KäPa/NoLe tasoihin dramaattisella tavalla- edustusjoukkueen sarjapaikka ei vielä täysin varma

20.9
4.divisioona
Brahen kenttä
KäPa/NoLe – SAPA 2-2 (0-0)
SAPAn maalit: Mikko Nieminen (66. min.) ja Christoffer MacDonald-Thomé (89. min.)

Miesten edustujoukkue oli jo vahvasti kiinni voitossa torstaina Brahen kentällä pelatussa ottelussa. Christoffer MacDonald-Thomén viime minuuttien osuma ei kuitenkaan riittänyt kolmeen sarjapisteeseen. KäPa/NoLe pääsi vielä viime hetkellä 2-2:een, kun pallon iski maaliin joukkueen maalivahti.

SAPAn pahin putoamispeikko oli edellisen pelin voiton myötä jo karissut, mutta pisteitä edelleen tarvittiin. Kolmella voitolla olisi myös mahdollista hyvällä tuurilla nousta sarjataulukossa mainiosti ylöspäin. Myös pykälää alempana oleva vastustaja tarvitsi vielä pisteitä. Vauhdikkaaseen peliin saatin todella dramaattinen loppu.

Tasaisella ensimmäisellä puoliajalla ei maaleja nähty. Kummallakin oli parisen paikkaa, mutta tauolle lähdettiin maalittomasta.

Avausmaali syntyi KäPan toimesta 56 minuutin kohdalla, kun kulmapotkun jälkeen pallo päästiin laukomaan verkkoon, 1-0.

SAPAn vastaus tuli kymmenen minuuttia myöhemmin. Markus Vanninen antoi kulman, jonka kapteeni Mikko Nieminen laittoi jalalla ilmasta sisään ja peli oli 1-1.

Savannalaiseilla oli tässä vaihessa erinomainen ote, vaikka toki mustavalkoisillakin oli päätösjaksolla parisen vaarallista tilannetta. SAPAlla riitti loistopaikkoja roppakaupalla, mutta kuin ihmeen kaupalla pallo ei millään meinannut löytää tietään maaliin.

Kunnes vain minuuttia ennen täyttä aikaa MacDonald-Thomé oli nousta ottelun sankariksi. Sami Helppi laittoi neljänkymmenen metrin moukarin kohti SAPA-hyökkääjää, joka pääsi laukomaan varmasti tilanteeksi 1-2.

Juuri kun SAPA oli luulla pelin jo ratkenneeksi tapahtui jotain odottamatonta. KäPan veskari Roope Virkkula nousi vapaapotkutilanteessa ylös ja vihreiden puolustus oli jättänyt hänet vartioimatta maalin edessä, sillä seurauksella että pallo löytyi seuraavaksi hänen lapikkaastaan vieraiden maalista toisella lisäikaminuutilla, 2-2. Päätösvihellys soi melkein heti tämän perään.

”Molemmilla oli tärkeä peli, josta varmaan johtui, että kumpikaan ei pystynyt tänään oikein kunnolla kontrolloituun pallolliseen pelaamiseen. Lopputulos jäi harmittamaan, mutta kai se oli silti ansaittua”, sanoi SAPAn valmentajista Tuomo känsäkoski.

Paha pettymys, varsinkin kun sarjapaikka olisi ollut voitolla jo varma. Sen voi kuitenkin onneksi tehdä jo seuraavassa, kauden viimeistä edellisessä ottelussa ensi perjantaina. Vastassa on tuolloin tällä hetkellä juuri putoamisviivan päällä oleva MPS/Old Stars, matsi käynnistyy Tapanilan tekonurmella klo 19.30.

SAPAn kokoonpano KäPa/NoLe-ottelussa: John Stolpe; Anselmi Henriksson, Mikko Nieminen, Sami Helppi, Rasmus Helminen, Riku Riihioja, Valtteri Entola, Sami Laine, Christoffer MacDonald-Thomé (90. Tuomo Känsäkoski), Markus Vanninen (68. Petteri Kölli), Albian Ibishi (57. Kalle Vanhatalo)

SAPAn loput syyskierroksen ottelut:

MPS/Old Stars – SAPA       Tapanilan tn      pe 28.9 klo 19.30
SAPA – Töölön Vesa           Bollis 6             ke 3.10 klo 18