SAPAn miesten kakkosjoukkue juhlii Vitosen lohkovoittoa: ”Jatkettiin siitä mihin viime kaudella jäätiin”

 

 

 

 

 

 

 

SAPAn miesten kakkosjoukkue varmisti viime maanantaina Vitosen lohkovoiton ja samalla sarjanousun kaatamalla Valtti/R.O.U:n Puotilassa lukemin 6-1.

Toisena olevalla Ellaksella on jäljellä vielä kaksi peliä, mutta se on jäänyt ratkaisevasti jo seitsemän pisteen päähän vihreäpaidoista. Savannalaiset pelasivat läpi kauden vakuuttavasti menettäen pisteitä ainoastaan neljässä ottelussa, joista kaksi päättyi tappioon. Sarjakausi paketoitiin viidellä peräkkäisellä voitolla, joissa se päästi yhteensä vain kaksi maalia. Stadin Vitosen paremmuus ratkaistaan vielä kaksivaiheissa jatkopeleissä, joissa ensimmäisellä kierroksella vastaan tulee Spartak/Itä.

”Jatkettiin siitä mihin viime kaudella jäätiin. Tänä vuonna kevätkausi mentiin ilman häviöitä. Syyskierroksella tuli harmittavasti pari tilastotappiota, mutta sitten otettiin itseämme niskasta kiinni ja loppukausi mentiinkin sitten voitosta voittoon”, sanoi SAPAn pelaajavalmentaja Kimmo Hyttinen. ”Onnistumisia tuli laajalta rintamalta, ja maalivahti Karri Salo oli läpi kauden vakuuttava”. Puolustus ansaitsee muutonkin erityismaininnan, sillä SAPAlle ei tehty voittoon päättyneen avauskierroksen jälkeen yli kahta maalia kertaakaan. ”Puolustuksemme pysyi stabiilina läpi kauden, meillä oli sama puolustuslinja mikä auttoi paljon. Vaikka meillä oli pieni rinki niin porukka on sitoutunutta, mitään pelaajapulaa ei ollut”, hän kehuu.

Valtavaa hinkua nousta Neloseen ei kakkosjoukkueella kuitenkaan välttämättä varsinaisesti ole. Hyttinen ei ota vielä tässä vaiheessa kantaa ottaako joukkue sarjapaikan vastaan. Sekin on toki mahdollista, että kaikki SAPAn kolme miesten joukkuetta ovat ensi kaudella Nelosessa, ja kun lohkoja on vain kaksi, niin mitä luultavammin koko savannalaistrio tuskin voi näin ollen pelata viidenneksi ylimmällä sarjaportaalla. Joka tapauksessa tämäkään sesonki ei ole vielä suinkaan ohi vaan edessä siintää jatkopelit, jossa selviää Stadin Vitosen mestaruus. Se pelataan neljän lohkoykkösen kesken. ”Hienoa että päästään haastamaan Vitosen kovimmat jengit ja saadaan hyvä loppuhuipennus kauteen”, Hyttinen päättää.