Edustusjoukkue kesätauolle tappiolla – ”Pisteitä ei jaeta hyvällä pelillä”

SAPAn Martin Yilmaz lähellä maalintekoa. Kuvat: Päivi Ahola

1.7

Nelonen

Pitäjänmäki

PK-35/2 – SAPA 2-1 (2-0)

SAPAn maali: Karim Marjamäki (90+2.min.)

SAPAn miesten edustusjoukkue päätti kevätkierroksen maanantaina tappioon. PK-35/2 vei nimiinsä tapahtumarikkaan ottelun maalein 2-1.

Kumpikin halusi lähteä kesätauon viettoon hyvällä mielellä. Kentän laidalle saakka näkyi, että mitään ei säästelty ja pelissä mentiin päästä päähän. SAPAn kohtaloksi jäi maanantaina tehottomuus.

Maalihanat aukesivat 18 minuutin kohdalla. Rajaheitosta pallo linjan taakse, josta PK:n Amir Ahmad pääsi laukomaan tilanteeksi 1-0.

Toinen osuma vain 7 minuuttia myöhemmin oli erikoinen. Joonas Kosonen näki SAPAn maalivahti Mikael Biesen olevan kaukana maaliltaan ja päätti kokeilla keskiviivan tuntumasta sillä seurauksella, että pallo löysi kuin löysikin tiensä maaliin, 2-0.

Molemmilla oli vielä maalien lisäksi jokunen erinomainen tilanne avauspuolikkaalla, mutta PK:n parin maalin johdosta tauolle.


Valkoisissa vieraspaidoissa pelannut SAPA tuli kopista taistelutahtoa uhkuen ja saikin heti ensi minuuteilla Christoffer MacDonald-Thomén jalasta pelivälineen tolppaan. Heti perään SAPAn Julius Kukkonen pääsi vetämään maalin edustalta omasta paluupallostaan, mutta harmittavasti laukaus yli maalin.

Myös toisessa päässä tapahtui. ”Miksu” piti kuitenkin maalillaan SAPAn pelissä mukana upeilla pelastuksillaan, joita nähtiin läpi kamppailun.

Vaikka paikkoja tosiaan riitti savannalaisilla roppakaupalla, niin pallo saatiin verkkoon vasta lisäajalla, kun Karim Marjamäki ampui lähivaparin sisään. Se ei enää kuitenkaan riittänyt.

”PK sai tänään pisteet kotiin, mutta luulen että me olemme tyytyväisempiä meidän pelirakenteeseen kuin he omaansa. Ja jos peliä katsoi niin meillä se sujui paremmin kuin vastustajalla. Pisteitä ei jaeta kuitenkaan hyvällä pelillä vaan maaleilla,” sanoi pelin jälkeen SAPAn valmentaja Rasmus Jansson.

Kevätkierros on näin taputeltu ja on aika ladata parisen viikkoa akkuja ennen to 25.7 alkavaa syyskautta varten. Silloin vastaan tulee Brahen kentällä FC POHU.

SAPAn kokoonpano PK-35/2-ottelussa: Mikael Biese; Valtteri Frantsi (83. Albian Ibishi), Anselmi Henriksson, Martin Laitinen (49. Anton Matinlauri), Jussi-Pekka Savolainen (46. Daniel Canga), Riku Riihioja, Julius Kukkonen, Jesse Martin (61. Tuomas Pahkasalo), Karim Marjamäki, Patrick Semangania (46. Christoffer MacDonald-Thomé), Martin Yilmaz (46. Mikko-Ville Virolainen). Vaihdossa: Jere Aho

Facebook: https://www.facebook.com/sapaedustus1970/

Twitter: https://twitter.com/sapaedustus?lang=fi

Instagram: https://www.instagram.com/sapaedustus/