Piinapenkissä edustusjoukkueen valmentaja Tuomo Känsäkoski

 

 

 

 

 

 

 

 

Edustusjoukkueen kausi 2017 alkaa tänään Kiffen/2:sta vastaan Bragulla klo 20. Ennen sarja-avausta kuullaan vielä valmentaja Tuomo Känsäkosken mietteitä.

Mitkä ovat fiilikset, kun kausi vihdoin pyörähtää taas käyntiin? -Kyllähän tässä on kautta taas innolla odotettu. Vaikuttaa siltä että kaudesta on tulossa mielenkiintoinen, monta uutta joukkuetta vastassa ja ennakkoon varsin tasainen ja tasokas sarja tiedossa, mikä voisi olla parempaa:)

Miten joukkueen kauteen valmistautuminen sujui?
-Vähän kaksijakoisesti, mielestäni harjoittelimme koko talvikauden suht laadukkaasti,ja alkuvaiheessa pre seasonia olimme mielestäni hyvin aikataulussa. Valmistautumisen viimeinen vaihe oli kuitenkin sitten yllättävän heikko, ja se kulminoitui heikosti sujuneisiin viimeisiin treenipeleihin, joten siinä mielessä lähdetään vähän epätietoisissa tunnelmissa alkavaan kauteen.

Millä eväin viime kauden kakkossija pystytään tänä vuonna
kirkastamaan?
-Niin, viime kaudella meillä oli riittävästi yksilötaitoa vaikka sarjavoittoon asti, mutta joukkuepelimme jätti sitten vähän toivomisen varaa. Nyt kun yksilötaitoa on poistunut siirtojen myötä joukkueesta, on se korvattava paremmalla joukkuepelillä. Edelleenhän meillä on tälle tasolle varsin laadukkaita pelaajia, haaste on siinä miten saamme peleissä luotua tilanteita missä pelaajamme pääsevät käyttämään vahvuuksiaan.

Joukkueesta lähti 25 maalia tehnyt Yassine Aloui, joka siirtyi
sarjaporrasta ylemmäs Atletico Malmiin. Selvää on hän ei ole
korvattavissa, mutta SAPA on saanut kuitenkin hankittua lähteneiden
tilalle tukun hyviä pelureita. Ehkä mielenkiintoisimpana vanha
paluumuuttaja Joonatan Woodward, joka saapui useamman vuoden tauon
jälkeen takaisin vihreäpaitoihin. Kerro hieman muista uusista
pelaajista. –Niin, Yassinen lisäksihän meiltä poistuivat myös Phuc (Luu) ja Azzo (Azad), kaikki hyviä pelaajia ja tunnollisia harjoittelijoita, eli menetys oli aika iso. Toisaalta kokonaan uusina pelaajina meille ovat tulleet Olli (Romppainen) ja Vade (Frantsi), jotka ovat molemmat selkeästi vahvistuksia. Olli tekee keskiverto SAPAn pelaajaa huomattavasti useammin oikean ratkaisun pallon kanssa, ja Vade  taas tuo fiksua liikettä ja sähäkkyyttä hyökkäykseen. Maalivahtiosastoa vahvistaa Johnny (Stolpe), joka tulee varmasti pelaamaan sekä meillä että kakkosjoukkueessa. Johnny on osoittanut halua kehittyä vetämällä talvikaudella jopa kolmen tapahtuman päivätahtia, ja näyttää joka harjoituksissa hyvää esimerkkiä muille sitoutumisesta ja asenteesta. Sitten meillä on liuta uusvanhoja pelaajia, joista jo mainittu Jomppe (Woodward) on ehkä se sapalaista jalkapalloa seuraaville kaikista tutuin. Jomppe on fiksu pelaaja joka tuo hyökkäyspäähän kaivattua juonikkuutta, ja nyt meillä on Micen (Nieminen) lisäksi toinen vakavastiotettava erikoistilannepelote. Ruj (Jovanovic-Hyvärinen) on toinen jo useamman kerran SAPAssa esiintynyt pelaaja, joka vahvistaa joukkuetta pelikäsityksellä ja monikäyttöisyydellä. Sami (Johansson) vahvistaa toppari/keskikenttäosastoa hyvällä syöttötaidolla ja pelikäsityksellä, mitkä tietysti ovat SAPAn junioriputken läpikäyneeltä pelaajalta itsestäänselvyyksiä. Patelta (Semangania) odotetaan ennen kaikkea ehjää kautta, koska terveenä pysyessään Pate tarjoaisi meille kokonaan uudenlaisen vaihtoehdon hyökkäykseen. Lisäksi viime kauteen verrattuna uutena pelaajana meillä on Kride (MacDonald Thomé), joka vietti viime vuoden armeijan harmaissa. Kride on esiintynyt talven treenimatseissa todella pirteästi, vaikka hän on kokoonpanon nuorin pelaaja, pelaa hän jatkuvasti niin hyvällä itseluottamuksella ja röyhkeydellä, että siitä voi itse kukin kokeneemmista pelaajista ottaa mallia.

Mitkä joukkueet näyttävät mielestäsi vahvimmilta alkavalla
kaudella?
-Sarja tulee varmasti olemaan kärjen osalta tasainen, ja tässä onkin helposti 5-6 joukkuetta jotka mielestäni voisivat kaikki voittaa lohkon. Ennakkoon Viikingit/S.C.P vaikuttaa tasokkaalta ryhmältä, varmasti yksi taitavimmista joukkueista Neloseen moneen vuoteen. Valtti oli jo viime kaudella vakuuttava, nuorekas ja pelaava ryhmä joka on valmistautunut kauteen hyvin, ja voisi veikata että tulevat vähintään muutaman vuoden sisällä ottamaan askeleen sarjaporrasta ylöspäin. Sama pätee Jokereihin, hyvä valmistautuminen ja laaja materiaali antavat hyvät eväät taistella sarjan kärkisijoista. Muita joukkueita jotka varmasti löytyvät sarjataulukon ylemmältä puoliskolta lienevät Atlantis/Akatemia, Kiffen/2 ja Gnistan/Ogeli.

Mitä kannattajat tulevat näkemään tällä kaudella?
-Joukkueen joka kantaa SAPAn värejä ylpeänä.