Edustusjoukkueelle katkera tappio – PK-35/2 iski lopussa ratkaisun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.5
4. divisioona
Pallokenttä 6
SAPA – PK-35/2 2-3 (0-0)
SAPAn maalit: Patrick Semagania (72. min.) ja Julius Kukkonen (82. min. rp.)

SAPAn edustusjoukkue kärsi tapahtumarikkaassa ottelussa jo kolmannen peräkkäisen tappion, kun se joutui torstaina taipumaan kolmen ulosajon ja kolmen rankkarin illassa dramaattisesti maalein 3-2. SAPA tuli lopussa kaksi kertaa tasoihin, mutta PK-35 iski kuitenkin ratkaisun 85. minuutilla.

SAPAn kausi on lähtenyt käyntiin takkuisesti, sillä ennen tätä ottelua se oli onnistunut voittamaan neljästä yrityksestä ainoastaan kerran. Myöskään torstai ei tuonut tähän muutosta.

Kamppailu alkoi kotijoukkueen kannalta huolestuttavasti, kun PK-35 laukoi jo 4 minuutin kohdalla tolppaan.

Alkua ei helpottanut myöskään se, että savannalaiset joutuivat vajaamiehiseksi jo 22. minuutilla, kun erotuomari näki puolustaja Anselmi Henrikssonin estävän sääntöjen vastaisesti maalintekopaikassa olevaa PK-peluria. Seurauksena erittäin kova tuomio: ulosajo ja rankkari. SAPAn maalivahti John Stolpe onnistui kuitenkin hienosti torjumaan pallon alakulmasta, ja kun jatkovetokin meni yli säilyi tilanne vielä pyöreänä.

Stolpe esiintyi avausjaksolla muutoinkin erittäin varmasti, ja piti vihreäpaitoja pystyssä lukuisilla torjunnoillaan, joiden ansiosta tauolle lähdettiin maalittomasta.

Toinen puoliaika ei käynnistynyt juuri ensimmäistä paremmin, voisiko sanoa ennemminkin päinvastoin. PK:n Kristi Mananga pääsi karkaamaan 47. minuutilla läpi ja siirsi tilanteen 0-1:een

Vähän myöhemmin vieraat osuivat kahdesti ylärimaan, ja lisäksi se ei onnistunut paristakaan loistopaikasta saamaan sisään, joten SAPA sai olla tyytyväinen että se oli vain maalin perässä.

SAPA onnistui vastoin odotuksia kuitenkin tasoittamaan alivoimasta ja vastustajan pyörityksestä huolimatta 72. minuutilla. Julius Kukkonen syötti Patrick Semanganian läpiajoon ja hyökkääjä laittoi varmaakin varmemmin pallon vasempaan alanurkkaan, 1-1.

Viisi minuuttia myöhemmin PK sai pelin toisen rankkarin, kun punamustien pelaajaa rikottiin. Tällä kertaa Stolpe aavisti maalillaan väärään kulmaan ja peli oli 1-2.

Kotijoukkue ei kuitenkaan vielä antautunut. Pallo laitettiin pilkulle jo kolmatta kertaa ottelussa, tällä kertaa rankkarin sai SAPA pelikellon näyttäessä 82 minuuttia. Lieneekö erotuomarilla ollut hieman hyvittelyn makua, sillä sen verran heppoiselta tilanne vaikutti. Yhtä kaikki, pallo maaliin Julius Kukkosen laukomana ja tilanne oli jälleen tasan.

Vain kolme minuuttia ehti vierähtää, kun syntyi voittomaali. Jami-Petteri Inkinen sai Samu Sintoselta namusyötön takatolpalle, ja Inkinen pääsi tuulettamaan villisti ilman paitaa 2-3 osumaa. Erotuomari luuli hänellä olleen jo varoituksen alla, mutta perui lopulta ulosajon näytettyään hänelle jo punaista.

Lopussa Kalle Vanhatalo ajettiin ulos kovan taklauksen seurauksena, kun hän sai tilanteessa toisen varoituksen. Ja toisen keltaisen myötä myös PK-35:n Toni Söderholm joutui jättämään kentän.  Sen sijaan maaleja ei enää kuitenkaan tullut, joten tuloksena katkera tappio.

”Erikoinen peli. Tuomaritoimintaan ei varmasti ollut kumpikaan joukkue tyytyväinen, joten siitä ei jaksa sen enempää valittaa. Pelillisesti oli kuitenkin tappiosta huolimatta hyviä asioita. Pelirohkeutta oli alivoimasta huolimatta kiitettävästi, ja joukkueen taisteluilme oli hyvä. Haasteena on edelleen oman pään helpot virheet, jotenkin keskittyminen ei riitä pelaamaan vaadidulla tasolla koko peliä”, sanoi SAPAn toinen valmentajista Tuomo Känsäkoski.

SAPAssa debytoi parisen viikkoa sitten joukkueeseen liittynyt Petteri Kölli. Kaksi vuotta pelaamatta olleella vuonna -92 syntyneellä Köllillä on kokemusta Kakkosesta- ja Kolmosesta Kouvolan Susissa.

Seuraava ottelu pelataan ensi torstaina HPS/2:sta vastaan. Peli käynnistyy Paloheinän JYA Housing Areenalla klo 20.15.

SAPAn kokoonpano PK-35/2-ottelussa: John Stolpe; Anselmi Henriksson, Mikko Nieminen (65. Sami Helppi), Jari Mustonen, Kalle Vanhtalo, Riku Riihioja (72. Petteri Kölli), Markus Vanninen (28. Johannes Ikonen), Rasmus Helminen (72. Karim Marjamäki), Matti Rainio (61. Julius Kukkonen), Albian Ibishi, Patrick Semangania

SAPAn loput kevätkierroksen ottelut:

HPS/2 – SAPA                  Paloheinä TN   to 24.5 klo 20.15
SAPA – FC POHU/IPU     Pallokenttä 6    ke 30.5 klo 20.15
SUMU/sob – SAPA          Pallomylly         la 9.6 klo 14
SAPA – KäPa/Nole          Pallokenttä 6     to 14.6 klo 20.15
SAPA – MPS/Old Stars   Talin nurmi 2       ma 18.6 klo 19.15
Töölön Vesa – SAPA       Käpylän nurmi 2 to 28.6 klo 18