Edustusjoukkuelta upea nousu tiistaina Gnistan/Ogelia vastaan – Karim Marjamäki oli iskussa

18.6
Nelonen
Ala-Malmi
Gnistan/Ogeli-SAPA 2-4 (2-0)
SAPAn maalit: Karim Marjamäki 3 (63. min., 77. min. ja 80. min.) ja Markus Vanninen (74. min.)

SAPAn Karim Marjamäki (kuvassa) iski ottelussa 3 maalia.

SAPA miesten edustusjoukkue nousi komeasti kahden maalin takaa 4-2 voittoon tiistaina Ala-Malmin nurmella pelatussa ottelussa. Karim Marjamäki oli huippuvedossa hänen iskettyä hattutempun. Markus Vanninen oli puolestaan vastaamassa SAPAn tasoitusmaalista.

Ennen juhannusrientoja oli tiistaina edessä vielä ottelu sarjassa viimeistä edellisenä olevaa Gnistan/Ogelia vastaan. SAPA halusi pestä kasvonsa nöyryyttävän 4-0 tappion jäljiltä. Tästäkin illasta oli tulla synkkä, mutta toisella puoliajalla alistumisen sijaan savannalaiset päättivät huippuvedossa olleen Karim Marjamäen johdolla tulla vielä mukaan taistelemaan pisteistä, ja onnistui aikeessaan.

Ottelu alkoi aivan edellisen pelin tapaan, ensi minuuttien takaiskulla. Sivurajaheiton jälkeen pallo pelattiin hyvin keskelle, ja Erik Huurros laukoi pallon ohi maalinsuulle muutaman pelin tauon jälkeen palanneen Mikael Biesen ja peli oli 1-0.

Henkisesti kovaan paikkaan tuli myös seuraava osuma, kun vain hetkeä ennen taukoa oli Gnistanin Riku Siiloksen vuoro laittaa pallo pömpeliin, 2-0.

Uusin hankinta, Martin Yilmaz pelasi SAPAn paidassa ensi kertaa.

Vieraat eivät kuitenkaan jääneet tätä sen pitemmäksi aikaa murehtimaan, sillä päätösjaksolle tuli kentälle sisuuntunut SAPA.

Kirin aloitti nuori Karim Marjamäki, joka oli jo jonkin aikaa keskittynyt enemmän sorsien taivaalta tiputtamiseen kuin maalintekoon. Nyt oli osumatarkkuus taas kuitenkin kohdillaan, sillä muutaman hyvän syötön jälkeen Marjamäen jalka oli auki ja laitahyökkääjä veti pallon paristakympistä verkon perukoille, 2-1.

Tasoitusta saatin odotella 74. minuutille, kun SAPAn Markus Vanninen tuli väkevästi maalille ja pääsi sijoittamaan pallon vuorenvarmasti häkkiin, 2-2.

Kun vauhtiin oli kerran päästy niin samoilla höyryillä SAPA meni vain kolme minuuttia myöhemmin jo ohi. Jussi-Pekka Savolainen syötti takatolpalle hiipineelle Marjamäelle, joka pääsi nautiskelemaan tilanteeksi 2-3.

Hattutemppu oli valmis 80 minuutin kohdalla, kun ”Karpan” komea kuti upposi vastustamattomasti maaliin ja peli oli jo 2-4.

Näin pisteet vaikeuksien kautta SAPAn matkaan. Vihreäpaidoissa debytoi nuori Martin Yilmaz.

”Hienoa voitto, erityisesti siksi, että ei olla vielä kertaakaan tällä kaudella onnistuttu nousemaan tappioasemasta. Ja upeaa oli myös nähdä miten jätkät tsemppasivat vaikeassa paikassa toisiaan ja onnistui nousemaan 2-0 tilanteesta. Tosi hyvät fiilikset, näitä varten tätä hommaa tehdään”, hehkutti SAPAn valmentaja Rasmus Jansson pelin jälkeen.

Joukkue lomailee juhannuksen ja palaa sorvin ääreen taas sunnuntaina. Seuraava peli pelataan viikon päästä perjantaina, kun Brahen kentälle vastaan tulee Töölön Taisto/Akatemia. Matsi käynnistyy klo 19.15.

SAPAn kokoonpano Gnistan/Ogeli-ottelussa: Mikael Biese; Anselmi Henriksson (60. Anton Matinlauri), Martin Laitinen, Daniel Canga, Markus Vanninen, Riku Riihioja, Jesse Martin (72. Aleksi Roitto), Manu Taavitsainen (46. Markus Vanninen), Karim Marjamäki, Martin Yilmaz (63. Mikael Virta), Albian Ibishi (46. Jussi-Pekka Savolainen). Vaihdossa: Jere Aho.

SAPAn loput kevätkierroksen ottelut:

SAPA – Töölön Taisto/Akatemia pe 28.6 klo 19.15 Brahen kenttä
PK-35/2 – SAPA ma 1.7 klo 21 Pihlajamäen tn

Facebook: https://www.facebook.com/sapaedustus1970/

Twitter: https://twitter.com/sapaedustus?lang=fi

Instagram: https://www.instagram.com/sapaedustus/