SAPA hävisi kärkipelin – Finnkurd nousi jo Kolmoseen

 

dsc_0076

26.9
4. divisioona
Pirkkola
FC Finnkurd-SAPA 3-2 (2-0)
SAPAn maalit: Jani Rahkonen (46. min.) ja Mikko Nieminen (76. min. rp.)

SAPAn toiveet suorasta noususta voitiin haudata maanantaina, kun krunalaiset joutuivat taipumaan FC Finnkurdille Pirkkolassa lukemin 3-2. Tämän myötä Finnkurd varmisti nousun Kolmoseen. SAPA saa puolestaan vielä jännittää karsintapaikan puolesta.

SAPAn oli ottelu voitettava, että panosta jäisi vielä päätöskierrokselle lohkovoiton ja samalla suoran sarjanousun puolesta.

Ottelu käynnistyi krunalaisten kannalta juuri niin kuin sen ei olisi kuulunut alkaa. 6 minuuttia oli pelattu ja isännät johtoon. Pallo päästiin pelaamaan vasemmalle laidalle kuudentoista sisään. Tämän jälkeen varma sijoitus takakulmaan ja peli oli 1-0.

Finnkurdin hallinnassa jatkettiin ottelua ja se pääsikin lisäämään johtoaan 27. minuutin kohdalla. Harhasyötön jälkeen vihreäpaitojen puolustus ei ollut riittävän agressiivinen vedon jälkeisessä irtopallossa ja tilanne 2-0:aan.

Vähällä oli, ettei Finnkurd tehnyt myöhemmin avausjaksolla vielä kolmatta, laukaus loistopaikasta kuitenkin onneksi yli maalin.

Jakson lopussa SAPA sai peliään kulkemaan ja se loi painetta sinisten päätyyn. 40. minuutilla Jani Rahkonen pääsi ampumaan vihaisesti, mutta pallo pamahti harmittavasti pystytolppaan.

Toisen puoliajan avausminuutilla Rahkonen sai edellisestä hyvityksen. Yassine Aloui syötti Rahkoselle, joka eteni 10 metriä ja laukoi noin 25 metristä kavennuksen, 2-1.

SAPA sai maalista virtaa entisestään, mutta sitten taivas synkkeni jälleen.

58. minuutilla SAPAn kapteeni Mikko Nieminen joutui rikkomaan rangaistuspotkun arvoisesti. Mikael Biese oli vähällä torjua, mutta Finnkurdin maalipyssy Ifeanyichukwu Ezewafor viimeisteli hattutempun tehden samalla kauden jo kahdenkymmenennen täysosumansa, 3-1.

Varttia ennen loppua toivo jälleen heräsi savannalaisleirissä, kun Aloui kaadettiin rankkarialueen sisällä. SAPAlle pilkku, ja vastustajalle punainen kortti. Rankkaria asettui ampumaan tutusti ”Mice”, joka sijoitti pallon varmasti alakulmaan, 3-2.

Hieman myöhemmin Aloui sai protestoinnista itsekkin toisen varoituksen myötä ulosajon.

SAPA ei päässyt lopussa kovasta yrityksestä huolimatta enää kovin hyville tekopaikoille. Lopun paras tilanne tuli, kun Biese torjui viime minuuteilla isäntien vaarallisen kaukovedon.

Ensimmäisellä jaksolla ei oltu oikein valmiita pelaamaan, ja vähäinenkin pelirohkeus hävisi muutamaan epäonnistuneeseen suoritukseen. Toiselle jaksolle skarpattiin kuitenkin kiitettävästi, ja vaikkei peli silloinkaan kovin hyvää ollut, niin osoitti joukkue hienoa asennetta nousemalla vielä vaikeasta tilanteesta huolimatta taistelemaan pisteistä”. SAPAn valmentaja Tuomo Känsäkoski sanoi.

Finnkurd pääsee siis juhlimaan sarjanousua. Jatkuuko SAPAn kausi karsinnoissa, selviää päätöspelissä. LPS/Kuninkaat on pisteen päässä krunalaisista ennen viimeistä sarjakierrosta, joka pelataan viikon päästä keskiviikkona. SAPAa vastaan asettuu Atlantis/Akatemia, matsi käynnistyy Bollis 6:lla klo 20.

SAPAn kokoonpano FC Finnkurd-ottelussa: Mikael Biese; Jaakko Kuusimäki, Simo Saarinen, Mikko Nieminen, Sami Helppi, Kalle Vanhatalo, Joni Rantakari, Rasmus Helminen, Mikael Virta, Jani Rahkonen (71. Ahmad Azad), Yassine Aloui. Vaihdossa: Mikko Aho, Phuc Luu, Fatos Metaliaj