Edustusjoukkue jäi tasuriin torstaina Lassilassa -”Kaikki odottavat tässä ryhmässä enemmän”

12.9
Nelonen
Lassila
FC POHU/Hurjin – SAPA 1-1 (1-0)
SAPAn maali: Christoffer MacDonald-Thomé (57. min.)

SAPAn miesten edustusjoukkue joutui tyytymään torstaina Lassilan Topcart Areenalla 1-1 tasuriin putoamista vastaan taistelevaa FC POHU/Hurjinta vastaan. Christoffer MacDonald-Thomé vastasi SAPAn ainokaisesta toisella jaksolla.

Panosta ei taaskaan puuttunut, kun kärkikahinoihin tiukasti kurkotteleva SAPA ja pari pinnaa putoamisviivan päällä lojuva FC POHU/Hurjin iskivät viimeksi mainitun kotikentällä yhteen. Hurjimpien otteissa näkyi, että joukkuen aikeissa ei ole pudota sarjasta. Sen verran taisteluilmeellä joukkue pelasi läpi kamppailun ja teki valkomustissa pelanneen SAPAn myöhäisiltapuhteesta melkoisen tuskaisen.

SAPA otti alusta pelin hallintaansa, mutta helppoa ei kunnon maalipaikoille ollut kuitenkaan päästä, siitä piti huolen vastustajan tiukka puolustusmuuri.

Hurjin pääsi vähitellen itsekkin paremmin valkoisten kenttäpäätyyn tehden lopulta ottelun avausosuman. Henrik Nikkilä ampui kaukaa, ja Enrico Fichera tuikkasi paluupallon sisään ja peli oli 1-0. Tauolle näistä lukemista.

Christoffer MacDonald-Thomé toi 57. minuutilla SAPAn tasoihin. ”Kride” sai vielä hieman myöhemmin Muhamed Baden syötöstä loistopaikan maalin eteen, mutta hyökkääjän veto meni ohi maalin.

Erityisen vaaralliset paikat olivat moelmmilla vähissä, ja savannalaisten epätoivo alkoi kasvamaan. Tasapeli ei missään nimessä olisi tyydyttyvä tulos ja maali olisi saatava melkeinpä hinnalla millä hyvänsä.

Lähellä se lopulta oli, sillä aivan loppuhetkillä nähtiin vielä dramatiikkaa. SAPA-pelaajaa rikottiin rankkarialueen viivoilla, ja avustava erotuomari oli jo viemässä palloa pilkulle. Lyhyen tuomarineuvottelun päätteeksi ottelun päätuomari jyräsi kuitenkin avustavan näkemyksen antamalla tilanteesta ainoastaan vapaapotkun. Tätä protestoitiin SAPA-leirissä voimakkaasti.

Yhtä kaikki, SAPA osui pelissä vain kertaalleen, joten yhdestä tilanteesta voitto ei tietenkään ollut kiinni. Enempää ei torstaina ansaittu.

”Harmittaa ja sen huomaa myös kaikissa pelaajissa. Kaikki odottavat tässä ryhmässä enemmän. Me ei oltu pallollisena tarpeeksi hyviä; paljon pallonmenetyksiä, kaaosta ja vapareita. Lopussa kaikki sekunnit olivat vastustajan eduksi ja he hyötyivät siitä mentaalisesti paljon. Ei saatu pallollista pelaamista tarpeeksi hyväksi”, harmitteli SAPAn valmentajista Henri Jussila.

Valmentaja ei kritisoi tuomareita lopun paljon puhutusta tilanteesta. ”Tuomarit tekivät yhteistyötä, eikä siitä valituksen sanaa. Me ei pelin kautta ansaittu tarpeeksi, jotta olisimme ansainneet pilkun kautta maalia. Mikään ei kaadu tuollaiseen tilanteeseen.”

”Täysin samat ja kovat odotukset ovat edelleen ja lähdetään peli kerrallaan voittamaan loput matsit. Uskon että tämä ei muuta mitään millään tavalla meidän toiminnassa tai peli-ilmeessä loppuihin peleihin”, sanoo Jussila lopuksi luottavaisena.

Kolme peliä on kautta vielä pelaamatta. Seuraava ottelu pelataan viikon päästä perjantaina Brahen kentällä Gnistan/Ogelia vastaan. Matsi on samalla SAPAsta eläkkeelle siirtyneen legendaarisen Sakari ”Sakke” Niemisen juhlaottelu. Peli käynnistyy klo 19.15.

SAPAn kokoonpano FC POHU/Hurjin ottelussa: Mikael Biese; Anselmi Henriksson, Daniel Canga, Rasmus Helminen (67. Martin Laitinen), Jussi-Pekka Savolainen, Karim Marjamäki, Riku Riihioja (78. Jesse Martin), Jonas Nyholm (46. Joseph Johnson), Valtteri Frantsi (82. Mikko-Ville Virolainen), Muhamed Bade, Christoffer MacDonald-Thomé. Vaihdossa: Albian Ibishi

SAPAn loput syyskierroksen ottelut:

SAPA-Gnistan/Ogeli Brahen kenttä pe 20.9 klo 19.15
Töölön Taisto/Akatemia-SAPA Pallokenttä 6 to 26.9 klo 20.20
SAPA-PK-35/2 Pallokenttä 6 to 3.10 klo 20.15

Facebook: https://www.facebook.com/sapaedustus1970/

Twitter: https://twitter.com/sapaedustus?lang=fi

Instagram: https://www.instagram.com/sapaedustus/