Edustusjoukkuelta lopun karmea sulaminen – 5 minuutissa johtoasemasta 3-1 tappioon: ”Olisi pitänyt pystyä ratkaisemaan peli”

29.7
Nelonen
Käpylä
LPS/Kuninkaat – SAPA 3-1 (0-1)
SAPAn maali: Christoffer MacDonald-Thomé (39. min.)

SAPAn pitkäaikainen luottopelaaja Kalle Vanhatalo (valk.) pelasi entistä seuraansa vastaan.

Käpylässä nähtiin käsittämätön ottelun loppu, kun SAPA romahti johtoasemassa viimeisen 5 minuutin aikana ennen lisäaikaa täydellisesti ja hävisi LPS/kuninkaille lopulta maalein 3-1. SAPAn ainokaisen iski avausjaksolla Christoffer MacDonald-Thomé.

SAPA pyrki pysymään kärjen kannassa tasapelin jälkeen ja vastustaja puolestaan nousemaan alemmasta keskikastista kohti joukkueelta totutumpia sijoituksia. Ottelu oli LPS/Kuninkaille ensimmäinen liki 7 viikkoon.

SAPA otti alussa pelin haltuunsa, ja kotijoukkueena toiminut Kuninkaat oli lähtenyt kamppailuun selkeästi puolustuskannalla. Vihreäpaidat saivatkin läpi ottelun lukuisia huippupaikkoja, mutta sihti ei ollut riittävällä tasolla.

Yksi maali kuitenkin vihreäpaidoilta nähtiin. 39. minuutilla Christoffer MacDonald-Thomé sai pallon keskelle ja ampui pallon millintarkasti alakulmaan, 0-1.

MacDonald-Thomé pääsi yrittämään muutamankin kerran lisää, mutta erinomaisistakaan tilanteista huolimatta ei peliväline maaliin asti mennyt. Myös Markus Vanninen pääsi puskemaan keskityksestä lähietäisyydeltä maalivahdin saadessa näppinsä pallon tielle ylärimaa hipoen.

Toisella puoliajalla vaihdosta kentälle tullut Patrick Semangania tuli terävästi kohti maalia, mutta muutamasta metristä lähtenyt veto meni etukulmasta niukasti ohi. ”Pate” ehti olla kentällä vain hetken hyökkääjän loukattua lonkkansa ja hän joutui linkuttamaan lopulta takaisin vaihtopenkin puolelle.

Pikku hiljaa ote alkoi siirtymään yhä enemmän valkopaidoille, joka haki vimmatusti tasoitusta. Paine tuotti tulosta tasoituksen muodossa 85. minuutilla. SAPAn maalilla torjunut Jere Aho selvitti ensimmäisen vedon, mutta ei voinut paluupallolle enää mitään, ja Oskari Varpela pääsi tuikkaamaan”Kunkut” tasoihin, 1-1.

Lisää shokkihoitoa antoi vapaaksi jätetty Janne Suvensalmi 2-1 osumallaan vain 2 minuuttia myöhemmin.

Pisteeksi iin päälle ennen lisäajan alkua Varpela iski illan toisensa ja peli oli yhtäkkiä ällistyttävästi 3-1 Kuninkaille, jotka jäivät myös loppuluvuiksi.

”Eka jakso aloitettiin hyvin ja luotiin hemmetisti paikkoja, joista olisi pitänyt pystyä ratkaisemaan peli. En tiedä mitä tapahtui tauolla, koska nostettiin jalka niin sanotusti kaasulta ja päästettiin vastustaja takaisin peliin mukaan. Lopputulos oli tämä. Lopun tapahtumat olivat seurausta siitä mitä oli tavallaan kerjätty koko toinen jakso, ei oltu enää sama joukkue kuin ensimmäisellä”, SAPAn valmentaja Samuli Jokinen sanoi.

”Meidän perisynti on ollut oikeastaan läpi kauden, että luodaan avausjaksolla ne paikat joista pitäisi pystyä tappamaan peli ihan heittämällä. Ei käytetä niitä hyväksi ja sitten käy näin”, harmitteli Jokinen pelin jälkeen.

SAPA treenaa tällä viikolla vielä torstaina joukkueen jäädessä sen jälkeen viikonloppuvapaalle. Harjoitukset jatkuvat taas ensi tiistaina. Seuraava peli on edessä viikon päästä perjantaina. Tuolloin samaisella, tosin tällä kertaa katsomollisella Käpylän kentällä vastaan tulee sarjassa kahdeksantena oleva FC Puimur/2. Ottelu käynnistyy klo 18.

SAPAn kokoonpano LPS/Kuninkaat-ottelussa: Jere Aho; Valtteri Frantsi, Rasmus Helminen, Daniel Canga (51. Anton Matinlauri), Markus Vanninen, Riku Riihioja, Joe Johnson, Jesse Martin (85. Aleksi Roitto), Christoffer MacDonald-Thomé, Martin Yilmaz, (64. Patrick Semangania, 81. Albian Ibishi). Vaihdossa: Mikael Biese

SAPAn loput syyskierroksen ottelut:

SAPA-FC Puimur/2 Käpylän nurmi 3 pe 9.8 klo 18
Kurvin Vauhti-SAPA Käpylän nurmi ma 12.8 klo 18
SAPA-SUMU/sob Brahen kenttä pe 23.8 klo 19.15
SAPA-PPJ Brahen kenttä pe 30.8 klo 19.15
HJK/Laajasalo-SAPA Laajasalon nurmi pe 6.9 klo 18.15
FC POHU/Hurjin-SAPA Lassilan TN to 12.9 klo 20.15
SAPA-Gnistan/Ogeli Brahen kenttä pe 20.9 klo 19.15
Töölön Taisto/Akatemia-SAPA Pallokenttä 6 to 26.9 klo 20.20
SAPA-PK-35/2 Pallokenttä 6 to 3.10 klo 20.15

Facebook: https://www.facebook.com/sapaedustus1970/

Twitter: https://twitter.com/sapaedustus?lang=fi

Instagram: https://www.instagram.com/sapaedustus/