Edustusjoukkue tiistaina ääritärkeään voittoon – putoamisviiva jäi kuuden pisteen päähän

 

 

 

 

 

 

 

 

11.9
4.divisioona
Pallokenttä 6
SAPA – SUMU/sob 2-0 (1-0)
SAPAn maalit: Rasmus Helminen 2 (23. min.) ja (50. min.)

SAPAn edustusjoukkue kaatoi putoamistaistelun kannalta tiistaina Bolliksella elintärkeässä ”kuuden pisteen” ottelussa SUMU/sob:n lukemin 2-0. Rasmus Helminen teki ottelun kummatkin maalit.

Sesongin alun nousuhaaveet olikin kääntyneet kauden lopussa kamppailuksi putoamista vastaan. Koska asian laita on nyt näin, SAPA otti tukalasta tilanteesta kuitenkin irti sen minkä voi, eli yrittää nauttia merkityksellisistä peleistä syksyn sateessa ja pimeydessä. Savannalaiset pelasivatkin sarjajumboa vastaan riittävällä tasolla ja piti valkopaitaiset vieraat poissa maalipaikoilta iskien itse pari osumaa. SAPA jätti putoamisviivan voiton myötä nyt kuuden pisteen päähän.

SAPA siirtyi läpi ottelun jatkuneessa sateessa johtoon 23. minuutilla isäntien vapaapotkun jälkeen, kun SUMUn pelaajan epäonnistuneesta purusta Rasmus Helminen pääsi tälläämään vastapalloon ja peli oli 1-0.

Patrick Semangania loukkasi juuri ennen taukoa polvensa ja joutui tekemään tilaa Albian ibishille.

Toinen puoliaika ehti vanheta vain viisi minuuttia ennen laitapuolustajana pelanneen Helmisen illan toista. Christoffer MacDonald-Thomé jatkoi komeasti etutolpalta kantapäällä Albian Ibishin keskityksen maalille. Markus Vanninen pääsi vetämään takatolpalta, maalivahti torjui, mutta ”Rasse” pääsi laukomaan paluupallon rauhallisesti sisään, 2-0.

Tässä vaiheessa vihreäpaidat hölläsivät jalkaa kaasulta hieman ehkä liikaakin pelin ollessa jo tukevan tuntuisesti näpeissä. Tästäkin huolimatta ensimmäisen jakson tapaan myös toisella maalintekopaikat olivat ”stress out boyssilla” kortilla, joten isäntin puolustus toimi tiistaina erinomaisesti.

Molemmilla oli pelissä vielä pari paikkaa. Ensin SAPAn Valtteri Entola tykitti ylärimaan ja kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä SAPAn maalivahti Mikael Biese torjui hienosti vieraiden hyvän kudin.

Maaleja ei enää kuitenkaan nähty ja tuloksena oli riemukas voitto. ”Paljon jäi parannettavaa, mutta tärkeät 3 pistettä, se riittää tänään. Oltiin riittävän kurinalaisia ja nollapeli kun saadaan niin se on aina hyvä tulos. Kolme peliä on vielä jäljellä, hilataan maaliero plussan puolelle ja otetaan 3 voittoa”, SAPAn valmentaja Samuli Jokinen sanoi kääntäen katseensa jo tulevaan.

Viikon päästä torstaina jatketaan, tuolloin Brahen kentällä vastassa on KäPa/NoLe. Ottelu alkaa klo 20.15.

SAPAn kokoonpano SUMU/sob-ottelussa: Mikael Biese; Rasmus Helminen, Mikko Nieminen, Sami Helppi, Kalle Vanhatalo, Sami Laine, Valtteri Entola, Alexey Lazarev, Patrick Semangania (42. Albian Ibishi), Christoffer MacDonald-Thomé (89. Jari Mustonen), Markus Vanninen. Vaihdossa: John Stolpe

SAPAn loput syyskierroksen ottelut:

KäPa/NoLe – SAPA             Brahen kenttä  to 20.9 klo 20.15
MPS/Old Stars – SAPA       Tapanilan tn      pe 28.9 klo 19.30
SAPA – Töölön Vesa           Bollis 6             ke 3.10 klo 18