Otteluennakko: Edustusjoukkue perjantaina SUMU/sob:ia vastaan Bragulla – ”Mentaalisesti vaikea peli”

SAPAn miesten edustusjoukkue jatkaa pelejään tänään perjantaina, kun Brahen kentälle vieraaksi saapuu sarjassa viimeisenä oleva SUMU/sob. Aloituspotku potkaistaan klo 19.15. Rankkasateen vuoksi kentän kunto on vielä arvoitus.

Sarjaohjelma on ollut SAPAn osalta varsin erikoinen, sillä jo toista kertaa tällä kaudella pelattiin vain kahdella välipäivällä, jota seurasi puolentoista viikon tauko. Tuo breikki on taas vietetty ja on aika palata pistejahtiin. Savannalaiset ovat sarjassa viidentenä saman verran pisteitä perässä. Joukkueet ovat pelanneet erimäärän otteluita, joten tilanne voi muuttua tästä vielä paljonkin.

SAPAn kokoonpanossa ei ole suuria muutoksia edelliseen peliin nähden. Kokoonpanoon palaa Julius Kukkonen ja Christoffer MacDonald-Thomé. Poissa tänään on edelleen Joseph Johnson, viime ottelussa maalissa pelannut Mikael Biese, edellisessä pelissä debytoinut Joonas Nyholm ja Martin Laitinen. Maalissa aloittaa Jere Aho.

Pitkäaikaisloukkaantuneista Martin Yilmaz on sivussa ainakin pitkälle syyskuuhun ja Patrick Semanganian tilaa seurataan päivä kerrallaan. Anton Matinlauri loukkaantui edellisessä pelissä pahoin ja häntä voidaan odottaa takasin vasta vuoden päästä.

Viime kierroksella SAPA kaatoi kärkijengeihin lukeutuvan Kurvin Vauhdin hienosti 1-0 ja otti näin neljäksi venyneen voitottoman matsin jälkeen vihdoin täyden pistepotin. Nousuhaaveet pysyvät samalla näin ollen vielä hyvin elossa.

SUMU/sob on uinut läpi kauden syvissä vesissä. Se on saalistanut ainoastaan kaksi voittoa – toinen niistä juuri SAPAa vastaan. Se on kahdeksalla pisteellä niin tukevasti pahjan pohjimmaisena, että siihen on tuskin enää tulossa muutosta ellei ihmeitä tapahdu. Tilanteen lohduttomuutta kuvaa, että Stress out boys on saanut jalkeille viimeisissä peleissä vain pari vaihtomiestä, jos aina sitäkään.

”Ihan ok fiiliksillä lähdetään tähän iltaan. Treenikentällä kun pelataan, me näytetään tosi hyviltä. Jo pelkästään se tuo tarpeeksi uskoa tähän peliin. Mentaalisesti tosi vaikea ottelu tulossa, koska aina kun ollaan annettu pelaajille vähän enemmän löysää, niin ollaan myös löysäilty. Se on mentaalisesti iso haaste pitää se taso mikä meillä on parhaimmiillaan tällä kaudella ollut. Todella haastava peli”, SAPAn valmentajista Henri Jussila toteaa.

5 viimeisintä ottelua:

SAPA:

PK-35/2-SAPA 2-1
SAPA-FC POHU 3-3
LPS/Kuninkaat-SAPA 3-1
FC Puimur-SAPA 3-1
Kurvin Vauhti-SAPA 0-1

SUMU/sob:

FC POHU/Hurjin-SUMU/sob 3-0
SUMU/sob- FC Puimur/2 1-8
Gnistan/Ogeli-SUMU/sob 3-0
SUMU/sob-HJK/Laajasalo 2-4
PPJ-SUMU/sob 5-0

SAPA-SUMU/sob
Brahen kentällä perjantaina 23.8 klo 19.15
Tervetuloa!