SAPAlle tyly tappio POHU/Akatemiaa vastaan

 

 

 

 

 

 

9.5
4. divisioona
Pallokenttä 6
SAPA – FC POHU/Akatemia 0-4 (0-2)

Edustusjoukkueen kauden alku on ollut yhtä tuskaa. SAPA jäi kolmannen kerran peräkkäin nollille, kun se hävisi tiistaina ennen ottelua myös yhdessä pisteessä olleelle FC POHU/Akatemialle tylysti 4-0 Bolliksella pelatussa ottelussa.

SAPA käytti ottelussa paria lainapelaajaa. Avauskokoonpanossa oli jo monena vuonna joukkueen kanssa muutamia kertoja treenannut Matti Rainio, joka kävi pelaamassa tiistaina vain tässä pelissä. Lisäksi Hangossa asuva Pauli Laiho puki päälleen pitkästä aikaa SAPAn vihreän pelipaidan.

Itse ottelu oli SAPAlta melkoinen rimanalitus, joka ratkesi pelaajien henkilökohtaisiin virheisiin. Samaan hengenvetoon on todettava, että myös hyökkäyspelaaminen oli ponnetonta, sillä maalipaikat olivat joukkueella vähissä.

Alku näytti lupaavalta, sillä SAPAn Valtteri Frantsilla oli hienon kuvion päätteeksi paikka laittaa vitosen viivalta pallo lähes tyhjiin. Pallo poltteli kuitenkin sen verran, että maali jäi haaveeksi. Frantsi päätti työkiireiden vuoksi oman osuutensa jo vajaa parinkymmenen minuutin jälkeen.

Vartin kohdalla alkoivat krunalaisten vaikeudet. POHUn Aaro Hiitola pääsi murtautumaan hajallaan olevan SAPA-puolustuksen läpi, ja syötti vielä viereen Jonathan Makuenolle, joka pääsi tekemään rauhassa ottelun avausmaalin, 0-1.

Muutama minuutti myöhemmin nähtiin lähes samanlainen tilanne, kun POHU-peluri syötettiin läpiajoon. Tällä kertaa kuitenkin SAPA-vahti John Stolpen hieno lähitorjunta pelasti kotijoukkueen toiselta takaiskulta.

32. minuutilla Frantsin tilalle vaihdettu Patrick Semangania pääsi Rasmus Helmisen vapauttavasta syötöstä puolittain läpi, mutta laukaus ei löytänyt oikeaa osoitetta.

Muutama minuutti ennen taukovihellystä oli SAPAlla laita auki. Puolustaja hävisi pallon, POHUn Makueno nosti laidalta keskelle Hiitolalle, joka pääsi helposti iskemään tilanteeksi 0-2.

Toiselle puoliajalle SAPA teki kolme pelaajavaihtoa, kun kentälle tulivat Christoffer MacDonald-Thomé, Olli Romppainen ja Mikael Virta. Peli-ilme muuttui kyllä päätösjaksolla paremmaksi, mutta savannalaiset eivät löytäneet oikein millään keinoja tekopaikoillle murtautumiseen.

Paikat olivat toki vihulaisellakin vähissä, mutta POHU pääsi silti 66. minuutilla kolmen maalin johtoon, kun pallon kanssa häärineen Hiitolan kaukoveto upposi vasempaan alakulmaan, 0-3.

Tässä vaiheessa toivo alkoi olla mennyttä, mutta yritystä löytyi krunalaisilta kuitenkin loppuun asti. Kalle Vanhatalo kolistelikin 73 minuutin kohdalla vapaapotkusta ylärimaa.

Vieraat iskivät kuitenkin vielä kertaalleen 83. minuutilla 0-4 osuman.

Tästä ei auta muu kuin laittaa päät pystyyn ja uskoa, että kurssi käännetään. Seuraava ottelu pelataan ensi maanantaina Brahen kentällä, Ponnistus on vastustajana klo 18 alkavassa pelissä.

SAPAn kokoonpano FC POHU/Akatemia-ottelussa: John Stolpe; Mikko Aho, Jari Mustonen, Sami Johansson (46. Christoffer Macdonald-Thomé), Sami Helppi, Kalle Vanhatalo, Joonatan Woodward (46. Mikael Virta), Matti Rainio, Rasmus Helminen, Ruj Jovanovic-Hyvärinen (46. Olli Romppainen, 75. Pauli Laiho, 85. Tuomo Känsäkoski), Valtteri Frantsi (18. Patrick Semangania).

SAPAn loput kevätkierroksen ottelut:

Ponnistus – SAPA Brahen kenttä ma 15.5 klo 18
Atlantis/Akatemia – SAPA Talin nurmi 2 ma 22.5 klo 19.30
SAPA – FC Viikingit/S.C.P Käpylän nurmi to 1.6 klo 18
SAPA – HJK/Laajasalo Talin nurmi 1 ti 6.6 klo 19.30
Jokerit FC – SAPA Kontulan nurmi la 17.6 klo 15
SAPA – FC ALPC Pallokenttä 6 ti 20.6 klo 18
Gnistan/Ogeli – SAPA Pukinmäen nurmi ti 27.6 klo 19.15