SAPA voitti jälleen sarjakärjen

 

 

 

 

 

 

 

 

6.6
4. divisioona
Tali
SAPA – HJK/Laajasalo 3-2 (2-0)
SAPAn maalit: Kalle Vanhatalo (12. min.), Mikko Nieminen (41. min.) ja Mikael Virta (75. min.)

SAPAn edustusjoukkue otti upean 3-2 voiton HJK/laajasaloa vastaan Talissa. Hieman paremmalla tuurilla krunalaiset olisivat voineet tehdä ottelussa vähintäänkin tuplamäärän maaleja.

SAPA oli ennen tiistaita voittanut tällä kaudella vain kahdesti, mutta tuoreessa muistissa oli toissa pelin silloisen sarjakärki Atlantis/Akatemian kaataminen samaisella Talin nurmella.
Nyt pelattiin jälleen sarjaykköstä vastaan, tällä kertaa HJK/laajasaloa vastaan. Toisin kuin Atlantis-pelissä, nyt SAPA oli kenttätapahtumia hallitsevampi osapuoli.

Ottelu ehti vanheta vain 12 minuuttia, kun kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon. SAPAn Joonatan Woodward antoi kulmapotkun takatolpalle. Sen jälkeen pallo tuli taakse Kalle Vanhatalolle, joka täräytti komeasti pallon vasempaan kulmaan.

SAPAn Mikael Virta ampui vähän myöhemmin rankkarialueen sisältä ylärimaan, ja Christoffer MacDonald-Thomé keskitti laidalta hirteen heti seuraavalla minuutilla.

Vajaa puolen tunnin kohdalla Rasmus Helminen pääsi kokeilemaan, mutta laukaus torjuttiin kulmaksi.

Vihreäpaidat jatkoivat hallintaa eikä Klubi onnistunut avausjaksolla luomaan käytännössä mitään , SAPA tukki maalintekosektorin mallikkaasti.

Mikko Nieminen asettui ampumaan vapaapotkua 41. minuutilla. Joukkueen kapteeni ja konkari ei ole tullut tunnetuksi vapareiden osumatarkkuudestaan, mutta kerrankos sitä. ”Micen” laukaus painui maalin oikeaan kulmaan ja peli oli 2-0.

Juuri ennen taukovihellystä MacDonald-Thomé ampui noin 25 metristä vielä ylärimaan.

Toinen puoliaika ehti vanheta kymmenisen minuuttia, kun vieraat tulivat tasoihin. SAPA-puolustus antoi harhasyötön taaksepäin. Pallo pelattiin toiselle laidalle, kuljetus ja syöttö vielä keskelle, josta oli helppo työ laittaa pallo maaliin, 2-1.

Tasoitus kävi lähellä 63 minuutin kohdalla, kun laukaus n. 10 metristä osui takatolppaan.

Täyden 90 minuuttisen uurastanut SAPAn edustusdebytantti Johannes Ekonen pelasi hyvin, sijoittui järkevästi ja teki hyvin ajoitettuja nousuja. ”Jontte” myös syötti 75. minuutilla tulleen krunalaisten kolmannen osuman Virralle, joka harhautti maalivahdin ja maaliintekijän maalilla laittoi pallon verkkoon, 3-1.

Maalinjälkeinen hyvänolontunne valtasi savannalaiset, sillä laajasalolaisten 3-2 kavennus tuli välittömästi. Pallo rinnalla haltuun ja Klubi-peluri pääsi turhan vapaasti laukomaan keskeltä pelivälineen verkon perukoille.

80 minuutin jälkeen SAPA sai vielä useammankin tilaisuuden niitata ottelu lopullisesti. MacDonald-Thomé ampui ensin niukasti ohi. Muutama minuutti myöhemmin Virralla oli edessään jo tyhjä maali, mutta laitalinkki kompuroi pallon kanssa ratkaisevalla hetkellä. Ja sama mies oli hetkeä tästä puolittain karussa, mutta hänen laukauksensa pölisytteli vain sivuverkkoa.

SAPAn kannattajat saivat jännittää vielä oikein tosissaan, kun sinivalkoiset painoivat loppuminuutit kovaa päälle. Kotijoukkue kuitenkin onneksi kesti ja riemukas voitto oli tosiasia.

”Ensimmäinen jakso oli hyvää peliä. Pystyttiin kontrolloimaan tempoa aika hyvin sekä pallollisena että pallottomana, ja saatiin käytettyä hyvin eri rytmejä hyökkäyksissä. Toisella puoliajalla vastustaja suoraviivaisti pelaamistaan ja sai meidät vaikeuksiin. Emme pystyneet enää kontrolloimaan palloa ja hyökkäyksiinlähdöillä oli usein liian kiire. Taisteluilme oli kuitenkin selkeästi edellistä peliä parempi ja siihen täytyy olla kaikkien pelaajien osalta tyytyväinen”, SAPAn valmentaja Tuomo Känsäkoski summasi ottelun jälkeen.

Seuraavaksi vastaan tulee ensi viikon lauantaina 17.6 sarjanousija Jokerit FC. Matsi käynnistyy Kontulan nurmella klo 15.00.

SAPAn kokoonpano HJK/Laajasalo-ottelussa: John Stolpe; Kalle Vanhatalo, Jari Mustonen, Sami Helppi, Johannes Ekonen, Mikko Nieminen, Rasmus Helminen, Valtteri Frantsi, Christoffer MacDonald-Thomé, Joonatan Woodward (68. Jani Rahkonen), Mikael Virta Vaihdossa: Sami Johansson, Niko Fyhr

SAPAn loput kevätkierroksen ottelut:

Jokerit FC – SAPA Kontulan nurmi la 17.6 klo 15
SAPA – FC ALPC Pallokenttä 6 ti 20.6 klo 18
Gnistan/Ogeli – SAPA Pukinmäen nurmi ti 27.6 klo 19.15