Haastattelussa edustusjoukkueen Olli Romppainen

 

 

 

 

 

 

SAPA jatkaa kauttaan Nelosessa tänään lauantaina klo 14 ottelulla SUMU/sobia vastaan. Pelaajaesittelyssä täksi kaudeksi vihreäpaitoihin siirtynyt keskikenttäpelaaja Olli Romppainen.

Miten pre-season sinulta meni?

-Punttitreenin jäljiltä olin aluksi raskaassa kunnossa, joka näkyi ketteryydessä. Treenit menivät ihan mukavasti ja varsinkin kuntopuolella tapahtui edistystä. Kesälle jäi silti runsaasti treenattavaa.

Kerro hieman pelaajataustastasi?

-Jalkapallo on ollut aina osa elämääni, mutta aktiivipelaaminen jäi parikymppisenä hieman taka-alalle opintojen ja erotuomaroinnin vuoksi. Kipinä pelaamiselle syttyi uudelleen oikeastaan vasta opiskellessani Alankomaissa, jossa halusin testata itseäni kansainvälisessä ympäristössä. Pelit sujuivat hyvin ja tiettyjen ominaisuuksieni vuoksi huomasin sopivani pelityyliin jopa paremmin kuin Suomessa. Helsinkiin muuttaessani päätin jatkaa jalkapalloharrastustani ja tällä tiellä ollaan edelleen.

Mitkä syyt painoivat siihen, että uudeksi seuraksi valikoitui juuri SAPA?

-Halusin liittyä Helsingin kantakaupungissa pelaavaan joukkueeseen, jossa treenataan kovaa ja tavoitteellisesti. Mietin joukkueita, joiden pelejä olin nähnyt ja jotka olivat jättäneet minulle fiiliksen, kuinka tuossa jengissä olisi mukava treenata. SAPA vaikutti mielenkiintoiselta vaihtoehdolta ja yksittäisen kesän 2016 ottelun lisäksi olin nähnyt SAPAn videoita netissä. Näin joukkueen etsivän pelaajia, joten otin yhteyttä valmennusjohtoon. Lisäksi halusin haastaa itseäni vielä sarjatasolla, jolla pelasin nuorempana.

Oliko helppo päästä sisään joukkueeseen?

-Mielestäni kyllä, joukkue oli erittäin vastaanottavainen uusia pelaajia kohtaan. Joukkueessa on hyvä  kilpailuhenki, mikä sopii minulle.

Miltä SAPA on vaikuttanut, oletko tähän mennessä ollut tyytyväinen?

-Olen ollut tyytyväinen. Treeneihin on aina mukava tulla tietäen, että pelaajat yrittävät parhaansa joka harjoituskerta. Joukkue on täynnä motivoituneita pelaajia, jotka ovat myös mukavia tyyppejä. Lisäksi SAPAlla on aktiiviset taustajoukot, joiden sitoutuminen vain motivoi enemmän.

Uskotko että SAPAlla on mahdollisuus viime kauden tapaan taistella sarjanoususta?

-Kyllä. Uskon SAPAn mahdollisuuksiin voittaa jokainen sarjan joukkue. Sarja vaikuttaa etukäteen erittäin tasaiselta, joten jokainen voitto on arvokas ja pisteiden kohtaloa ratkotaan varmasti usein asennepuolella. Aika näyttää, mutta uskon joukkueen mahdollisuuksiin. Lisäksi luulen joukkueen vain vahvistuvan kauden edetessä, sillä joukkueessa on potentiaalia parantaa harjoitusotteluista ja telakalla on vielä pelaajia, jotka varmasti kunnossa ollessaan parantavat joukkueen suoritustasoa.

Mitkä ovat vahvuutesi ja heikkoutesi pelaajana?

-Vuosia jalkapalloa paljon seuranneena, pelanneena ja tuomaroineena näkisin pelikäsityksen yhdeksi vahvuusalueistani. Heikkouksia on liikaa listattavaksi, turhauttavinta on kuitenkin suoritustason heitteleminen.

Mitä muuta teet vapaa-ajalla kun pelaat jalkapalloa 

-Käyn salilla, seuraan jalkapalloa ja vietän aikaa ystävien seurassa.

Mitä tavoitteita sinulla on alkaneelle kaudelle?

-Tavoitteena on pelata hyvä kausi ja osoittaa eteenpäin menoa treeneissä.