Edustusjoukkue pusersi Talissa hienon voiton

 

 

 

 

 

 

 

 

7.8
4.divisioona
Tali
SAPA – PPJ/Ruoholahti 2-0 (0-0)
SAPAn maalit: Mikko Nieminen (70. min. rp.) ja Patrick Semangania (88. min.)

SAPAn edustusjoukkue pelasi syyskierroksen toisen ottelunsa tiistaina Talissa. Maalittomana mentiin aina 70. minuutille saakka, kunnes Mikko Nieminen vei savannalaiset rankkarista johtoon. 2-0 maalista vastasi Patrick Semangania lopun huikealla osumalla.

Liekö kuuma keli ollut osasyyllisenä siinä, että avausjakso oli tempoltaan todella verkkainen eikä maalintekosektorille näyttänyt olevan kummallakaan sen kummempaa hinkua. Maalipaikkoja SAPAlla ei ollut ensimmäisen puolikkaan aikana oikeastaan ainuttakaan.

Oranssipaidoillekin siunaantui vain yksi todella hyvä tekoyritys, kun 43. minuutilla lyhyenä annetun kulman päätteeksi tuli vaarallinen kuti, joka oli jo menossa vastustamattomasti alakulmaan. SAPAn puolustaja pääsi kuitenkin väliin ja seurauksena tästä vain kulmapotku.

Toisen puoliajan alkuminuuteilla PPJ-peluri pääsi nokikkain SAPA-vahti Mikael Biesen kanssa, ”Miksu” veti tilanteessa kuitenkin pitemmän korren torjuen hienosti.

55 minuutin kohdalla takaiskumaali oli jälleen hilkulla puolittaisesta läpiajosta, mutta tällä kertaa tolppa pelasti isännät.

SAPAn ensimmäistä kunnollista maalipaikkaa saatiin odotella jokunen tovi, eli aina 70. minuutille saakka. Sami Laine syötti pystyyn Valtteri Entolalle, jota rikottiin rankkarialueella pilkun arvoisesti. Mikko Nieminen asettui sitä ampumaan eikä joukkueen kapteeni erehtynyt tälläkään kertaa, 1-0.

Vastustaja alkoi loppua kohti selvästi väsyä, ja sen hyökkäykset eivät olleet enää niin teräviä. Sitä vastoin savannalaiset saivat maalista vain lisää virtaa. Christoffer MacDonald-Thomé pääsi yrittämään hieman myöhemmin 8 metristä, mutta laukaus torjuttiin.

88. minuutilla syntyi lopullinen ratkaisu. Pitkän syöttöketjun päätteeksi SAPAn Entola syötti Patrick Semanganialle. ”Pate” tuli väkevästi kohti maalia ja hyökkääjä sijoitti millintarkasti pelivälineen takakulmaan, 2-0.

Tämä takasi riemukkaan voiton, jolla SAPA paransi hiukan asemia sarjan tyvipäässä sijoituksen ollen nyt yhdeksäs.

Ensimmäinen jakso toteutettiin hyvin meidän pelisuunnitelmaa ja puolustettiin kurinalaisesti. Vastustaja alkoi loppua kohti hieman väsähtämään. Miksu otti tarvittavat torjunnat, ja meillä oli malttia hyydyttää vastustajan peli. Enkä ole varma onko SAPA tehnyt ikinä niin hienoa maalia kuin oli tänään  toinen maali”, sanoi SAPAn valmentaja Samuli Jokinen pelin jälkeen.

Seuraavaksi haaste kovenee, kun vastaan tulee Atlantis/Akatemia, joka ei ole menettänyt vielä tällä kaudella pistettäkään. Ottelu alkaa ensi keskiviikkona Kontulan tekonurmella klo 20.15.

SAPAn kokoonpano PPJ/Ruoholahti-ottelussa: Mikael Biese; Anselmi Henriksson, Mikko Nieminen, Sami Helppi, Tuomo Känsäkoski (46. Kalle Vanhatalo), Riku Riihioja, Petteri Kölli, Sami Laine, Valtteri Entola, Albian Ibishi (65. Patrick Semangania), Christoffer MacDonald-Thomé (83. Markus Vanninen)