Edustusjoukkue kukisti hienosti Käpylässä Kurvin vauhdin – ”Erittäin tärkeä voitto”

13.8
Nelonen
Käpylä
Kurvin Vauhti – SAPA 0-1 (0-1)
SAPAn maali: Albian Ibishi (43. min.)

SAPAn miesten edustusjoukkue otti maanantaina kovan päänahan, kun sarjan kärkijengeihin lukeutuva Kurvin Vauhti kaatui Käpylän urheilupuistossa Albian Ibishin maalilla 1-0 lukemin. SAPA nousi voitolla ainakin hetkellisesti pisteen päähän kärjestä.

Savannalaisten oli elintärkeää palata taas voittokantaan neljän voitottoman matsin jälkeen. Kurvin Vauhti puolestaan halusi pestä kasvojaan viime pelin yllättävän HJK/Laajasalo tappion jälkeen. Edellinen kohtaaminen joukkueiden välillä päättyi Kurvin Vauhdin 3-0 voittoon.

SAPA tuli otteluun hyvin, kun vartin pelin jälkeen ensin Muhamed Bade oli lähellä maalintekoa. Ja heti perään Markus Vanninen pommitti komean vedon aivan riman alle, johon Kurvin veskari sai venytettyä juuri ja juuri näppinsä väliin.

Tämän jälkeen alkoi valkoisten hurja painostus ja tilanteita tuli solkenaan. SAPA-vahti Mikael Biese teki kuitenkin peräjälkeen mahtavia pelastuksia ja piti pelin kuin ihmeen kaupalla maalittomana.

Vyörytyksen jälkeen SAPAn Anton Matinlauri loukkaantui pahasti ottaessaan spurttia. Lääkärin diagnoosi oli tyly: akillesjänne poikki ja 12 kk pois pelikentiltä.

Savannalaiset siirtyivät vielä ennen taukoa johtoon. Karim Marjamäki syötti Albian Ibishille, joka laukoi pallon tarkasti alakulmaan ja teki samalla kauden avausmaalinsa, 0-1.

Ykkösessä FC Jazzissa parhaimmillaan pelannut ja Gnistania viimeksi Kakkosessa edustanut Jonas Nyholm debytoi vihreäpaidoissa.

Toinen puoliaika ei tarjonnut paikalle saapuneelle yleisölle mitään suurta jalkapalloviihdettä ja maalipaikat olivat vähissä. Molemmat pääsivät yrittämään lopussa silti vielä jonkun kerran, mutta tulokseksi jäi SAPAn 1-0 voitto.

Pitkästä aikaa tulleet 3 pinnaa maistuivat. ”Kun muutamaan peliin ei ole voittoa tullut niin tänään se tuntui erityisen hyvältä, erittäin tärkeä voitto. Tämä tekee sarjan kohtuu mielenkiintoiseksi, koska kärki on todella tasainen. Kaikki on edelleen mahdollista, ja lohko ei oikein voi enää tästä mielenkiintoisemmaksi muuttua. Odotellaan jännityksellä seuraavaa peliä,” sanoi SAPAn päävalmentaja Rasmus Jansson ottelun jälkeen.

Ja tuo seuraava peli pelataan ensi viikon perjantaina, kun palataan kolmen Käpylän matsin jälkeen Brahen kentälle. Vastassa tuolloin sarjajumbo SUMU/sob, jolle vihreäpaidat kuitenkin hävisivät kevätkierroksella, joten revanssihenkeä varmasti löytyy.

SAPAn kokoonpano Kurvin Vauhti-ottelussa: Mikael Biese; Markus Vanninen (90. Aleksi Roitto), Rasmus Helminen, Daniel Canga, Anselmi Henriksson, Jonas Nyholm (55. Jesse Martin), Riku Riihioja, Mikko-Ville Virolainen (50. Jussi-Pekka Savolainen), Albian Ibishi, Muhamed Bade (69. Tuomas Pahkasalo), Anton Matinlauri (35. Karim Marjamäki). Vaihdossa: Jere Aho

SAPAn loput syyskierroksen ottelut:

SAPA-SUMU/sob Brahen kenttä pe 23.8 klo 19.15
SAPA-PPJ Brahen kenttä pe 30.8 klo 19.15
HJK/Laajasalo-SAPA Laajasalon nurmi pe 6.9 klo 18.15
FC POHU/Hurjin-SAPA Lassilan TN to 12.9 klo 20.15
SAPA-Gnistan/Ogeli Brahen kenttä pe 20.9 klo 19.15
Töölön Taisto/Akatemia-SAPA Pallokenttä 6 to 26.9 klo 20.20
SAPA-PK-35/2 Pallokenttä 6 to 3.10 klo 20.15

Facebook: https://www.facebook.com/sapaedustus1970/

Twitter: https://twitter.com/sapaedustus?lang=fi

Instagram: https://www.instagram.com/sapaedustus/