Haastattelussa miesten edustusjoukkueen kapteeni ja ikoni Mikko Nieminen

 

 

 

 

 

 

 

 

Verkkotoimitus sai kunnian haastatella kauden kynnyksellä todellista SAPA-ikonia Mikko Niemistä, joka on ehtinyt pelata jo pari vuosikymmentä edustusjoukkueessa.

Kausi alkaa, mitkä on fiilikset?  Hyvät fiilikset on. Viimeiset treenipelit osoitti, että joukkue on pikkuhiljaa sisäistämässä uuden valmentajan ajatuksia ja niistä jäi mieleen hyvä tekemisen meininki ja fiilis.

Miten preseason sinulta sujui?  Omiin odotuksiin nähden kohtuullisesti, pitkästä aikaa oli melko ehjä preseason ja pääsen kauteen ilman isompia vaivoja.

Sinua voi hyvällä syyllä kutsua jo SAPAn eläväksi legendaksi aloittaessasi jo ällistyttävät 20. kautesi savannalaisten edustuksessa. Miten toimintakulttuuri on muuttunut siitä, kun joukkueessa aloitit? Tämä on asia, jota olen vuosien saatossa usein miettinyt. Kaikilla ”aikakausilla” on ollut omat hyvät ja huonot juttunsa. Kun nuorena aloitin, meillä oli ehkä enemmän yhteenhitsautunut joukkue ja peliajasta oli kovempi kamppailu. Toisaalta pelaajien henkilökohtainen perustaitotaso sekä joukkueiden taktinen osaaminen on mielestäni nykyään paljon parempaa Kolmosessa ja Nelosessa kuin vielä 15 vuotta sitten. Eniten kuitenkin toivon, että seura aktiivisesti kannustaisi nuoria B- ja A-junioreita mukaan miesten joukkueisiin treenaamaan ja tavoittelemaan peliaikaa. Itse ainakin koin aikoinaan, että oli hienoa kun pääsi juniorina mukaan aikuisten treeneihin ja kokoonpanoon matseihin.

Mitkä asiat ovat jääneet parhaiten mieleen vuosien varrelta? Ehdottomasti hienoin muisto vuosien varrelta on Suomen Cupin viidennen kierroksen ottelu liigajoukkue FC KooTeePeetä vastaan vuonna 2005 Kumpulanlaakson nurmella. Soihdut, savut, musiikki, runsas yleisö ja huikea tunnelma. Vahinko, että alasarjajoukkueilla ei ole enää nykyään käytännössä mahdollisuutta kohdata liigajoukkueita cupissa. Toisaalta mukaan mahtuu paljon hienoja yksittäisiä muistoja niin peleistä, treeneistä kuin muistakin joukkueen yhteisistä tapahtumista. Paljon on sattunut ja tapahtunut. Joukkueessa on myös pelannut paljon hienoja tyyppejä ja tavallaan kaikki he ovat hyviä muistoja tästä seurasta, kun joskus lopetan.

SAPAan tuli täksi kaudeksi uusi päävalmentaja Samuli Jokinen. Oletko tykännyt uuden koutsin treeneistä? Samulin treeneissä on ollut tosi hyvä meininki ja olen viihtynyt treeneissä. Enemmän kuitenkin kaivattaisiin pelaajia paikalle, että saataisiin kaikki hyöty irti pelitreeneistä.

Olet jo ollut monena vuonna – ainakin huhujen mukaan – vähällä lopettaa. Mikä on kuitenkin saanut sinut aina jatkamaan vai onko nappulakenkien naulaan ripustaminen ollut oikeasti edes lähellä?  Kyllähän se on ollut monesti mielessä – ainakin pikkaisen – kun on ollut paljon pieniä loukkaantumisia eikä ole pystynyt enää antamaan 100% panosta joukkueelle. Mutta toisaalta loppukautta kohti pelit on usein parantuneet ja kaudesta on jäänyt hyvä fiilis ja on suorastaan odottanut taas että pääsee tammikuussa treeneihin.  Olen luonteeltani kuitenki sellainen, että haluaisin olla mukana aina täysillä ja joka tapahtumassa, muuten jää huono fiilis omasta panoksesta joukkueelle.

Olet ollut perinteisesti joukkueen todellinen rankkarispesialisti, mutta vaparimaalit ovat olleet hiukan tiukemmassa. Mutta miten on, aiotko osua silti viime kauden tapaan vapaapotkusta myös tänä vuonna? Tämähän on aivan normaalia. Olen samassa tilanteessa toisen nuoremman erikoistilanneskollegani eli hyvän ystäväni CR7:n kanssa että vaparit ei oo uponnut pitkään aikaan. Mutta eiköhän se ketsuppipullon korkki kohta taas aukea

Onko Kolmosen pitempiä vierasreissuja ikävä?  Kyllä ja ei. Omien lasten harrastusten myötä pitkät koko päivän reissut luovat oman haasteensa, mutta kyllä toisaalta pelireissuilla oli ihan oma fiiliksensä. Matkapelit myös antoivat mahdollisuuden tutustua uusiin jengeihin pääkaupunkiseudun ulkopuolelta.

Mitä toivot SAPAn olevan seurana lähivuosina?  Varmasti osin vastasin tähän jo aiemmassa kysymyksessä. Toivon, että seura tarjoaa nykyisille junioreille mahdollisuuden myös aikuisena jalkapalloon sekä asettaa selkeästi seurana yhden tavoitteellisen joukkueen, jossa harjoitellaan aktiivisesti ja tavoitteellisesti.

 Edustuksen kausi alkaa ensi maanantaina Myllypurossa ottelulla FC Finnkurdia vastaan.