Edustusjoukkue kärsi perjantaina tappion – FC Fortuna vei maali-iloittelut 3-4 lukemin

28.8
Nelonen
Pallokenttä 6
SAPA – FC Fortuna 3-4 (2-3)
SAPAn maalit: Valtteri Frantsi 2 (19. min. ja 33. min.) ja Alexey Lazarev (70. min.)

SAPAn miesten edustusjoukkue hävisi perjantaina ennen ottelua samassa pistemäärässä neljäntenä olleelle FC Fortunalle lukemin 3-4 Bolliksella pelatussa matsissa.

SAPAn ailahtelevat otteet jatkuivat. Vihreäpaidat palasivat pari viikkoa sitten voittokantaan kahden tappion perään, mutta hävisi taas heti seuraavan ottelun. Ottelu oli jälleen melkoinen viihdepläjäys ja tilanteita riitti molempiin päihin läpi illan. Harmittavasti kamppailu kääntyi kuitenkin vastustajalle.

Maalinteon aloitti 9. minuutilla vierasjoukkue. Vilens Anichenko jäi boksin sisällä vapaaksi ja hän pääsi rankaisemaan vieden Fortunan 1-0 johtoon.

Lisää kylmää vettä saatiin niskaan kulmapotkusta vain 5 minuuttia myöhemmin, kun Raiko Valk puski pallon verkon perukoille, 0-2.

SAPA palasi takaisin peliin mukaan 19. minuutilla. Valtteri Fransti sai pallon vastustajalta onnekkaasti maalin lähettyvillä ja ampui pelivälineen tulisesti alakulmaan, 1-2.

26 minuutin kohdalla SAPAn Sheriff Bajo sai syötön Frantsilta muutamaan metriin maalista, mutta jollain ilveellä pallo osui ainoastaan ylärimaan.

Reilu puolen tunnin jälkeen pelipäällä ollut Frantsi iski illan toisensa puskemalla Juusuf Abdin antaman vaparin sisään ja peli oli tasan 2-2.

Maalikarkelot jatkuivat 38. minuutilla. Pallo pelattiin keskelle, josta Fortunan Ivars Ungurs pääsi laukomaan vieraat uudelleen johtoon 2-3 maalillaan.

Vielä ennen taukoa Abdi kolisutteli tolppaa, jatkotilanteessa Muhamed Bade oli paitsiossa, joten SAPAn tasoitus jäi vain haaveeksi.

Avausjakso oli sen verran tilanteentäyteistä, että allekirjoittanut ei juuri muuta ehtinyt tekemään kuin somen tilannepäivityksiä ja muistiinpanoja.

Toisella puoliajalla meno rauhoittui ehkä aavistuksen. Fortuna pääsi tekemään 51. minuutilla päätöspuolikkaan avausmaalin 2-4:ää.

SAPA en lannistunut takaiskusta liikaa, vaan jo heti seuraavasta hyökkäyksestä käytiin lähellä. Kova myllytys maalilla ei tuottanut kuitenkaan tulosta.

70. minuutilla SAPAn kaikissa maaleissa mukana ollut, tehot 2+1 merkkauttanut ”Vade” keskitti lyhyenä annetusta kulmasta Alexey Lazareville, joka teki SAPA-uransa avausmaalin ja kaikki seurat mukaan lukien ensimmäisen maalin kolmeen vuoteen tuoden savannalaiset maalin päähän.

SAPA ei saanut enää riittävää kirivaihdetta silmää ja joutui lähtemään Bolliksen illasta tyhjin käsin.

”Lopputulos harmittaa luonnollisesti. Pelattiin periaatteessa ihan hyvin ja luotiin lukuisia maalipaikkoja, joista olisi pitänyt tehdä enemmän maaleja kuin kolme. Mutta jos päästää pelissä 4 maalia niin silloin ansaitaankin hävitä. Ei saisi päästää niin montaa, mutta nyt kävi näin”, harmitteli SAPAn päävalmentaja Samuli Jokinen.

SAPA on tällä hetkellä sarjassa kuudentena 5 pistettä karsijan paikalle. Seuraava ottelu on edessä jo ensi keskiviikkona Puistolan nurmella, jossa vastaan tulee PuiU/86. Peli käynnistyy klo 18.30.

SAPAn kokoonpano FC Fortuna-ottelussa: Jere Aho; Alfredo Miguel (46. Samir Jmaali), Bille Sirèn, Alexey Lazarev, Albian Ibishi (46. Daniel Donner); Juusuf Abdi, Matias Romppainen; Sheriff Bajo, Ahmedjasin Ibrahim (86. Mike Kapilo), Valtteri Frantsi; Muhamed Bade. Vaihdossa: John Stolpe, Mohammed Farhoud

SAPAn loput kauden ottelut:

PuiU/86 – SAPA Puistolan nurmi 2.9 klo 18.30
SAPA – RiRa/VGS Pallokenttä 6 11.9 klo 19.15
MPS/2020 – SAPA Tapuli tn 16.9 klo 20.15
SAPA – K-UPP/HC Skavaböle Pallokenttä 6 25.9 klo 19.15
PK-35/2 – SAPA Latokartanon tn 1.10 klo 20.15
SAPA – FC Kapina Kallio tn 9.10 klo 18

Facebook:https://www.facebook.com/sapaedustus1970/
Twitter: https://twitter.com/SAPAedustus
Instagram:https://www.instagram.com/sapaedustus/?hl=fi