA                 Brahen kenttä ma 15.5 klo 18
Atlantis/Akatemia – SAPA     Talin nurmi 2    ma 22.5 klo 19.30
SAPA – FC Viikingit/S.C.P    Käpylän nurmi  to 1.6    klo 18
SAPA – HJK/Laajasalo         Talin nurmi 1      ti 6.6     klo 19.30
Jokerit FC – SAPA                Kontulan nurmi  la 17.6 klo 15
SAPA – FC ALPC                 Pallokenttä 6      ti 20.6  klo 18
Gnistan/Ogeli – SAPA          Pukinmäen nurmi ti 27.6 klo 19.15