FC POHU ja SAPA iskevät yhteen nousukarsinnassa tiistaina

20160818-172a0118

Edustusjoukkue pelaa huomenna tiistaina karsintaottelun FC POHUa vastaan. Otteluparin voittaja pääsee haastamaan sarjanoususta Kolmoseen Uudenmaan piirin parhaan lohkokakkosen.

SAPA selvitti tiensä nousukarsintoihin kaatamalla viimeisellä sarjakierroksella Atlantis/Akatemian peräti 11-1. Tulos on varmasti omiaan nostamaan krunalaisten itseluottamusta ennen kauden kliimaksia. Joukkue asetti ennen kauden alkua tavoitteeksi sarjanousun ja mieluiten pelillä, jolla pärjättäisiin myös sarjaporrasta ylempänä. SAPA on pelannutkin varsin hienon kauden, mutta taso on ailahdellut myös pelien sisällä hieman turhan paljon. Touko-kesäkuun taitteessa sattuneet kolme peräkkäistä heikommin sujunutta matsia söivät lopulta mahdollisuuksia yltää lohkon ykköseksi, ja Finnkurd pitikin piikkipaikkansa kauden loppuun saakka. Mutta se tärkein, eli nousuhaave on edelleen elossa.

FC POHU sijoittui ykkoslohkossaan toiseksi neljän pisteen erolla lohkon voittaneeseen Toukolan Teräkseen häviten SAPAn tavoin kauden aikana vain kahdesti. POHUn molemmat häviöt tulivat kauden aivan alussa. Bolliksella kohtaavatkin kaksi kutakuinkin tasavahvaa jengiä. Kaudella 2013 ranskalaisella visiitillä kakkosessa käyneet pohjois-haagalaiset keräsivät tällä sesongilla vain kaksi pinnaa vihreämustia enemmän. Joukkueet myös tekivät suunnilleen saman verran maaleja ja päästivät yhtä monta. Vaikka lohkot eivät suoraan verrannollisia keskenään olekkaan, on tiistailta lupa jo tilastojenkin valossa odottaa pienten marginaalien kamppailua. Pudottuaan takaisin neljänneksi korkeimmalle sarjatasolle POHU suistui alamäkeen, ja viime syksynä se johti jo putoamiseen Neloseen vaisun kauden päätteeksi. SAPA ja POHU kohtasivat sarjapelissä viimeksi kaudella 2007, joukkueet pelasivat kuitenkin viime talvena harjoituspelissä vastakkain. POHUn maaliahneimpana pelaajana on kunnostautunut Tero Hokkanen, joka on iskenyt tällä kaudella laivastonsinisille 16 täysosumaa.                                                   

Yassine Aloui palaa pelikieltonsa jälkeen SAPAn kokoonpanoon, johon tiistaina saadaan lähestulkoon täysi ryhmä. Jännittävä kauden päätös on käsillä – tervetuloa kannustamaan SAPAa kohti Kolmosta!

FC POHU – SAPA
Bollis 6:lla tiistaina 11.10 klo 18