Edustusjoukkue punnersi vaikeuksien kautta voittoon – SAPA vei keskiviikkona maalikarkelot 4-3 lukemin

2.9
Nelonen
Puistola
PuiU/86 – SAPA 3-4 (1-2)
SAPAn maalit: Muhamed Bade (12. min.), Sheriff Bajo (45. min) ja Juusuf Abdi (89. min.)

SAPAn miesten edustusjoukkue pelasi toisen peräkkäisen 4-3 ottelun vieden tällä kertaa kamppailun nimiinsä. SAPA johti ottelua ennen ratkaisumaalia kolme kertaa, mutta aina vain vastustaja tuli tasoihin. Pelin sankariksi nousi SAPAn loppukesän hankinta Juusuf Abdi, jonka loistovapari juuri ennen lisäaikaa löi lopulta PuiU/86:en kanveesiin.

SAPAn voitto ei tosiaan irronnut helpolla, mutta tärkeintä oli lähteä pelaajien läpi ottelun alvariinsa liukastelemalta kentältä 3 pistettä taskussa.

Maalinteon aloitti siis vierasjoukkue. 12. minuutilla Sheriff Bajo riisti kulmalipun vierestä vastustajalta pallon ja syötti keskelle Muhamed Badelle, joka pääsi laukomaan SAPAn 0-1 johtoon.

Tasoitus nähtiin kymmenisen minuuttia myöhemmin. PuiU-peluri laittoi pallon pystyyn, SAPAn maalia ensi kertaa tällä kaudella vartioinut John Stolpe ei ehtinyt vastaan ennen Nico Forssanderia, joka sai tuikattua pallon liruna juuri ja juuri maaliviivan yli, 1-1.

SAPA ei avausjakolla saanut kovin montaa maalipaikkaa, mutta osui niistä melko hyvällä prosentilla. Vieraat saivat tärkeään paikkaan, juuri ennen taukoa johto-osuman, kun Bajo pääsi vetämään pallon keskeltä vasempaan yläkulmaan, 1-2. SAPAn pelaajien vielä juhliessa maalia vihelsi ottelun erotuomari avauspuoliajan päättyneeksi.

PuiU aloitti toisen jakson ryminällä. Olli Isosalo laukoi n. 25 metristä hienon kudin, ja pallo laski ylärimaa hipoen maalivahdin yli ja peli oli 2-2.

73 minuutin kohdalla SAPAn Samir Jmaali jyrättiin tylysti rankkarialueella. Hyökkääjältä ilmat pihalle ja SAPAlle tästä rangaistuspotku. Leevi Priha oli 11-metrisessään vuorenvarma ja vieraat jälleen johtoon, 2-3.

PuiU ei antautunut, vaan pääsi kolmannen kerran takaisin rinnalle Mika Telinkankaan maalilla ja taas oltiin tasatilanteessa.

Juuri kun näytti siltä, että niinköhän pisteet joudutaan tasaamaan, oli Juusuf Abdi kuitenkin eri mieltä. Hänen fantastinen vapaapotku juuri ennen lisäaikaa tolpan kautta verkon perille sai maalivahdin täysin voimattomaksi, ja SAPA näin todella lähelle voittoa.

Ottelun loppuhetkillä tunteet kuumenivat, ja kentälle apuun tilannetta selvittämään riensivät myös molemmat avustavat. Juuri maalin iskenyt Abdi sai episodista suoran punaisen, ja tilanteen aloittanut, rajusti luultavasti varpaille Juusufia astunut Ossi Mäkeläisen tie vei myös suihkun puolelle toisen varoituksen myötä.

Kuuden lisäaikaminuutin päätteeksi erotuomari vihelsi ottelun päättyneeksi, ja SAPA täyden pistepotin kanssa matkaan.

Vaikean kautta mentiin, mutta tärkeintä oli kuitenkin voitto. ”Oli suhteellisen vaikeaa tänään, mutta onneksi ihan lopussa tehtiin sitten voittomaali. Juusufilta loistava laukaus vaparista. Harmittaa että annettiin vastustajalle kolme helpohkoa tai jopa todella helppoa maalia. Tehtiin itse itsellemme tosi vaikeaksi tämä peli. Samalla täytyy nostaa vastustajalle hattua, että he yritti loppuun asti ja halusi 3 pistettä mitä he olisivat tarvinneet”, sanoi SAPAn päävalmentaja Samuli Jokinen ottelun jälkeen.

Kausi jatkuu viikon päästä perjantaina, jolloin vastaan asettuu Bollis 6:lla vantaalainen RiRa/VGS. Ottelu pyörähtää käyntiin klo 19.15.

SAPAn kokoonpano PuiU/86-ottelussa: John Stolpe; Bille Sirén, Martin Laitinen (46. Riku Riihioja), Jesse Martin, Albian Ibishi; Matias Romppainen (68. Daniel Donner), Juusuf Abdi; Sheriff Bajo (46. Samir Jmaali), Ahmedjasin Ibrahim (76. Mike Kapilo), Valtteri Frantsi; Muhamed Bade (46. Leevi Priha)