SAPAn vuoden valmentajaksi valittu Rasmus Jansson: ”Rakastan voittamista”

 

 

 

 

 

 

 

Rasmus Jansson on valittu SAPAn valmentajien keskuudessa Vuoden valmentajaksi.

”innostava”, ”energinen”, nämä adjektiivit toistuvat lähes poikkeuksetta, kun puhe on vastikään SAPAn valmentajien keskuudessa Vuoden valmentajaksi valitusta Rasmus Janssonista. Rasse on SAPAn kasvatti, joka on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt valmentaa jo hyvän tovin kehittyen valmentajana huimaa vauhtia. Kuusi vuotta sitten valmennusuransa aloittanut Rasse on toiminut valmentajana SAPAn lisäksi myös PPJ:ssä, Ponnistuksessa ja Käpassa. Rasse valmentaa SAPAssa tällä hetkellä SAPAn vuonna -10 syntyneiden junioreiden lisäksi myös miesten M3 joukkuetta, jonne hän siirtyi alkaneeksi kaudeksi Otto Kulmalan seuraksi.

Rasse oli valinnastaan luonnollisesti mielissään. ”Siistiä että muut arvostavat työtäni”, hän sanoo. Samaan hengenvetoon tulee kiitokset kuitenkin myös muulle valmennusryhmälle. ”Tämäkään ei tietenkään olisi ollut kuitenkaan mahdollista ilman valmennustiimiä, joka on ollut mukana.” Ammattivalmentajan uraan tähtäävä koutsi kertoo myös omista arvoistaan. ”Rakastan voittamista, ja  sitä, että asiat tehdään huolellisesti ja niin hyvin kuin pystytään”, sanoo Rasse. Kuka on eniten vaikuttanut valmennusuraasi? ”Sanoisin ehdottomasti että Aku (Jokinen) on ollut suurin vaikuttaja. Ilman Akua en olisi nyt tässä, hän on auttanut minua paljon näiden vuosien aikana”, hän kiittää lopuksi seuran jo uusiin haasteisiin siirtynyttä valmennuspäälliikköä.

”Hänellä riittää intohimoa tekemiseen, ja hänestä huokuu halu kehittyä. Nuori ja energinen sekä samalla myös määrätietoinen valmentaja, joka tietää mitä haluaa”, kertoo samassa joukkueessa Rasmuksen kanssa SAPAssa valmentanut, tällä hetkellä SAPA -04:sen koutsi Mikael Lampinen. ”Riippuu tietysti omasta halusta, mutta uskon, että rahkeet riittävät vielä pitkälle”, hän sanoo

”Hän innostuu kaikesta ja on samalla vähän hullu”, edustusjoukkueen lisäksi SAPAn ”kymppejä” yhdessä Rassen kanssa luotsaava Samuli Jokinen kuvailee pilke silmäkulmassa. ”Täydellisyyteen pyrkivä, joka haluaa oppia koko ajan uutta. Samaan aikaan hän haluaa että mukana on nimenomaan valmennustiimi. Jos hän tietää, että joku toinen osaa tehdä jonkun harjoitteen paremmin, niin hän antaa vastuun mielellään jollekkin muulle. Hän miettii myös niitä aivan pieniä asioita, jotka kaikki vaikuttavat kuitenkin kokonaisuuteen. Hanellä on vahva pyrkimys parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen”, sanoo Samuli kollegastaan.

Onnea Rasmus!