Edustusjoukkeelta perjantaina heikko esitys -LPS/Kuninkaat vei pisteet 1-0 voitolla

31.7
Nelonen
Pallokenttä 6
SAPA – LPS/Kuninkaat 0-1 (0-1)

Valtteri Frantsi sai pukea perjantaina ylleen kapteeninnauhan ensi kertaa SAPAssa.

SAPAn miesten edustusjoukkue kärsi kauden ensimmäisen tappion, kun LPS/Kuninkaat kaatoi vihreäpaidat 1-0 Bollis 6.lla pelatussa matsissa. SAPAn kone yski pahasti ja maalipaikat jäivät kovin vähäisiksi.

SAPA halusi palata takaisin voittokantaan viime perjantain tasurin jälkeen. Kuitenkin jo avauspuoliaika osoitti, että illan vastustaja ei päästä savannalaisia helpolla. Kotijoukkue oli kauttaaltaan aseettoman ja hengettömän oloinen hidastempoisessa ja katkonaisessa ottelussa.

Ottelun avaus ja samalla ainoa maali nähtiin 20. minuutilla. SAPAn puolustus antoi liikaa tilaa, ja Valtteri Varpelan komea ylänurkka kuti n. 25 metristä upposi vastustamattomasti Mikael Biesen selän taakse.

SAPA väläytteli ensimmäisellä jaksolla pariin otteeseen melko aneemisen puurtamisen vastapainoksi. Matias Romppainen kokeili kertaalleen, mutta vastustajan veskari, Palloliitossakin vaikuttava Janne Suvensalmi veti pitemmän korren.

Puolen tunnin jälkeen joukkueen kapteenina ensi kertaa esiintynyt Valtteri Frantsi riisti väkevästi Kunkku-pakilta pallon ja kuljetti lähelle maalia. Valkoisten puolustaja ehätti kuitenkin häiritsemään Vaden vetoa juuri sen verran, että keskikenttämiehen yritys meni etutolpalta ohi.

Kuninkaiden peluri pääsi puskemaan vielä avausjaksolla muutamasta metristä, mutta hän ei yltänyt kuitenkaan päineen tarpeeksi korkealle, ja pukkaus leijaili yli maalin.

Kymmenen kauden (2009-2018) ajan SAPAn edustuksessa pelannut Kalle Vanhatalo pääsi kohtaamaan jälleen entisen seuransa.

Toinenkaan puoliaika ei tarjonnut yleisölle juurikaan jalkapalloviihdettä. Kävelyvauhti jatkui eikä reilu 5 viikon pelitauolta palanneen Kunkkuryhmän kuntoa testattu käytännössä lainkaan. Myös maalipaikat olivat enemmän kuin kortilla. Oikeastaan SAPAn ainoa kunnollinen veto oli Alfredo Miguelin laukaus, joka ei jaksanut lipua maalivahdin käsistä paria metriä lähemmäs maaliviivaa.

Ei sillä, että toisessa päässä olisi tapahtunut juuri sen enempää. Dramatiikkaa saatiin kuitenkin muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa. Frantsi kaadettiin ylimpänä miehenä aivan kuudentoista viivoilla. SAPA-leirissä vaadittiin jo rangaistuspotkua, mutta erotuomarin ratkaisu oli, että rike tapahtui niukasti boksin ulkopuolella – Päätös lienee kuitenkin oikea.

Tämän lisäksi ei vihreäpaidat onnistuneet luomaan oikein minkäänlaista painetta vastustajan päähän, joten tuloksena SAPAlle siis kauden ensimmäinen häviö. Otteet jättivät paljon toivomisen varaa. ”Ansaittiin tappio. Tultiin tänne kävelemään ja riitelemään 90 minuutiksi. Jollain vapareilla voidaan jossitella, mutta ei sillä ole mitään merkitystä. Pelattiin ehkä 11 minuuttia ok”, huokaili SAPAn valmentaja Samuli Jokinen.

”Itseämme saadaan syyttää. Kaikki valmennusta ja huoltoakin myöten voidaan kastoa peiliin ja miettiä miten asioita voitaisiin tehdä toisin. Tänään oli hävettävä esitys”.

”Asioita tapahtui liian hitaasti kentällä. Ja kun menetettiin vastustajalle pallo, ei oltu valmiita kamppailemaan virheen jälkeen palloa takaisin, vaan oltiin vähän sellaisia flegmaattisia ja haluttomia”, manasi puolestaan joukkueen toinen valmentajista Tuomo Känsäkoski.

Pää kuitenkin pian pystyyn ja kohti seuraavaa peliä. Pistejahti jatkuu ensi torstaina Vantaan Havukoskella FC Korso/Unitedia vastaan. Ottelu alkaa myöhään, vasta klo 21.

SAPAn kokoonpano LPS/Kuninkaat-ottelussa: Mikael Biese; Bille Sirèn, Alexey Lazarev, Martin Laitinen (73. Daniel Canga), Anselmi Henriksson; Matias Romppainen (57. Juusuf Abdi), Julius Kukkonen (63. Joseph Johnson); Valtteri Frantsi, Daniel Donner (46. Jesse Martin), Albian Ibishi (46. Alfredo Miguel); Muhamed Bade. Vaihdossa: John Stolpe ja Mido Farhoud.