Otteluennakko: Edustusjoukkue lähtee pesemään kasvojaan- ”Pitää keskittyä vain seuraavaan peliin, se on oleellisinta”

SAPAn edustusjoukkue pelaa vielä ennen juhannusrientoja kertaalleen, kun tänään tiistaina Ala-Malmin nurmella vastaan tulee sarjassa viimeistä edellisenä oleva Gnistan/Ogeli. Ottelu vihelletään käyntiin klo 19.30.

SAPA kärsi kauden kolmannen tappionsa viime perjantaina, jolloin se romahti pahoin isännöidessään Käpylässä FC POHU/Hurjinta. 4-0 tappio ei jättänyt selittelyille aihetta. Kyseessä oli jo sesongin toinen neljän maalin tappio. Samalla SAPA valahti keskikastiin kuudenneksi viiden pinnan päähän kärjestä. Viime pelistä ei liene kovin vaikeaa parantaa.

Savannalaisten maalilla aloittaa muutaman pelin tauon jälkeen Mikael Biese. SAPAn kokoonpanossa on ensi kertaa nuori Martin Yilmaz, joka on ollut jo jokusen viikon joukkueen mukana. Myös loukkaantumisen jäljiltä kuntoutuneet Valtteri Frantsi ja Jussi-Pekka Savolainen pelannee tänään. Riku Riihioja on ollut poissa pari viime ottelua, mutta on tiistaina taas mukana.

Muhamed Bade, Christoffer MacDonald-Thomé ja Joe Johnson parantelevat sen sijaan vielä itseään. Myös Julius Kukkonen, Mikko-Ville Virolainen, Patrick Semangania, Rasmus Helminen ja John Stolpe ovat tänään muiden syiden takia tänään poissa.

Gnistan/Ogeli ylsi viime kaudella ällistyttävät 27 maalia paukuttaneen Matias Pitkäsen johdolla nousukarsintoihin juuri pisteen SAPA M3:n edelle kuroneena. Siellä FC Finnkurd oli kuitenkin niukasti etevämpi ja nousu jäi näin haaveeksi. Pitkäsen sihti on ollut varsin kohdillaan myös tänä vuonna hänen onnistuen iskeä seitsemästä pelaamastaan ottelusta 5 rysää. Kauden alku on ollut oulunkyläläisiltä tahmea, sillä avausottelun voiton jälkeen seitsemästä pelistä ei ole kertynyt kuin yksi voitto. Edellisessä pelissä joukkue taisteli kuitenkin hienon tasurin sarjakärkeä Kurvin Vauhtia vastaan, joten varmaa on että kova nippu tulee tiistaina SAPAa vastaan.

SAPA haki katastrofaalisen Hurjin-ottelun jälkeen peliä edeltävissä treeneissä kaivattuja positiivisia fiboja. Sunnuntaina pidettiin myös lyhyen pallollisen osion edellä n. 1,5 tunnin maratonpalaverit, joissa käytiin läpi muun jutustelun lisäksi myös tietysti paljon pelitaktisia asioita, jotka toivottavasti alkavat näkyvät jatkossa tasaisempina otteina kentällä. ”Uskon että pystymme jokaisen joukkueen tässä sarjassa voittamaan. Harmittavaa tietysti, että tuollainen viime pelissä nähty tapahtui, mutta turha sitä on enää miettiä. Pitää keskittyä vain aina seuraavaan peliin, se on kaikkein oleellisinta”, sanoo SAPAn valmentaja Rasmus Jansson.

Takaisin voittojen tielle!

5 viimeisintä ottelua:

Gnistan/Ogeli:

Gnistan/Ogeli – FC Puimur/2 1-2
Gnistan/Ogeli – Töölön Taisto/Akatemia 1-0
HJK/Laajasalo – Gnistan/Ogeli 3-2
Gnistan/Ogeli – FC POHU 0-1
Kurvin Vauhti – Gnistan/Ogeli 2-2

SAPA:

SAPA-Kurvin Vauhti 0-3
SUMU/sob-SAPA 6-2
PPJ-SAPA 2-6
SAPA-HJK/Laajasalo 2-0
SAPA-FC POHU/Hurjin 0-4

Gnistan/Ogeli – SAPA
Ala-Malmin nurmella 18.6 klo 19.30