SAPA vei keskiviikkona Laajasalossa maali-iloittelun

DSC_0191

15.6
4. divisioona
Laajasalo
HJK/Laajasalo – SAPA 3-6 (1-5)
SAPAn maalit: Jaakko Kuusimäki 2 (2. min. ja 10. min), Yassine Aloui 2 (22. min ja 27. min), Kalle Vanhatalo (44. min) ja Mikael Virta (66. min)

SAPA voitti keskivikkona HJK/Laajasalon numeroin 3-6. Jaakko Kuusimäki löi alkutahdit Laajasalon nurmella pelatussa ottelussa kahdella maalillaan, ja SAPA oli lopulta avauspuoliajan jälkeen jo turvallisessa 1-5 johdossa. Yassine Aloui teki samoin kaksi osumaa ja maalien makuun pääsivät myös Kalle Vanhatalo sekä Mikael Virta.

SAPAn valmentaja Tuomo Känsäkoski oli tehnyt illan otteluun mielenkiintoisen vedon, kun oikean pakin tontilla aiemmin nähty Jaakko Kuusimäki heitettiin tällä kertaa jo avauksessa kärkeen. Voisi melkeinpä sanoa, että kyllä kannatti sillä hyökkääjäksi jo viime pelissä vaihdosta sisään tullut Kuusimäki teki ja syötti kaksi SAPAn maaleista. Ilon aiheisiin kuului myös, että pahoista loukkaantumisista kärsinyt Mikko Merikari palasi kentälle SAPAn paidassa parin vuoden tauon jälkeen.

SAPA sai otteluun salama-alun. Anselmi Henriksson syötti Kuusimäelle, joka kuljetti lähelle maalia ja laukoi pallon jo toisella peliminuutilla etukulmasta sisään, 0-1.

10. minuutilla Joni Rantakari antoi kulman, jonka kuka muukaan kuin Kuusimäki puski pallon illan toisella osumalla maaliin, 0-2.

Ottelua oli pelattu 22 minuuttia, kun Kuusimäki syötti Yassine Alouin yksi vastaan yksi tilanteeseen. Aloui päätti hyökkäyksen laukaukseen paristakymmenestä metristä, joka upposi ohi Klubi-vahdin, 0-3.

Tämäkään ei vihreäpaidoille riittänyt vaan se iski seuraavan osuman 5 minuuttia myöhemmin. Aloui veti kaukaa laidan läheisyydestä roikkupallon yli hieman maalinsuulta ulkona olleen veskarin ja tilanne jo 0-4.

31. minuutilla Klubi pääsi kaventamaan 1-4:ään, mutta Kalle Vanhatalo teki Kuusimäen syötöstä SAPAlle vielä yhden juuri ennen puoliaikaa ja vei joukkueen tauolle 1-5 numeroissa. Krunalaiset eivät olleet kuitenkaan avausjaksolla ihan niin suvereeneja mitä numerot antoivat ymmärtää.

66. minuutin kohdalla Mikael Virta teki SAPAlle läpiajosta 1-6 maalin lisäten henkilökohtaisen maalisaldon jo peräti kymmeneen.

Toinen puoliaika oli SAPAlta melkoista läpsyttelyä ja kotijoukkue pääsikin ansaitusti kaventamaan maalieroa kahden osuman verran 70. ja 80. minuutilla.

”Jaakon laittaminen kärkeen piristi joukkuetta. Peli ei ollut kokonaisuutena häävi, liian helppo alku vei terävyyden pelistä. Oli kiva, että yksilötasolla tuli onnistumisia. Voitto ja 3 pistettä oli positiivisin asia mitä saatiin”, SAPAn valmentaja Tuomo Känsäkoski sanoi.

SAPAn kokoonpano HJK/Laajasalo ottelussa: Ari Takala; Mikko Aho, Jari Mustonen, Mikko Nieminen, Anselmi Henriksson, Kalle Vanhatalo (46. Antti Erola), Joni Rantakari, Rasmus Helminen, Yassine Aloui (69. Mikko Merikari), Javier Ihatsu (46. Mikael Virta), Jaakko Kuusimäki. Vaihdossa: Ahmed Azad.

Kevätkierrosta on jäljellä enää kahden pelin verran ja seuraavaksi vastaan tulee sarjakärki FC Finnkurd. Huipputärkeä ottelu pelataan ensi maanantaina Pirkkolan tekonurmella jo klo 17.45.

SAPA-FC FINNKURD ma 20.6 klo 17.45 Pirkkolan tekonurmi
Atlantis/Akatemia-SAPA to 30.6 klo 18 Käpylän nurmi 2