Edustusjoukkueen kausi alkaa!

 

 

 

 

 

 

Odotus on taas vihdoin ohi ja keskiviikkona 19.4 Nelosen sarjakausi pääsee SAPAn osalta jälleen vauhtiin! Edustusjoukkuetta vastassa ensimmäisessä pelissä Kuununhaan Derbyssä Bragulla on Kiffen/2.

Viime kausi oli luultavasti useamman mielestä mukavampi kuin pitkään aikaan. Olihan SAPA viimeiset neljä kautta hävinnyt enemmän pelejä kuin niitä voittanut, joten siinä mielessä koko kauden kestänyt nousutaistelu toi ihan uudenlaista jännitystä. Aivan tavoitteeseen asti, siis sarjanousuun, ei krunalaisten rahkeet riittäneet, kun POHU oli vahvempi nousukarsinnoissa. Se jätti joukkueelle kuitenkin sopivasti nälkää alkavalle sesongille, jotta kauden lopussa oltaisiin pykälää korkeammalla.
Joukkue treenasi talven ja kevään aikana kolmesti viikossa. Myös tänä vuonna käytössä ollut hallivuoro Talissa oli pelaajien mieleen. Kolmen treenin viikkotahdilla mennään myöskin kauden aikana. Viime kauden joukkueen toiseksi paras maalintekijä Mikael Virta parantelee vielä lokakuun viimeisessä pelissä katkenneita polven sivu- ja ristisiteitä. Myös Joni Rantakari on ollut ja on vieläkin loukkaantumisen takia toipilaana.

Joukkue on kokenut hieman muutoksia sitten viime kauden. Merkittävimäpänä viime vuonna 25 maalia paukuttaneen Yassine Alouin siirtyminen Kolmosessa pelaavaan Atletico Malmiin. Myös Phuc Luu ja Ahmad Azad lähtivät talvella muualle. Tilalle saatiin preseasonilla pirteitä otteita esittänyt hyökkääjä Valtteri Frantsi (s. -91), jolta voidaan odottaa hyvää kautta. Keskikentälle vahvistusta tuo Olli Romppainen (s. -85) ja paluumuuttaja Joonatan Woodward (s. -86).  Savannalaisryhmään liittyi myös ensimmäisen kauden edustusjoukkueessa aloittava SAPAn vanha junnukasvatti Sami Johansson, (s. -89). Uusiksi pelaajiksi on myös laskettava pari kautta sitten SAPAssa debytoinut ja viime vuoden armeijassa viettänyt Christoffer MacDonald Thomé, edellisen kerran kaudella 2014 SAPAssa pelannut Ruj Jovanovic-Hyvärinen sekä pitkään sivussa loukkaantumisen takia ollut Patrick Semangiania. SAPAn entinen juniori, joka piti 8 vuoden tauon ja aloitti uudestaan SAPAn kakkosjoukkueessa, maalivahti John Stolpe (s. -89), siirtyi edustukseen. ”Johnny” on tehnyt suuren vaikutuksen aseenteellaan ja sitoutumisellaan.

Valmentajana jatkaa Tuomo Känsäkoski, joka aloittaa neljännen kautensa pääluotsina. Joukkueenjohtajana toimii edelleen Sakari ”Sakke” Nieminen ja huoltajana Timo Erkkilä.

Lohko näyttää olevan Stadin Nelosen kahdesta lohkosta kovempi, mutta aivan Finnkurdin tasoista ryhmää ei tämän vuoden sarjasta kuitenkaan varmaan löydy. Lohko vaikuttaa ennakkoon hyvin tasaiselta. SAPAn otteluiden pelipaikat- ja ajat eivät ole vielä selvillä kuin elokuun alkuun asti. Kalenterista tähän mennessä sovitut otteluajankohdat löytää täältä. Sieltä poimintoina pari lauantaimatsia ja yksi perjantaipeli. Loput tähän mennessä ilmoitetut ottelut pelataan maanantaina (3), tiistaina (5), keskiviikkona (1) ja torstaina (2). Kausi päättyy torstaina 6.10 otteluun Gnistan/Ogelia vastaan Bolliksella. Lohkovoittaja nousee Kolmoseen suoraan ja lohkokakkonen nousukarsintoihin.

SAPA kaudella 2017:

Maalivahdit: Mikael Biese, John Stolpe. Puolustajat: Jaakko Kuusimäki, Anselmi Henriksson, Mikko Aho, Simo Saarinen, Mikko Nieminen, Jari Mustonen, Sami Helppi, Sami Johansson.
Keskikenttä: Rasmus Helminen, Christoffer MacDonald Thomé, Mikael Virta, Kalle Vanhatalo, Olli Romppainen, Joni Rantakari, Ruj Jovanovic-Hyvärinen, Joonatan Woodward,
Hyökkääjät: Jani Rahkonen, Valtteri Frantsi, Patrick Semangania

Tulleet: Valtteri Frantsi (HPS/2), Olli Romppainen (Kajaani/HIFK), Joonatan Woodward (Roihuvuoren Urheilijat), Sami Johansson (Roihuvuoren Urheilijat), Ruj Jovanovic-Hyvärinen (MPS/Old Stars), John Stolpe (SAPA/2).
Lähteneet: Yassine Aloui (Atletico Malmi), Phuc Luu (Käpa/United), Ahmad Azad.