Edustusjoukkueelle tappiollinen syyskauden avaus – Finnkurd niukasti parempi

 

 

 

 

 

 

 

30.7
4.divisioona
Pirkkola
SAPA – FC Finnkurd 1-2 (0-1)
SAPAn maali: Christoffer MacDonald-Thomé (74. min.)

SAPAn edustusjoukkue aloitti syyskierroksensa maanantaina tappiolla Pirkkolan tekonurmella. Christoffer MacDonald-Thomé onnistui kaventamaan toisella puoliajalla, mutta pisteet jäivät ulkomaalaisryhmä Finnkurdille, joka voitti ottelun maalein 2-1.

Oli aika palata tositoimiin reilun kuukauden mittaiselta kesätauolta, kun maanantaina oli edessä sarjan kovimpia haasteita savannalaisten kohdatessa lohkon toista sijaa pitävän FC Finnkurdin, jolle se oli hävinnyt katkerasti loppuminuuttien maalilla kauden avausottelun.

Ottelun ensimmäinen tilanne avautui jo aivan ensiminuuteilla, mutta Finnkurdin hyökkääjä ei onnistunut hyvästä paikasta laukomaan maalipuiden väliin.

Molemmilla oli ennen avausmaalia parisen paikkaa, mutta tasainen ensimmäinen jakso oli edennyt 40. minuutille, kun Finnkurd pääsi iskemään ensimmäisenä pallon verkoon. Vieraiden peluri sai pallon ja syötti väliin, SAPAn puolustus ei saanut pelivälinettä siivottua, ja Abasi Bachun veto keskeltä upposi isäntien maalia vartioineen John Stolpen selän taakse, 0-1. Se jäi myös taukolukemiksi.

Toinen puoliaika oli avausjaksoa rikkonaisempi ja kuumempi muunkin kuin lämpötilan suhteen. Taistelu oli tiukkaa, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei toisen puolikkaan alkupuolella juuri syntynyt.

SAPAn Rasmus Helminen koki kovia häneen kohdistuneen kovan taklauksen seurauksena ja hän tuli rajusti niskoilleen tekonurmen pintaan vastustajan pelurin jääden tästä tyystin ilman rangaistusta, vaikka pallo ei ollut lähelläkään. ”Rasse” tuli takaisin kentälle, mutta ei kyennyt olemaan kuin hetken ja joutui tulemaan niskaa pidellen vaihtoon. Myöhemmin Patrick Semangania sai pahan krampin ja hänkin joutui jättämään pelin kesken.

69. minuutilla Finnkurd laittoi korkean pallon omalta kenttäpuoliskolta ja peliväline pääsi pomppaamaan yli SAPAn puolustuksen. Stolpe tuli maaliltaan pitkälle vastaan, ja pienten kommunikaatiovaikeuksien jälkeen vieraiden Manshum Yildizaydin livahti taustalta lopulta vetämään pallon tyhjiin ja peli oli 0-2.

Savannalaiset eivät olleet kuitenkaan vielä luovuttanut. Vain 5 minuuttia myöhemmin Christoffer MacDonald-Thomén unelmalaukaus kaukaa alakulmaan ohitti SAPAssakin muutama vuosi sitten pelanneen Nana Bonsun, ja vihreäpaidat olivat taas enää maalin päässä, 1-2.

Kotijoukkue yritti vielä vimmatusti tulla rinnalle, ja kertaalleen pallo oli jo maaliviivoilla, mutta SAPA ei lopulta tasoitusaikeessaan onnistunut. Tulokseksi jäi siis sama kuin kauden avauksessa.

Taas oli hieman samanlainen peli kuin koko kauden. Meillä on ollut avaimet 3 pisteeseen, mutta jostain syystä ei haluta voittaa. Positiivista kuitenkin on, vaikka tilastoja ei olekkaan olemassa, että peli pyöri heidän päädyssä. Huolellisuus ja väärät ratkaisut ratkaisevissa paikoissa olivat tänään jälleen riesana. Nyt kuitenkin ehditään tästä palautumaan ja harjoittelemaan kunnolla, joten kaiken pitäisi olla taas kunnossa seuraavaan peliin mennessä”, sanoi SAPAn valmentaja Samuli Jokinen.

SAPAn seuraava ottelu pelataan ensi tiistaina Talin nurmella, jolloin vastaan asettuu PPJ/Ruoholahti. Ottelu käynnistyy klo 19.15.

SAPAN kokoonpano FC Finnkurd-ottelussa: John Stolpe; Anselmi Henriksson, Mikko Nieminen, Sami Helppi, Rasmus Helminen (57. Kalle Vanhatalo), Sami Laine, Riku Riihioja, Markus Vanninen, Patrick Semangania (70. Manu Taavitsainen), Albian Ibishi, Christoffer MacDonald-Thomé. Vaihdossa: Sami Johansson, Jari Mustonen.