Edustusjoukkue kaatoi sarjajumbon murskalukemin 8-0 – Muhamed Bade iski hattutempun

23.8
Nelonen
Brahen kenttä
SAPA – SUMU/sob 8-0 (4-0)
SAPAn maalit: Muhamed Bade 3 (12. min., 35. min. 76. min.), Mikko-Ville Virolainen (5. min.), oma maali (11. min.), Christoffer MacDonald-Thomé (66. min.), Tuomas Pahkasalo (68. min.) ja Julius Kukkonen (88. min.)

Muhamed Bade (kuvassa) iski SAPAlle perjantaina 3 maalia.

SAPAn miesten edustusjoukkue oli täysin ylivoimainen, kun se sai vastaansa sarjajumbo SUMU/sob:in perjantaina sateisella Brahen kentällä. Savannalaiset menivät menojaan jo avausjaksolla ja voitti ottelun lopulta peräti 8-0 luvuin.

SUMU/sob oli voittanut tähän mennessä ainoastaan kaksi matsia, niistä toinen tuli juuri SAPAa vastaan, kun sob löi savannalaiset Kartanossa yllättäen 6-2. Vihreäpaidat eivät antaneet tällä kertaa vastustajalleen mitään armoa ja otti täysin suvereenin voiton.

Maalihanat aukesivat jo 5. peliminuutilla, kun Mikko-Ville Virolainen vei kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Ottelu oli ratkeamispisteessä jo ensimmäisen vartin aikana. Ensin SUMU-peluri potkaisi pallon omaan rysään, ja minuuttia myöhemmin Muhamed Bade oli pahanteossa ottelussa ensi kertaa, tilanne näin 3-0:aan.

Bade onnistui lisäämään SAPAn johtolukemia vielä 35 minuutin kohdalla ja tauolle lähdettiin selvistä 4-0 numeroista.

Peli oli tässä vaiheessa jo käytännössä ohi. Päätöspuolikkaalla SAPA iski vielä 4 häkkiä lisää, kun maalinteossa kunnostautuivat niin Christoffer MacDonald-Thomé, Tuomas Pahkasalo kauden toisella täysosumallaan ja nuori Julius Kukkonen.

Bade pääsi juhlimaan tässä välissä hattutemppua, kun hän tehtaili joukkueen 7-0 maalin. Sairauden vuoksi koko alkukauden missannut hyökkääjä teki samalla sesongin ensimmäiset maalinsa kolmannessa pelissään.

”Ihan hemmetin siistiä nähdä, kun 11 jätkää juoksee alaspäin siinä vaiheessa, kun peli on 6-0. Tämä on sitä kuuluisaa munaa, mitä ollaan kaivattu pitkään”, sanoi SAPAn päävalmentaja Rasmus Jansson tyytyväisenä taiston tauottua.

Vihreäpaidat ovat nyt sarjassa neljäntenä yhtä monta pistettä kärkijengi FC POHUa perässä. Joukkueet ovat pelanneet lohkossa erimäärän otteluita, joten tilanne ei ole aivan vertailukelpoinen. Seuraava ottelu pelataan viikon ensi perjantaina, kun samaisella Bragulla vastassa on sarjassa kolmantena oleva PPJ. Ottelu pelataan klo 19.15 alkaen.

SAPAn kokoonpano SUMU/sob-ottelussa: Jere Aho; Anselmi Henriksson, Rasmus Helminen, Daniel Canga (46. Christoffer MacDonald-Thomé), Markus Vanninen, Riku Riihioja (78. Aleksi Roitto), Jesse Martin (64. Tuomas Pahkasalo), Jussi-Pekka Savolainen (64. Julius Kukkonen), Karim Marjamäki, Muhamed Bade, Mikko-Ville Virolainen. Vaihdossa: John Stolpe

SAPAn loput syyskierroksen ottelut:

SAPA-PPJ Brahen kenttä pe 30.8 klo 19.15
HJK/Laajasalo-SAPA Laajasalon nurmi pe 6.9 klo 18.15
FC POHU/Hurjin-SAPA Lassilan TN to 12.9 klo 20.15
SAPA-Gnistan/Ogeli Brahen kenttä pe 20.9 klo 19.15
Töölön Taisto/Akatemia-SAPA Pallokenttä 6 to 26.9 klo 20.20
SAPA-PK-35/2 Pallokenttä 6 to 3.10 klo 20.15

Facebook: https://www.facebook.com/sapaedustus1970/

Twitter: https://twitter.com/sapaedustus?lang=fi

Instagram: https://www.instagram.com/sapaedustus/