Edustusjoukkue varmisti perjantaina sarjapaikkansa – MPS/Old Stars kaatui lopun maalilla

 

 

 

 

 

 

 

28.9
4. divisioona
Tapanila
MPS/Old Stars – SAPA 0-1 (0-0)
SAPAn maali: Kalle Vanhatalo (86. min.)

SAPAn edustusjoukkue lunasti sarjapaikkansa Neloseen myös ensi kaudeksi kukistamalla perjantai-iltana Tapanilassa Kalle Vanhatalon lopun osumalla MPS/Old Starsin lukemin 1-0.

Savannalaisille olisi riittänyt tasapelikin sarjapaikan säilyttämiseen. MPS/Old stars sen sijaan oli valahtanut putoamisviivan alapuolelle, joten se tarvitsi pelistä ehdottomasti täyden pistepotin. SAPA ei kuitenkaan jättänyt jossitteluille sijaa, vaan haki täydet pinnat Tapanilan koleasta ja huonovalaistukselliselta kentältä.

Avauspuoliskolla mentiin tasaisissa merkeissä. MPS onnistui tuhrimaan täydellisen avopaikan, kun tolpasta kimmonnut jatkopallo tuli suoraan tarjottimelle, mutta keltapaita laukoi reilusta viidestä metristä käytännössä tyhjistä ohi.

Myös SAPAn Mikko Nieminen oli laittaa pallon verkkoon kulmapotkusta, mutta veto maalin edestä niukasti ohi maalin. Vihreillä oli myös toinenkin hyvä tilanne, mutta pallo vaikutti osuvan tolppaan. 

Toisen puoliajan alussa SAPAn Albian Ibishi pääsi vetämään vasurilla kovaa roikkupallon veskarin yli, mutta ylärimaa lähemmäs ei laitalinkki tällä kertaa yltänyt.

SAPA puolusti erinomaisesti ja piti kipeästi pisteitä kaipaavan vastustajan poissa parhailta maalipaikoilta.

Läpi ottelun erinomaisesti pelannut Kalle Vanhatalo ratkaisi pelin SAPAlle 86. minuutilla. Hyökkääjän paikalle puolustuksesta otteluun nostettu Vanhatalo viiletti väkevästi keskikentältä asti ja pääsi vetämään lopulta pallon tarkasti oikeaan alakulmaan pelin ainoaksi jääneen maalin, 0-1.

Ensimmäisellä jaksolla vastustajalla oli muutamia paikkoja, toisella puoliajalla puolustettiin paremmin. ”Johnny” (Stolpe) torjui kauden parhaan pelinsä ja muiden muassa Kalle pelasi hyvin. Kaikkiaan se oli tänään meiltä kypsä esitys”, kiitteli SAPAn valmentaja Samuli Jokinen ottelun jälkeen.

Päätöskierros pelataan ensi keskiviikkona. Bollis 6.lle vastaan asettuu klo 18 alkavaan peliin Töölön Vesa.

SAPAn kokoonpano MPS/Old Stars-ottelussa: John Stolpe;  Anselmi Henriksson, Mikko Nieminen, Tuomo Känsäkoski, Sami Helppi, Riku Riihioja, Sami Laine, Alexey Lazarev, Markus Vanninen (92. Manu Taavitsainen), Albian Ibishi (84. Rasmus Helminen), Kalle Vanhatalo