Edustusjoukkueen kotiavaus tänään Talin hallissa

SAPAn edustusjoukkue pelaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa tänään maanantaina poikkeuksellisesti Talin hallissa. Peli käynnistyy klo 19.45.

SAPA haki kauden avauksesta 1-0 voiton POHUa vastaan viime torstaina, vaikka pelasi avausjakson lopusta saakka vajaamiehisenä. Savannalaisilla oli tästäkin huolimatta paikkoja vielä huomattavasti suurempaankin maalimäärään, mutta osumatarkkuudessa jäi vielä parannettavaa.

SAPAn kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia avauspelistä. SAPAssa debytoinee illalla kaksinkertainen Suomen mestari, yli 100:n Veikkausliigapelin Jussi-Pekka Savolainen. Valtteri Frantsi on palannut reissusta ja on näin ensimmäistä kertaa kokoonpanossa tällä kaudella. Jo viime vuonna SAPAssa pelannut Markus Vanninen tuli harjoitusvahvuuteen sesongin kynnyksellä ja on myös tänään ensimmäistä kertaa ringissä uuden vaihvistuksen Tuomas Pahkasalon ohella.

Maalivahti Mikael Biese on pelikiellon vuoksi tänään sivussa. Myös Joseph Johnson, Anton Matinlauri ja Alexey Lazarev ovat tänään poissaolijoiden listalla.

Vuonna 1999 perustettu LPS/Kuninkaat on jo vuosia keikkunut aivan sarjan kärkipäässä. Toissa kaudella kahden kolmossijan perään ”Kunkut” ylsivät nousukarsintoihin, mutta nousu jäi vain haaveeksi. Viime vuonna valkopaidoille heltisi lohkon viides sija. Avauskierroksella LPS/Kuninkaat pistivät tuulemaan voittaen POHU/Hurjimman maalein 7-2.

SAPAn valmentaja Rasmus Jansson povaa illalle tiukkaa ottelua. ”LPS/Kuninkaat tulevat puolustamaan aina kovaa loppuun asti. Tuttu vastustaja henkilökohtaisesti viime kaudelta oltuani SAPA M3:n valmentajana. Me tiedämme tietyllä tavalla jo vastustajasta. Tiedämme osin miten he puolustavat ja millaista jalkapalloa pelaavat eli osaamme varautua siihen.”

”Tärkeä peli meille, jos haluamme saada kärki haltuun. Näin alkukaudesta on tärkeää päästä jo nyt sinne, jotta ei jäisi mitään sattuman varaan loppukaudelle ja olemme syksylläkin kiinni sarjanousussa. Ollaan valmiita tekemään tiukasti töitä tänään voiton eteen”, Jansson sanoo.

Joukkueet ovat kohdanneet viimeksi kaudella 2016, jolloin kumpikin taisteli viimeiselle kierrokselle saakka nousukarsintapaikasta. Kuninkaat jäivät toiseksi sijoittuneesta SAPAsta vain pisteen päähän jääden ensimmäisenä rannalle jatkopeleistä.

SAPA – LPS/Kuninkaat
Talin hallissa maanantaina 29.4 klo 19.45
Tervetuloa!