Miesten edustusjoukkue voittoon maanantaina Talin hallissa – LPS/Kuninkaat kaatui puhtaasti 2-0

Veikkausliigassakin menestyksekkään uran tehnyt Jussi-Pekka Savolainen pelasi ensimmäisen ottelunsa SAPAssa.

29.4
Nelonen
Talin halli
SAPA – LPS/Kuninkaat 2-0 (1-0)
SAPAn maalit: Christoffer MacDonald-Thomé (43. min.) ja Patrick Semangania (48. min.)

SAPA miesten edustusjoukkue kaatoi vappuaaton aattona LPS/Kuninkaat puhtaasti 2-0 kauden toisessa sarjapelissä. Maaleista vastasivat Christoffer MacDonald-Thomé ja Patrick Semangania. Savannalaiset ovat pitäneet maalinsa vielä tällä kaudella koskemattomana.

SAPA yritti jatkaa siitä mihin edellisessä pelissä jäi ja onnistuikin aikeessaan voittamalla myös kauden toisen pelinsä poikkeuksellisesti Talin hallissa pelatussa ottelussa. Jobinpostia toi Valtteri Frantsin polven kierukkavamman uusiutuminen. Puolustaja on sivussa arviolta 10-16 viikkoa.

”On tietysti aina hienoa voittaa ja saavutettiin sarjakärki taas hetkellisesti. On myös tärkeää, että edelleen meillä on nolla päästettyä maalia. Muutamat loukkaantumiset toki harmittavat”, sanoo SAPAn valmentaja Rasmus Jansson.

Patrick Semagania sai loistopaikan ottelun alkuminuuteilla, mutta hyökkääjän veto muutamasta metristä harmikseen epäonnistui.

Avausjaksoa oli pelaamatta enää pari minuuttia, kun Semangania syötti Christoffer MacDonald-Thomélle, joka laukoi pallon vastustamattomasti vasempaan alanurkkaan, 1-0.

Kovin paljon tilanteita ei kummallekkaan ensimmäisellä puolikkaalla siunaantunut.

Toiselle puoliajalle uusissa pelipaidoissa pelannut SAPA sai loistoalun, kun Semangania pääsi kuittamaan avausjakson erheensä. Kulmapotkun jälkeen pallo pomppasi ”Paten” jalkaan, joka veti pelivälineen etukulmaan ja tilanne oli jo 2-0.

Ottelun SAPAn parhaaksi pelaajaksi valittu Semangania sai myöhemmin krampin etureiteensä ja joutui tekemään tilaa Julius Kukkoselle.

Vaikka peli oli sinänsä melko tasainen, oli kotijoukkue silti askeleen koko ajan edellä eikä oikeastaan todellista uhkaa ”Kunkkujen” suunnalta tullut.

Enempää hyväksyttyjä maaleja ei ottelussa nähty vaikka Mikael Virta kertaalleen osuikin. Avustavan erotuomarin lippu kun nousi tilanteessa kohti Talin hallin kattoa, jonka rakenteisiin pallo parisen kertaa pelin tiimellyksessä kumahtelikin.

SAPAssa debytoi Jussi-Pekka Savolainen, 32, joka on saavuttanut urallaan kaksi Suomenmestaruutta ja pelannut yli 100 Veikkausliigan ottelua. LPS/Kuninkaiden paidassa pelasi SAPAn monivuotinen luottomies Kalle Vanhatalo.

”Pystyttiin hetkellisesti kontrolloimaan peliä jo kohtuu hyvin ja olimmme siinä vastustajaa edellä. Mutta kun menetimme pallon niin siinä meillä on vielä hiukan parantamisen varaa. Pelaajat olivat hieman väsyneitä, kolme tapahtumaa viiden päivän sisään ja se näkyi tänään. Nyt saadaan onneksi vähän pitempi breikki, tullaan tuoreemmilla jaloilla seuraavaan peliin ja ollaan taas entistä kovempia silloin”, toteaa Jansson lopuksi.

SAPAn kokoonpano LPS/Kuninkaat-ottelussa: Jere Aho; Anselmi Henriksson, Rasmus Helminen (65. Martin Laitinen), Daniel Canga (46. Jesse Martin), Riku Riihioja, Jussi-Pekka Savolainen (73. Manu Taavitsainen), Christoffer MacDonald-Thomé (82. Markus Vanninen), Julius Kukkonen, Valtteri Frantsi (38. Albian Ibishi), Patrick Semangania (64. Aleksi Roitto), Mikael Virta.

Seuraavaksi pelataan viikon kuluttua torstaina, jolloin vastassa on Latokartanossa pelattavassa ottelussa FC Puimur/2. Ottelu käynnistyy klo 18.15.

SAPA edustus: Facebook:https://www.facebook.com/sapaedustus1970/Twitter: https://twitter.com/sapaedustus?lang=fi Instagram:
https://www.instagram.com/sapaedustus/