SAPA jälleen voittoon – nyt kaatui zenith 4-0

DSC00487

4.5
4. divisioona
Brahen kenttä
SAPA – Zenith Myllypuro 4-0 (0-0)
SAPAn maalit: Mikael Virta 3 (67. min, 72. min ja 78. min.) ja Rasmus Helminen (77. min)

SAPA on aloittanut kauden ryminällä, kun Brahen kentällä oli keskiviikkona Zenithin vuoro jäädä jyrän alle. Mikael Virta iski hattutempun tekemällä toisella jaksolla 3 maalia 11 minuuttiin. Rasmus Helminen oli asialla SAPAn kolmannessa osumassa. Krunalaiset ovat voittaneet kaikki kolme peliään päästämättä vielä maaliakaan.

Kun Mikael Virta saapui tammikuussa SAPAan, ei varmasti kukaan osannut arvata mitään tämänkaltaista. 8 maalia kolmessa ensimmäisessä sarjapelissä on niin huima suoritus, että vastaavaa ei tässä joukkueessa ole varmasti montaa kertaa nähty, jos koskaan.

Avausjakson erikoisuus nähtiin 20. minuutilla, kun Kalle Vanhatalo kolhaisi pallontavoittelutilanteessa Zenith-veskaria, joka loukkasi tapahtuneessa jalkaansa. Veräjänvartija vaihtoon ja maalinsuulle kenttäpelaaja varamolarin puuttuessa.

10 minuuttia myöhemmin uusi veskari pääsi ensimmäisen kerran testiin, kun Rasmus Helminen veti kaukaa vaarallisen kudin.  Maalivahti sai kuitenkin ylärimaa hipoen näppinsä väliin.

SAPAlle tuli vielä avausjaksolla pari erinomaista tilannetta, kun ensin Jaakko Kuusimäki pääsi vapaasti yrittämään etutolpalta, tuloksena kuitenkin vain kulmapotku. Ja myöhemmin Zenith-vahti torjui ensin Yassine Alouin läpiajon, ja Mikael Virta epäonnistui jatkoyrityksessä tyhjään maaliin.

Hieman ennen puoliaikaa Rasmus Helminen puski vielä tolppamiehenä pallon maaliviivoilta väljemmille vesille.

Maalien makuun päästiin viimein 67. minuutilla. Tuomo Känsäkoski laittoi pallon ilmassa laitaan Virralle, joka otti pelivälineen haltuun. Nopea laitalinkki kuljetti lähelle maalia ja pääsi sijoittamaan pallon alakulmaan, 1-0.

Lisää saatiin viisi minuuttia edellisestä. Kuusimäki syötti kuudentoista sisään Virralle, harhautus ja pallo löytyi jälleen valkoisten maalista, 2-0.

77. minuutilla peli ratkesi lopullisesti, kun Ahmed Azad syötti Helmisen läpiajoon. Ensimmäinen yritys onnistuttiin torjumaan, mutta ”Rasse” ei paluupallosta enää erehtynyt ja tilanne jo 3-0.

Vain minuuttia myöhemmin Virta iski illan kolmantensa huikealla yksilösuorituksella harhautellen läpi Zenith-puolustuksen ja iski päätösnumeroiksi 4-0.

SAPA aloittanut kauden tuloksellisesti loistavasti. Krunalaiset ovat pitäneet maalinsa kolmen pelin jälkeen vielä koskemattomana maalieron ollessa peräti 13-0. Seuraavassa ottelussa SAPAn vastustajana on Gnistan/2. Peli Oulunkylän tekonurmella alkaa ensi keskiviikkona hiukan nihkeään aikaan klo 20.45.

SAPAn kokoonpano Zenith-ottelussa: Ari Takala;  Jaakko Kuusimäki, Mikko Nieminen, Tuomo Känsäkoski, Sami Helppi, Joni Rantakari, Kalle Vanhatalo (84. Miika Koivisto), Antti Erola (60. Ahmed Azad), Rasmus Helminen, Mikael Virta (79. Javier Ihatsu), Yassine Aloui (60. Jani Rahkonen). Vaihdossa: Mikael Biese.

SAPAn loput kevätkierroksen ottelut:

Gnistan/2-SAPA                     ke 11.5 klo 20.45 Oulunkylän tekonurmi 2
SAPA-FC Kontu/LA                pe 20.5 klo 19 Kumpulan nurmi
Valtti-SAPA                             pe 27.5 klo 18 Puistolan nurmi
SAPA-FC POHU/Akatemia   pe 3.6   klo 19.30 Käpylän nurmi 3
SAPA-LPS/Kuninkaat            to 9.6    klo 19 Kumpulan nurmi
HJK/Laajasalo-SAPA             ke 15.6 klo 19.30 Laajasalo nurmi
SAPA-FC FINNKURD           ma 20.6 klo 17.45 Pirkkolan tekonurmi
Atlantis/Akatemia-SAPA        to 30.6  klo  18 Talin nurmi 2