SAPAn voittoputki katkesi tasapeliin Laajasalossa

dsc_0838

14.9
4. divisioona
Laajasalo
LPS/Kuninkaat-SAPA 2-2 (1-2)
SAPAn maalit: Rasmus Helminen (14. min) ja Yassine Aloui (45+1. min)

SAPA kohtasi keskiviikkoiltana tärkeässä kärkikamppailussa LPS/Kuninkaat. Pisteet tasattiin Laajasalon tekonurmen iltavaloissa 2-2 lukemin.

Voitolla SAPAlla olisi ollut mahdollisuus käytännössä varmistaa vähintään lohkon kakkostila ja karsintapaikka sekä päästä jälleen kiinni kärkijengi Finnkurdin kantaan. Lähellä täyttä pistepottia käytiinkin, mutta tasuriin oli krunalaisten ottelussa tyytyminen.

SAPA teki ottelun avausmaalin 14. minuutilla. Mikael Virta syötti keskelle Rasmus Helmiselle. Ensimmäinen veto osui tolppaan, mutta ”Rasse” oli omassa paluupallossa kärppänä paikalla, 0-1.

24 minuutin kohdalla SAPAn Jari Mustoselle tuli paikka Virran antamasta sivuvaparista, mutta puolustajan pusku suuntautui vitosen viivalta ohi maalin.

Ottelua oli pelattu 35 minuuttia, kun Kuninkaat tasoittivat pienen suvantovaiheen keskellä. Pallo syötettiin ilmassa rankkarialueen rajan tuntumaan, peliväline tuli pääpallon jälkeen Kunkkujen Aleksi Bergmanille, joka ampui pallon ohi SAPA-vahti Mikael Biesen, 1-1.

SAPAn Sami Helppi sai erinomaisen paikan avausjakson lopussa, mutta isänten veskari onnistui torjumaan ”Hibin” yrityksen.

Juuri ennen taukovihellystä vihreäpaidat kuitenkin onnistuivat vielä maalinteossa. Joni Rantakari puski kotijoukkueen maalipotkun suoraan eteenpäin. Pallo tuli Kunkku-puolustuksen epäonnistuneen puskun jälkeen Yassine Alouille, joka viimeisteli kauden jo peräti 21 täysosumansa ja tilanne 1-2:een.

Toinen puoliaika alkoi SAPAn hallinnassa ja se sai luotua tilanteen tynkää. Tunnin kohdalla SAPAn Mustonen oli potkaista omaan maaliin, mutta pallo meni onneksi niukasti ohi.

Ennen tasoitusta molemmille tuli vielä yhdet hyvät tilanteet. Kuninkaiden veto hieman ohi maalin, ja SAPAn Anselmi Henriksson pääsi läheltä maalia yrittämään kuitenkin tuloksetta.

80. minuutilla SAPAn puolustus sekoili, ja Kunkut kiittivät. Parin vihreäpaidan pään kautta pallo jäi pilkun kohdalta suoraan pelattavaksi. Kuninkaiden Lauri Siren pääsi väliin ja siirsi maalin sivulle, josta hän pääsi tekemään tyhjiin maalivahti Biesen tultua tilanteessa vastaan, 2-2.

SAPA yritti vielä rajusti voitto-osumaa. Helppi ja Kuusimäki saivat vielä lopussa loistopaikat, mutta maaliin asti ei pallo tietään löytänyt.

”Jos edellisissä peleissä meidän oma peli on kehittynyt, niin tämä oli sitten selkeä askel taaksepäin. Juuri mikään harjoiteltu juttu ei toiminut, ja kun siihen lisätään vielä ensimmäisellä jaksolla vähän laiska asenne, niin voittoputken katkeamista ei tarvitse ihmetellä. Toisaalta oli tässäkin paljon hyvää. Paikkoja luotiin voittoonkin asti, ja asenteen puolesta otettiin toisella jaksolla itseämme niskasta kiinni. Myös vastustaja oli selkeästi laadukas joukkue ja teki pelaamisesta vaikeaa, SAPAn valmentaja Tuomo Känsäkoski sanoi taiston tauottua.

Kolme kierrosta on vielä pelaamatta ennen mahdollista sijoitus/karsintaottelua. Ensi maanantaina Brakulle vastustajaksi astelee HJK/laajasalo. Peli vihelletään käyntiin kello 20.

SAPAn kokoonpano LPS/Kuninkaat-ottelussa: Mikael Biese; Jaakko Kuusimäki (89. Simo Saarinen), Jari Mustonen, Mikko Nieminen, Sami Helppi, Kalle Vanhatalo, Joni Rantakari, Rasmus Helminen, Mikael Virta (68. Anselmi Henriksson), Jani Rahkonen (59. Ahmad Azad), Yassine Aloui (46. Phuc Luu). Vaihdossa: Mikko Aho, Fatos Metaliaj

SAPAn loput syyskierroksen ottelut:

SAPA – HJK/Laajasalo ma 19.9 klo 20 Kallion tekonurmi
FC Finnkurd – SAPA ma 26.9 klo 17.45 Pirkkola
SAPA – Atlantis/Akatemia ke 5.10 klo 20 Pallokenttä 6