Miesten edustusjoukkueen tuore valmentaja Henri Jussila: ”Huomasimme nopeasti, että tässä on jotain poikkeuksellista aluillaan”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miesten edustusjoukkueen valmentajahaastattelut jatkuvat. Nyt esittelyvuorossa parhaimmillaan miesten Ykkösen tasolla futista pelannut, mutta nyt valmennushommiin keskittyvä Henri ”Jusa” Jussila.

”Tosissaan tekeminen on kaiken lähtökohta”

SAPAn miesten edustusjoukkue sai tuoretta verta seuran ulkopuolelta, kun valmennustiimiin kiinnittyi KäPan juniorivalmentajana viime kaudella toiminut Henri Jussila, 25. Jo ensimmäisistä try out-päivistä on taustatiimistä huokunut erittäin vahva yhteenhiileen puhaltaminen. Hän kertoo että tulevan kauden suunnittelu oli aloitettu jo todella kauan sitten. ”Tämä on ollut todella kehittävää ja huomasimme nopeasti, että tässä on nyt jotain poikkeuksellista aluillaan. Sillä on iso vaikutus fiiliksiin, jotka ovat todella ja innostuneet. Motivoitunut tiimi, jossa saa toimia luo merkityksellisyyttä. Tosissaan tekeminen on kaiken lähtökohta”, sanoo Jussila.

”Haluan tuoda oman roolini kautta vahvuuteni tähän tiimiin. Yhdessä muiden kanssa vastaan joukkueen harjoittelusta ja pelaamisesta. Vastuullani on ollut koko pelin jäsentely ja sitä kautta opetussisällöt, pääpainona pallolliset vaiheet”.

Jussila huomasi viime kaudella kaipaavansa valmentajana jo uusia haasteita, kun KäPan junnujen luotsaaminen ei enää antanut tarpeeksi. ”Viime kausi oli toinen vuoteni samaisen 10-vuotiaiden ryhmän kanssa ja olin tyytyväinen siihen, miten ryhmä oli omasta ensi kosketuksesta kehittynyt. Siitä huolimatta tunsin, etten kykene yksin luomaan tarpeeksi hyvää toimintaa ja kaipasin laadukkaampaa ympäristöä. Arjessa jossa toimin olin hyvin yksin ajatusteni kanssa ja se sai aikaan sen, että merkitys tekemisestä hiipui uhkaavasti”, hän kertoo SAPAaan siirtymisen taustoista.

Hän kuvailee itseään valmentajana pienen pohdinnan jälkeen intohimoiseksi ja analyyttiseksi. ”Olen elementissäni, kun pääsen puhumaan pelistä ja vaikuttamaan siihen – toivottavasti se välittyy kentällä.” Pelaajataustasta on valmennuspuolelle siirtymiseen hyötyä, minkä Jussila allekirjoittaa. ”Pelaajasta ei mitenkään tule automaattisesti valmentajaa, mutta oli hyödyllistä pelata 4 vuotta tietäen, että tulen myöhemmin siirtymään valmentajaksi”.

”Jusa” on päässyt seuraamaan aitiopaikalta valmennusta kansainväliseltä huipulta hänen pelattuaan jo kuopatussa FC Legiruksessa, jossa oli luotsina entinen Villarrealin ja nykyinen Egyptin miesten maajoukkuevalmentaja ”Tito” Garcia Sanjuan valmennustiimeineen. Tämä teki Jussilaan lähtemättömän vaikutuksen. ”Koen sen tärkeimmäksi paikaksi. Sinä aikana analysoin tarkkaan mitä tehtiin ja miksi tehtiin, se oli mullistavaa kaikkeen siihen saakka näkemääni. Tähän asti en ollut kokenut sellaista toivoa valmentamisen suhteen ennen tätä alkavaa prosessia”.

Jussilan pelaajauran tähtihetki osui kaudelle 2014, kun hän pääsi syksyllä pelaamaan yhden ottelun Miesten Ykkösessä HIFK:ssa. Sen jälkeen hän pelasi vielä pari kautta, joista jälkimmäinen meni FC Legiruksessa ennen lopettamista. ”Pelasin kuitenkin vielä HIFKn joukkueissa hajanaisia osia kausista näillä väleillä, kuten viime kaudellakin. En voi sanoa, ettei peliura jatkuisi enää koskaan, mutta en varmasti tule pelaamaan ensi kaudella missään. Tämä prosessi tulee samaan täyden panokseni,” sanoo Jussila lopuksi.

SAPAn try outit jatkuvat huomenna tiistaina klo 20-21.30 Haapaniemen kentällä.

Avoimet treenit jatkuvat Haapiksella klo 20-21.30 tiistaisin ja torstaisin (itsenäisyyspäivänä ei treenejä) 21.12 saakka. Uudet pelaajat ovat tervetulleita näytille Stadin poikkeuksellisimmin toimivaan alasarjajoukkueeseen!

Ilmoittautumisia try outeille otetaan vastaan sähköpostiin: sapamiehet@gmail.com

Varsinainen pre season alkaa tammikuun alussa.