Miesten edustusjoukkueen valmentaja Samuli Jokinen toiseen kauteensa: ”Olen aina uskonut tiimityöhön ja se tulee todellakin nyt hyvin käytäntöön”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samuli Jokinen aloittaa toisen kautensa SAPAn miesten edustusjoukkueen valmentajana. Savannalaiset aloittavat try outit huomenna tiistaina, joten nettitoimitus jututtaa ja esittelee joukkueen valmennustiimiä.

”Jokainen yksityiskohtakin on jo valmiiksi pureskeltu, joten heti tiistaina alkavista tryouteista lähtien jokainen koutsi puhuu kyllä samaa kieltä”.

Viime kausi oli pettymys, kun kärkisijat jäivät vastoin tavoitteita kauaksi. Tämä on kuitenki jo pyyhitty mielestä, ja Jokinen onkin taas luottavaisena ja innokkaana suunnannut jo katseensa kohti uutta sesonkia. ”Todellakin viime kausi jäi harmittamaan, mutta osittain senkin takia on jo kova into uutta kautta silmällä pitäen”. Vaikka sijoitus (kahdeksas) ei ollut lähelläkään sitä mitä joukkue haki, löysi hän kuitenkin viime kaudesta myös hyvää. ”Erittäin positiivisena asiana voisi pitää, että fysiikkapuolella mentiin eteenpäin ja loukkaantumisilta vältyttiin käytännössä kokonaan”, sanoo Jokinen.

Valmennuspuolelle SAPA on tehnyt suuria satsauksia, sillä siitä vastaa peräti kuuden koutsin tiimi. ”Olen aina uskonut tiimityöhön ja se tulee todellakin nyt hyvin käytäntöön. Omalta ja muidenkin osalta se tarkoittaa käytännössä sitä, että päästään jokainen enemmän paneutumaan pelin yhteen tiettyyn osa-alueeseen”.

Viime kausi oli Jokiselle ensimmäinen miesten kanssa hänen valmennettua sitä ennen todella pitkään SAPAn junnuja. Hän ei kuitenkaan näe miesten ja junioreiden valmentamisen välillä suurta eroa. ”Ei voi sanoa, että olisi yllätyksenä tullut eroja junnujen ja miesten kanssa. Sama laji on kuitenkin kyseessä, joten samoja asioita käydään läpi kuitenkin”, hän kertoo.

Valmennustiimi kasvaa, mutta Jokinen uskoo että kaikki joukkueen kuusi valmentajaa löytää yhteisen sävelen. ”Olemme jo kesästä lähtien samalla porukalla pelistä keskustelleet, joten ei tule ongelmia saada koko valmennustiimiä samalla sivulle futiksesta puhuttaessa. Jokainen yksityiskohtakin on jo valmiiksi pureskeltu, joten heti tiistaina alkavista tryouteista lähtien jokainen koutsi puhuu kyllä samaa kieltä”. Valmennus saa lisäksi käyttöönsä huippuluokan välineistön, joilla parantaa pelaajien kehittymistä sekä optimoida heidän suorituskykyään ja palautumista. ”Apunamme on lisäksi videot sekä muut loistavat apuvälineet kuten Polarin mittarit sekä Quanterin (pelaaja)seurantasovellus”.

”SAPAan kannattaa ehdottomasti tulla, mikäli haluaa päästä syvemmälle pelin saloihin ja kehittyä sitä kautta pelaajana. Tarjoamme varmasti ainutlaatuisen vaihtoehdon divaritasolle”, Jokinen kehuu lopuksi.

SAPAn try outit alkavat huomenna tiistaina 27.11 Haapaniemen kentällä ja uudet pelaajat ovat tervetulleita näytille!

Avoimet treenit jatkuvat Haapiksella klo 20-21.30 tiistaisin ja torstaisin 21.12 saakka.

Ilmoittautumisia try outeille otetaan vastaan sähköpostiin: sapamiehet@gmail.com

Varsinainen pre season alkaa tammikuun alussa.