Edustusjoukkue jatkaa torstaina kesätauon jälkeen pelejään – ”Jatketaan siitä mihin meidän prosessi jäi”

Kesätauko on vietetty ja syyskierros käynnistyy tänään torstaina kotikentällä Bragulla, jossa vastaan asettuu FC POHU. Ottelu alkaa klo 19.15. SAPAn päävalmentaja Rasmus Jansson ja joukkueen kapteeni Daniel Canga kertovat fiiliksensä kevätkaudesta ja ennakoivat tulevaa.

SAPA vietti reilun kahden viikon loman palaten harjoituskentälle viime viikon torstaina. Akut ovat siis mukavasti latautuneet itse kullakin.

Kevätkierros sujui savannalaisryhmältä varsin kaksijakoisesti. Voittoja tuli kuusi kappaletta, mutta vastaavasti pistemenetyksiä kertyi tilille viisi, joista neljä oli tappioita. SAPA on kauden päätöspuolikkaalle lähtiessä tasapisteissä kolmantena juuri huomisen vastustan FC POHUn kanssa. Joukkueen perisynti on ollut tähän mennessä ailahtelevaisuus. Voittoputkia ei nähty, jos kahta peräkkäistä täyttä pistepottia joku kehtaa sellaiseksi kutsua. Kaikki on kuitenkin vielä lohkossa auki, kun matkaa piikkipaikalle on SAPAlla vain kaksi pistettä, tosin pelin verran kärkijengi Kurvin Vauhtia enemmän pelanneena. Muutoinkin lohko on äärimmäisen tasainen: tasapinnoissa toisena ja kolmantena olevien SAPAn ja POHUn takana putoamisviivan päällä lojuvan Töölön Taisto/Akatemian väliin mahtuu ainoastaan kuusi pistettä.

FC POHU on ollut oletetun kova kauden alkupuoliskolla, joskin myös sille on tullut yllättäviä pistemenetyksiä, muun muassa tappio sarjajumbo SUMU/sob:lle, jolle myös SAPA hävisi kauden alussa. Nämä ovat muuten samalla SUMUn tähän mennessä ainoat voitot.

”Kevätkausi sujui meiltä nousujohteisesti, ja pelirakenne parantui koko ajan loppua kohden. Viimeiset pelit ennen taukoa olivat meidän parhaat kevätkierroksella ja siitä on hyvä lähteä jatkamaan.” Suuriin muutoksiin ei ole valmentajan mukaan aihetta, vaan joukkue jatkaa pääosin samalla sapluunalla myös kesätauon jälkeen. ”Jatkamme juuri siitä mihin meidän prosessimme jäi ja kehitämme sitä entisestään loppua kohti”, kertoo SAPAn päävalmentaja Rasmus Jansson.

SAPA on treenannut läpi kauden hyvin, mikä toivon mukaan näkyy syksyn peleissä. ”Meillä on ollut hyvin jätkiä treeneissä ja ollaan päästy harjoittelemaan laadukkaasti. Se on varmasti meille etu, koska tässä sarjassa on joukkueita, jotka eivät treenaa niin hyvin kuin me. Emme toki tiedä miten muut joukkueet harjoittelevat, sillä osa on myös asettanut isoja tavoitteita tälle kaudelle. Se ei ole missään nimessä heikkous, mutta emme silti aliarvioi myöskään muita”, sanoo Jansson.

POHUa vastaan hän povaa kauden ensimmäisen, SAPAn 1-0 voittoon päättyneen ottelun tavoin tiukkaa matsia. ”Avauskierroksella POHU antoi kovan vastuksen, vaikka toki vajaalla se voitettiinkin”, viittaa Jansson avausjaksolla tulleeseen SAPAn maalivahdin ulosajoon.

Myös SAPAn kapteeni Daniel Canga on kohtuullisen tyytyväinen joukkueen alkukauteen. ”Kevätkausi sujui hyvin, mutta olisi tietysti voinut mennä hieman paremminkin. Parista pelistä tuntui, että olisi pitänyt ottaa pisteet, tuli osassa pelejä pieniä nukahduksia”. Puolustaja lupaa, että joukkue antaa itsensä mukaan lukien kentällä kaikkensa. ”Täysillä mennään. Olen nähnyt millainen joukkue meillä on ja minkälaisia joukkueita on vastassa ja miten he pelaavat. Painetaan vaan lisää kaasua”, hän sanoo päättäväisesti

Sarjanousu on edelleen hyvin tähtäimessä, ja ”Danilla” on yksinkertainen resepti tavoitteen saavuttamiseen. ”Nousu on meistä kiinni, nytkin meillä on ollut hyvät treenit, ja jengi tekee loppuun asti hyvää duunia. Sama vire ja draivi kun siirretään vaan peleihin, niin varmasti onnistutaan.”

Myös kapteeni uskoo, että helppoa iltapuhdetta ei kesätauon jälkeen tule. ”Uskon että tulee kova peli. Pitää pelata fiksusti, ottaa tila heiltä pois ja tehdä paikoista maalit niin varmasti voitetaan,” tiivistää Canga lopuksi.

Otetaan helteiden keskeltä voitto himaan – tervetuloa mestoille!

5 viimeisintä ottelua:

SAPA:

SAPA-HJK/Laajasalo 2-0
SAPA-FC POHU/Hurjin 0-4
Gnistan/Ogeli-SAPA 2-4
SAPA – Töölön Taisto/Akatemia 1-0
PK-35/2-SAPA 2-1

FC POHU:

Gnistan/Ogeli – FC POHU 0-1
FC POHU – PPJ 0-4
SUMU/sob – FC POHU 2-0
FC Puimur/2 – FC POHU 3-3
FC POHU – HJK/Lsalo 2-0

SAPA – FC POHU
Brahen kentällä 25.7 klo 19.15
Tervetuloa!