Atlantis/Akatemia liian kova pala purtavaksi – edustus jäi Kontulassa maaleitta

 

 

 

 

 

 

 

 

15.8
4. divisioona
Kontula
Atlantis/Akatemia – SAPA 3-0 (2-0)

Atlantis/Akatemia ei ollut yllätettävissä vielä keskiviikkonakaan, vaan jatkaa yhä ilman pistemenetyksiä. Hyvä taistelu ei riittänyt, kun SAPAn edustusjoukkue hävisi Kontulan tekonurmella pelatun ottelun maalein 3-0.

Edellisessä joukkueiden välisessä pelissä toukokuussa Atlantis oli täysin ylivoimainen kaataen savannalaiset suvereenisti 7-2 ottelun ollessa käytännössä selvä jo avusjakson jälkeen. Tällä kertaa peli oli huomattavasti tasaisempi, mutta pisteille asti oli keskiviikkona liikaa matkaa.

SAPA sai otteluun startin mitä ei missään tapauksessa olisi pitänyt tämän tasoista vastustajaa vastaan tulla. 12. minuutilla hölmö rike rankkarialueella johti pilkkuun ja 1-0 johtomaaliin.

Lisää vaikeuksia tuli 24 minuutin kohdalla. Kulmalta tuli syöttö maalin edustalle, johon SAPA-puolustus pääsi jalkoineen väliin, mutta Atlantis-peluri pääsi vetämään irtopallon suoraan ykkösellä sisään, 2-0.

Vaikka pallo olikin luonnollisesti selkeästi enemmän punaisten hallussa, oli myös vierailla omat hetkensä. Kulmapotkusta peliväline pyöri jo muutaman metrin päässä maalista, mutta kukaan ei SAPAn pelaajista ollut survomassa sitä oikeassa paikassa oikeaan aikaan sisään, joten kavennus jäi haaveen tasolle.

Toisella puoliajalla peli oli ensimmäisen tapaan vauhdikasta ja kiihkeää eikä kovia otteitakaan tarvittaessa tai myöskään tarpeettomasti säästelty.

SAPAn maalia vartioinut John Stolpe piti päätösjakson alussa loistotorjunnallaan joukkueen pelissä mukana.

Myöskään vieraiden kavennus ei ollut vähän myöhemmin kaukana, kun hetkeä aiemmin vaihdosta kentälle tulleella Markus Vannisella oli paikka niitata pallo keskeltä sisään, mutta veto lähti epäonnekseen taivaan tuuliin.

78. minuutilla kotijoukkue ratkaisi sitten pelin lopullisesti iskemällä 3-0 osuman Atlantis-pelurin päästessä SAPAn pallonmenetyksen jälkeen laukomaan pallon boksin sisältä tulisesti takanurkkaan.

Lopussa SAPAn Riku Riihioja loukkasi kyynärpäänsä ja joutui jättämään kentän. Vamman vakavuudesta ei vielä ole tarkempaa tietoa.

Pisteet kuitenkin Atlantikselle. Vihreäpaidat ovat sarjassa juuri viivan yläpuolella kymmenentenä, mutta joukkue on syyskierroksella kohdannut jo lohkon kaksi kärkiryhmää, joten ohjelma helpottuu siltä osin.

Seuraava peli on vuorossa ensi maanantaina. Pihlajamäessä vastaan asettuu myöhään, vasta klo 21 alkavassa ottelussa PK-35/2.

SAPAn kokoonpano Atlantis/Akatemia-ottelussa: John Stolpe; Anselmi Henriksson, Mikko Nieminen, Sami Helppi, Tuomo Känsäkoski (46. Kalle Vanhatalo), Riku Riihioja (88. Jari Mustonen), Valtteri Entola, Sami Laine, Patrick Semangania (61. Markus Vanninen), Petteri Entola, Christoffer MacDonald-Thomé. Vaihdossa: Manu Taavitsainen

SAPAn loput syyskierroksen ottelut:

PK-35/2 – SAPA                   Pihlajamäki tn ma 20.8 klo 21
SAPA – HPS/2                     Pirkkola tn       ke 29.8 klo 20.15
FC POHU/IPU – SAPA        Talin halli          ke 5.9 klo 20.20
SAPA – SUMU/sob              Bollis 6             ti 11.9 klo 20.15
KäPa/NoLe – SAPA             Brahen kenttä   to 20.9 klo 20.15
MPS/Old Stars – SAPA       Tapanilan tn      pe 28.9 klo 19.30
SAPA – Töölön Vesa           Bollis 6             ke 3.10 klo 18