Otteluennakko: Edustusjoukkue perjantaina Käpylässä FC Puimuria vastaan – ”Nyt on se hetki kun pisteitä on kerättävä”

SAPAn miesten edustusjoukkueen kausi jatkuu tänään perjantaina Käpylän nurmella, jossa vastaan tulee FC Puimur/2. Ottelu alkaa klo 18.

SAPA on päässyt nuolemaan haavojaan reilun puolentoista viikon takaisesta LPS/Kuninkaat pelistä, joka jäi historiaan yhtenä kummallisimpana savannalaisten otteluna. SAPA johti peliä maalilla vielä 5 minuuttia ennen loppua, mutta hävisi ällistyttävästi lopulta 3-1. Vihreäpaidoilla oli paikkoja pelissä runsain mitoin eli huonosti ei joukkue kuitenkaan pelannut.

Kokoonpanoon tulee joitakin muutoksia viime peliin nähden. Jo Kolmosen ajoilta tuttu hyökkääjä Muhamed Bade on toipunut viheliäisestä sairaudestaan ja on ensi kertaa tällä kaudella mukana. Myös Mikko-Ville Virolainen palaa ryhmään yhdessä Jussi-Pekka Savolaisen ja Tuomas Pahkasalon kanssa. Maalissa aloittaa Mikael Biese.

Viime matsissa pelanneet maalivahti Jere Aho, Christoffer MacDonald-Thomé, Valtteri Frantsi ja Jesse Martin eivät ole tänään mukana. Edellisessä ottelussa Patrick Semangania sai alaraajavamman ja on tästä syystä poissa. Myös Joseph Johnson on loukkaantuneiden kirjoissa. Yhdeksässä pelissä tällä kaudella esiintynyt Mikael Virta ei jatka enää joukkueessa.

Lohko pysyy ääritasaisena, sillä ensimmäsienä putoamisviivan alapuolella olevan Gnistan/Ogelin ja sarjakärkeen nousseen LPS/Kuninkaiden väliin mahtuu yhdeksän pistettä. Vertailun vuoksi SAPA M3 on saman verran pisteissä perässä sarjakärkeä omassa Nelosen lohkossaan ollen sarjassa toisena. Tämä tietää todella mielenkiintoista ja jännittävää loppukautta.

Viime sesongilla nipin napin kuiville selviytynyt FC Puimur/2 pelaa kelpo kautta. Kahdeksantena sarjassa majaileva Puimuriryhmä on jo tässä vaiheessa vain pisteen verran viime kauden saldoaan perässä, vaikka pelejä on pelaamatta vielä kymmenen.

FC Puimur oli kevätkierroksella paha vastus SAPAn hallinnasta huolimatta ja matsi päättyi tasuriin, kun joukkueet pelasivat keväällä Latokartanossa.

SAPAn päävalmentaja Rasmus Janssonilla on selvät ajatukset siitä mitä voitto tänään vaatii. ”Viimeksi pelattiin tasan heitä vastaan, vaikka meillä oli kontrolli siitä pelistä. Myös viime peli (LPS/Kuninkaat) osoitti, että meillä ei ole varaa virheisiin jos aiomme 3 pistettä ottaa. Pitää olla täydessä kunnossa, koska tässä sarjassa ei anneta mitään ilmaiseksi. Jos haluamme pitää kiinni vielä nousuhaaveista, niin tänään on se hetki kun niitä pisteitä on kerättävä. Viimeksi menetettiin heiltä kaksi pistettä, tänään halutaan saada kaikki kolme”, hän toteaa.

Viime pelin pettymys on valmentajan mukaan jo käsitelty. ”Jos viimeisen viiden minuutin aikana menetetään johtoasemassa kaikki kolme pistettä, niin onhan se tietysti rankka kokemus. Ei tässä mikään muu kuitenkaan auta kuin mennä eteenpäin. Tässä pelissä toivon mukaan ollaan niitattu peli jo ekalla puoliajalla, niin ei voida tuskin enää voittoa silloin menettää”, sanoo Jansson lopuksi pilke silmäkulmassa.

Voitto himaan ja viikonlopun viettoon!

5 viimeisintä ottelua:

SAPA:

Gnistan/Ogeli-SAPA 2-4
SAPA – Töölön Taisto/Akatemia 1-0
PK-35/2-SAPA 2-1
SAPA-FC POHU 3-3
LPS/Kuninkaat-SAPA 3-1

FC Puimur/2:

FC Puimur/2-HJK/Laajasalo 0-5
FC Puimur/2 FC POHU 3-3
SUMU/sob-FC Puimur/2 1-8
Töölön Taisto/Akatemia-FC Puimur/2 1-1
LPS/Kuninkaat-FC Puimur/2 4-1

SAPA – FC Puimur/2
Käpylän nurmella pe 9.8 klo 18
Tervetuloa!