Verkkotoimituksen haastattelussa valmentaja Tuomo Känsäkoski

DSC_0765

Nelosen kausi on edennyt jo puoliväliin, SAPAn edustusjoukkueen valmentaja Tuomo Känsäkoski, millaiset fiilikset kaudesta tähän saakka?

”Fiilikset ovat oikein hyvät. Nelonen sarjana on ollut tähän asti oikein positiivinen kokemus. Pelit ovat olleet mukavan vaihtelevan tasoisia, joskus ollaan jouduttu vääntämään pisteistä kovalla taistelulla ja ollaan oltu jopa ainakin ajoittain altavastaajina, ja toisinaan pelit ovat olleet hieman helpompia ja tarjonneet ainakin mahdollisuuden oman pelin kehittämiseen. Tärkein asia kuitenkin on ollut se, että meillä on treeneissä ollut koko ajan hyvä fiilis. Koska treenataan kuitenkin kolmesti viikossa, ja pelejä on vain kerran, niin vaikka pelit ovatkin tietysti syy miksi jalkapalloa pelataan, niin treenit ja joukkuehenki ovat ne tämän lajin harrastamisen peruskivet. Myös seura on tukenut meitä hienosti, ja olosuhteet ja harjoitusvuorot ovat oikeastaan vain parantuneet neloseen putoamisen myötä.”

Ketkä pelaajat ovat erityisesti esiintyneet edukseen tällä kaudella?

”Yritän tietysti katsoa ensimmäisenä joukkueen peliä, ja vasta toissijaisesti yksilöitä, mutta jos joitakin pitää nimetä, niin Jaakko on ollut oikein positiivinen ilmestys kentällä. Lisäksi Jari pelaa hyvää kautta, ja on ollut varmaankin joukkueen tasaisin suorittaja tähän mennessä. Joukkueeseen on tullut myös ilahduttavasti nuoria pelaajia, ja vaikka he eivät vielä ole ottaneet peleissä niin isoa roolia, niin kaikki ovat tehneet vaikutuksen asenteellaan ja sitoutumisellaan joukkueeseen. Kaikista näkee että pojat haluavat pelata hyvää jalkapalloa vielä tätä korkeammalla tasolla.”

Onko sarja mennyt muuten ennakkokaavailujesi mukaan?

”Aika pitkälti. Oman joukkueen pistesaaliiseen olen tyytyväinen, vaikka muutama hieman harmittava pistemenetys tuossa keskivaiheella kevätkierrosta tulikin. Siinä vähän unohtui hyvän alun jälkeen nöyryys ja asenne oli vähän vetelä. Sitten kun samaan syssyyn kohdattiin muutama joukkue, joita vastaan meidän pelin ongelmakohdat tulivat selkeästi esille, niin pistemenetykset olivat selviö. Onneksi joukkue kasasi hienosti itsensä loppukauden kärkiotteluihin, niin päästään hyvistä asemista syyskierrokselle.
Noin muuten ennakkoon koviksi tiedetyt Atlantis ja Finnkurd ovat olleet juuri niin kovia kuin odottaa saattaa, ja oli myös odotettavissa että LPS/Kuninkaat, Sumu ja Kontu tulevat olemaan siinä kärjen takana. Zenithin vaikeudet ovat vähän yllättäneet, siellä on kuitenkin laatua niin kentällä kuin valmennusportaassa, joten eivätköhän ne sieltä hinaa itsensä kuiville.”

Kausi jatkuu huomenna keskiviikkona Sumu/77 vastaan, millä mielin lähdet siihen otteluun?

”Luottavaisin, ehkä jopa malttamattomin mielin. Meillä oli pari viikkoa taukoa treeneistä, ja sen jälkeen into joukkueen keskuudessa jalkapalloa kohtaan on ollut taas käsinkosketeltava. Alkulämmittelyhöynät ovat olleet ajoittain treeneissä käynnissä jo puolituntia ennen tapahtuman alkua, se on aina hyvä merkki. Ja kun treeneissä on käynyt pariakymmentä pelaajaa, niin on kuvioitakin päästy hiomaan hyvällä ryhmällä. Helppo peli ei kuitenkaan ole tulossa, Sumu on rutinoitunut ja hyvin harjoitteleva nelosen ryhmä, joka piti Finnkurdia tiukoilla ja oli ensimmäinen joukkue joka voitti Atlantiksen tällä kaudella. Myös meidän ensimmäinen peli oli alusta loppuun tiukkaa vääntöä, joten varmasti saadaan keskiviikkonakin hyvä ja kova peli.”