SAPA hävisi nousukarsinnan POHUlle

dsc_0394

11.10
1. karsintaottelu Kolmoseen
Bollis 6
FC POHU – SAPA 3-2 (2-0)
SAPAn maalit: Yassine Aloui 2 (66. min. ja 87. min.)

SAPA joutui taipumaan tiistaina nousukarsintapelissä FC POHUlle lukemin 3-2. Krunalaiset laittoivat pelin vielä lopussa jännäksi nousten Yassine Alouin maaleilla 3-0:sta vielä maalin päähän. Se ei Bolliksen syysillassa kuitenkaan riittänyt, vaan ottelussa selvästi pirteämpi ollut POHU jatkaa 2. karsintapeliin.

Ilahduttavan runsaslukuisen yleisön edessä pelattu ottelu ratkesi valkoisten vieraspaitojen kiroukseen, sillä SAPA ei ole yhtään hyvää peliä niillä vielä pelannut. 

POHU meni jo 8. minuutilla johtoon. Maalivahdin pitkä avaus POHU-hyökkääjä Richard Tiberille, joka voitti pääpallon ja jatkoi pystyyn. Jukka Laineen veto alakulmaan, 1-0.

Kotijoukkue sai maalista vielä lisää virtaa ja pääsi viisi minuuttia myöhemmin laukomaan tulisesti, mutta SAPAn maalivahti Mikael Biese torjui. Torjuntaa seuranneesta kulmapotkusta pallo tuli takatolpalle, jonka jälkeen peliväline jäi hetkeksi vaarallisesti pyörimään maalin edustalle. SAPA-puolustus pääsi onneksi lopulta roiskaisemaan pallon väljemmille vesille.

22. minuutilla POHU kävi jälleen lähellä. Kulmapotkun jälkeen SAPAn Mikael Virta selvitti laukauksen maaliviivoilta ja jatkotilanteesta pallo toimitettin jo maaliin, mutta tilanne oli paitsio.

Puolen tunnin kohdalla POHU joutui vaihtamaan maalivahtia, kun Oskari Tielinen loukkasi polvensa.

Peliä vieneet pohjois-haagalaiset siirtyivät 38. minuutilla 2-0 johtoon. Niklas Lukander tavoitti takatolpan juurelta Tiberin, joka tuikkasi pallon sisään. Tiberillä oli vielä hieman myöhemmin huippupaikka, mutta Biese torjui loistavasti kulmapotkusta tulleen puskun.

SAPA ei onnistunut avausjaksolla tilanteiden rakentelussa oikein millään muotoa. Tauolla riitti siis savannalaisryhmällä mietittävää.

Toinen puoliaika lähti käyntiin todella synkissä merkeissä, kun laivastonsiniset iskivät 48. minuutilla jo lopun alkua enteilevästi 3-0 maalin, kun Biesen torjunnan jälkeen maaliviivoille jääneeseen irtopalloon pääsi ensimmäisenä POHUn Tiberi.

Tämän jälkeen isännät laukoivat pallon tolppaan ja myöhemmin POHUn maali jälleen hylättiin, kun peliväline oli ylittänyt niukasti päätyrajan.

66. minuutilla Yassine Alouin kavennus 3-1:een antoi vielä SAPAlle toivonkipinän.

POHUlla oli kuitenkin tämänkin jälkeen vielä paikkoja tehdä maali, mutta valkopaidat selvisivät. 

Ottelun draamankaari sai kuitenkin vielä jännittävän lopun Alouin 3-2 kavennuksella 87. minuutilla, mutta kunnollisia tilanteita ei nähty maalin jälkeen enää kumpaankaan päähän.

Pettymys on luonnollisesti päällimmäinen tunne, tänään hävittiin halukkaammalle joukkueelle.Vaikka kauteen mahtuu kokonaisuutena enemmän hyvää kuin huonoa, niin näissä loppukauden ratkaisupeleissä ei oikein missään vaiheessa päästy omalle tasollemme. Tästä tietysti valmennusjohto voi ottaa suurimman osan piikkiinsä, emme vain saaneet viritettyä joukkuetta iskuun tärkeimmillä hetkillä”, SAPAn valmentaja Tuomo Känsäkoski harmitteli.

Helsingin ja Uudenmaan piirin ensimmäisen karsintaottelun häviäjät joutuvat pelaamaan vielä ottelun keskenään, mutta ajankohta ei ole vielä selvillä.

SAPAn kokoonpano FC POHU-ottelussa: Mikael Biese; Jaakko Kuusimäki, Jari Mustonen, Mikko Nieminen, Sami Helppi, Kalle Vanhatalo (56. Phuc Luu), Joni Rantakari (56. Ahmad Azad), Rasmus Helminen, Mikael Virta, Jani Rahkonen, Yassine Aloui. Vaihdossa: Anselmi Henriksson, Simo Saarinen ja Mikko Aho