SAPA tärkeään voittoon SUMU/77:sta

 

 

DSC_0969

27.7
4. divisioona
Käpylä
SAPA – SUMU/77 3-2 (1-0)
SAPAn maalit: Yassine Aloui (44. min), Mikael Virta (53. min) ja Kalle Vanhatalo (83. min)

SAPA voitti Käpylässä pelatun syyskierroksen avauksen SUMU/77:aa vastaan Kalle Vanhatalon iskemällä voittomaalilla lukemin 3-2. Yassine Aloui ja Mikael Virta olivat asialla kahdessa ensimmäisessä.

Vaikeuksien kautta voittoon, niin kai sitä voisi sanoa. SUMU antoi krunalaisille hyvän vastuksen, mutta SAPA onnistui lopussa pusertamaan vielä tarvittavan maalin.

Oransseilla liiveillä pelaamaan joutunut SUMU oli ottelun alussa hallitsevampi osapuoli. Yhtään maalipaikkaa, edes puolittaista se ei kuitenkaan kyennyt ensimmäisellä puoliajalla luomaan.

SAPA pääsi myöhemmin paremmin peliin ja yritti pitkillä syötöillä murtaa vieraiden puolustusta siinä onnistumatta.

Yassine Aloui pääsi kuitenkin pariin kertaan yrittämään maalintekoa ja täräytti lopulta puoliajan lopussa ottelun avausmaalin ja upea olikin! Hyökkääjä pääsi rauhassa ampumaan ja maaginen veto noin 30 metristä upposi suoraan vasempaan ylänurkkaan ja peli oli 1-0.

Toinen puoliaika ehti vanheta vain 8 minuuttia, kun nähtiin 2-0 osuma. Aloui syötti rankkarialueen sisään puoliajalla kentälle vaihdetulle Mikael Virralle, joka pääsi nokikkain maalivahdin kanssa. Varma sijoitus alakulmaan, ja tässä vaiheessa kaikki näytti hyvältä.

60. minuutilla Phuc Luun tilalle vaihdettiin Hannes Aho, joka pelasi ensimmäisen ottelun kesäkuun alussa sattuneen nilkkavamman jälkeen.

63. minuutilla alkoi SAPAn musta hetki. Ensin kavennus 2-1:een ja vain pari minuuttia myöhemmin tuli 2-2 tasoitus. Pitkä pystysyöttö hyökkääjälle, joka maalin sivulla sai kun saikin pallon ennen vastaan tullutta SAPA-vahti Mikael Bieseä. Syöttö keskelle vapaana olleelle SUMU-pelurille ja peliväline tyhjään maaliin.

Pitkään näytti siltä, että savannalaisten olisi tyytyminen yhteen pisteeseen, mikä ei olisi lohkon kärkitaistelua ajatellen sopinut alkuunkaan suunnitelmiin.

83 minuutin kohdalla Virta tuli vasemmalta laidalta päättäväisesti kohti päätyrajaa ja syötti etutolppaa kohti. Kalle Vanhatalo oli maalin edessä valppaana ja tuikkasi pelaajaruuhkan keskeltä ottelun voittomaalin, 3-2.

SUMU ei onnistunut saamaan enää todellista vaaraa isäntien kenttäpäätyyn, joten helteisestä Käpylästä SAPAlle tuloksena riemukas voitto.

Seuraava ottelu pelataan ensi tiistaina, tuolloin vastassa on AC StaSi. Peli Siltamäen liikuntapuistossa alkaa klo 18.00

SAPAn kokoonpano SUMU/77-ottelussa: Mikael Biese; Jaakko Kuusimäki, Mikko Aho, Mikko Nieminen, Sami Helppi, Joni Rantakari (77. Ahmad Azad), Phuc Luu (60. Hannes Aho), Kalle Vanhatalo (88. Miika Koivisto), Rasmus Helminen, Mikko Merikari (46. Mikael Virta), Yassine Aloui (83. Javier Ihatsu).

SAPAn loput syyskierroksen ottelut:

AC StaSi – SAPA             ti 2.8 klo 18 Siltamäki
Zenith – SAPA                 ma 8.8 klo 19.15 Myllypuron nurmi
SAPA – Gnistan/2            to 18.8 klo 18 Pallokenttä 6
Kontu/LA – SAPA             pe 26.8 klo 18 Kontulan nurmi
SAPA – Valtti                    ke 31.8 klo 18 Käpylän nurmi
POHU/Akatemia – SAPA ti 6.9 klo 17.30 Pirkkola
LPS/Kuninkaat – SAPA    ke 14.9 klo 20 Laajasalon tekonurmi
SAPA – HJK/Laajasalo    ma 19.9 klo 20 Kallion tekonurmi
FC Finnkurd – SAPA       ma 26.9 klo 17.45 Pirkkola
SAPA – Atlantis/Akatemia ke 5.10 klo 20 Pallokenttä 6