Timo Lehtihalmes on SAPA:n uusi seuratoiminnan päällikkö

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UEFA-B -valmentaja Timo Lehtihalmes on valittu SAPA:n uudeksi seuratoiminnan päälliköksi. Lehtihalmes, 31, on viimeksi toiminut Hyvinkään Palloseurassa juniorivalmennuspäällikkönä sekä ikäluokkien P11, P06 ja P05 vastuuvalmentajana.

Onnittelut valinnastasi ja tervetuloa seuraan.
Kiitos! Odotan malttamattomasti tositoimiin pääsemistä.

Millainen on oma futistaustasi?
Oma jalkapallon pelaamiseni alkoi viisivuotiaana Tikkurilan Palloseuran junioreissa, jossa sitten pelasin oikeastaan kaikissa ikäluokissa aina edustusjoukkueeseen asti. Välissä kävin Helsingin puolella kokeilemassa, mutta palasin kuitenkin takaisin. Aktiivinen pelaaminen loppui vuosina 2006–2008, jonka jälkeen olen pelannut vielä muutamia kausia aladivisioonissa miesten sarjoja. Pelipaikaltani olin maalivahti.

Mikä on mielestäsi hienoin saavutuksesi valmentajanurallasi?
On vaikea määritellä vain yhtä saavutusta ylitse muiden, mutta itselleni varmaan hienoin saavutus on ollut saada toimia niin upeiden valmentajien ja pelaajien kanssa kaikki nämä vuodet. Valmennuksellisena saavutuksena Hyvinkäällä aloitettu projekti P05-ikäluokan kanssa meni tavoitteiden mukaan vaikeiden vaiheiden jälkeen, mikä taas toi uutta uskoa myös omaan tekemiseen — kun jaksaa vain edetä suunnitelmallisesti ja laadukkaasti, niin kaikki on mahdollista.

Mikä juniorivalmentamisessa kiehtoo sinua ja on palkitsevinta siinä?
Koen itseni nimenomaan juniorivalmentajaksi ja uskon, että pelaajapolun alkuvaiheissa oleville pelaajille itselläni on paljon annettavaa. Pelaajien kanssa parasta on ehdottomasti se, kun pelaajat oppivat itse ymmärtämään, minkä takia jotain asiaa on tehty/harjoiteltu, jonka jälkeen se toteutuu kentällä. Kaikki lähtee kuitenkin pitkälle siitä, että iloinen lapsi on myös usein vastaanottavainen. Jos toimintaympäristö sallii kokeilla, onnistua ja myös epäonnistua, niin myös oppiminen on hauskaa ja kehittävää. Lasten ja nuorten parissa kehityksen näkee hyvinkin konkreettisesti tietyn ajan jälkeen, mikä itsessään on hyvin palkitsevaa.

Mikä sai sinut kiinnostumaan SAPA:sta?
SAPA:ssa minua innostaa mahdollisuus kehittää itseäni ja seuraa seuraavalle tasolle, ja päästä mittaamaan oma osaamiseni. Pidempi projektiaika oli itselleni yksi isoimmista päätökseen vaikuttaneista asioista, koska kaikki muutokset ja kehittäminen vaatii myös aikaa. Toimenkuva oli myös sopivan laaja ja tuo varmasti riittävän määrän haasteita ja onnistumisia tulevaisuuteen. Olen erittäin onnellinen, että pääsen pian aloittamaan!

Mikä sinusta tulee isona?
Haaveenani oli jo pienenä päästä ulkomaille pelaamaan, mutta myöhemmin haave kehittyi valmentamisen suuntaan. Tavoitteenani on joskus päästä valmentamaan ulkomaille ja tietysti myös pärjätä siellä.

Onko sinulla suosikkia tulevissa jalkapallon MM-kisoissa?
Toiveena olisi nähdä mahdollisimman hyvää jalkapalloa kisoissa. Mutta jos yksi suosikki pitää mainita, niin Valioliigan ystävänä pakko sanoa Englanti — vaikka toki Saksa pokaalin vie.