SAPA nousi keskiviikkona voittoon Gnistan/2:sta

DSC00499 (1)

11.5
4. divisioona
Oulunkylä
Gnistan/2 – SAPA 1-3 (1-0)
SAPAn maalit: Sami Helppi (61. min.), Rasmus Helminen (64. min) ja Javier Ihatsu (90+1. min).

SAPA oli joutua vaikeuksiin kauden neljännessä Nelosen pelissä, jossa se kohtasi Oulunkylän kakkostekonurmella vielä pisteittä olleen Gnistan/2:n. Gnistanille tulleet kaksi punaista korttia toisen puoliajan alkuun auttoivat krunalaisten iltapuhdetta, ja näin SAPA nousi lopulta tappioasemasta 3-1 voittoon.

Asetelmat keskiviikon myöhäisillan kamppailuun olivat SAPAn kannalta varsin selvät. Tämä ei kuulunut niihin peleihin joihin saisi kompastua, jos mielii kavuta takaisin sarjaporrasta ylemmäs.

Ensimmäinen jakso oli SAPAn tämän kauden peleistä tähän asti tasaisin. Todella vaaralliset tilanteet olivat kuitenkin kummaltakin joukkueelta vähissä laukausten leijailtua yli ja ohi.

26. minuutilla SAPA joutui antautumaan ensimmäisen kerran tällä kaudella. 5 tuntia kestäneen nollaputken rikkoi pilkulta Niko Hölttä. Oli tosin siinä hilkulla tapahtuiko rike rangaistusalueen sisä- vai ulkopuolella.

Avausjaksolla ei enempää maaleja nähty, joten SAPA joutui tauolle ensimmäistä kertaa ollen häviöllä.

Toinen puoliaika ei ehtinyt vanhentua kuin pari minuuttia, kun ensimmäinen Gnistanin pelaaja ajettiin ulos. Vain kolme minuuttia myöhemmin oli jo seuraavan ”Kipinä”-pelurin vuoro nähdä punaista, kun Ahmed Azadia vedettiin rajusti sukille.

SAPA hyödynsi kahden miehen ylivoiman.  Kamppailua oli pelattu noin tunti, kun Aho keskitti pilkun tuntumaan Sami Helpille. ”Hibi” otti haltuun ja pääsi vetämään pallon verkon perukoille, 1-1.

Vain 3 minuuttia myöhemmin vihreäpaidat iskivät jälleen. Azad puski saamansa pallon Rasmus Helmiselle, joka pääsi tuikkaamaan läheltä tilanteeksi 1-2.

SAPA ei onnistunut lisämaalienteossa, kuin vasta lisäajalla. Mikael Virran esityöstä Javier Ihatsu teki helposti loppulukemiksi 1-3.

”Peli oli nihkeää, mutta hyvä, että saatiin kuitenkin raavittua tarvittavat pisteet”, SAPAn valmentaja Tuomo Känsäkoski sanoi.

SAPA aloittaa nurmikauden ensi viikolla, kun se kohtaa perjantaina 20.5 klo 19 FC Kontu/LA:n Kumpulassa.

SAPAn kokoonpano Gnistan/2-ottelussa. Ari Takala; Anselmi Henriksson, Mikko Nieminen, Mikko Aho, Sami Helppi, Joni Rantakari, Kalle Vanhatalo (83. Miika Koivisto), Antti Erola (46. Ahmed Azad), Rasmus Helminen, Mikael Virta, Yassine Aloui (69. Javier Ihatsu). Vaihdossa: Mikael Biese.

SAPAn loput kevätkierroksen ottelut:

SAPA-FC Kontu/LA              pe 20.5 klo 19 Kumpulan nurmi
Valtti-SAPA                           pe 27.5 klo 18 Puistolan nurmi
SAPA-FC POHU/Akatemia pe 3.6 klo 19.30 Käpylän nurmi 3
SAPA-LPS/Kuninkaat          to 9.6 klo 19 Kumpulan nurmi
HJK/Laajasalo-SAPA           ke 15.6 klo 19.30 Laajasalo nurmi
SAPA-FC FINNKURD        ma 20.6 klo 17.45 Pirkkolan tekonurmi
Atlantis/Akatemia-SAPA      to 30.6 klo 18 Talin nurmi 2