SAPA riemukkaasti tasoihin sarjakärkeä vastaan

DSC_0395

20.6
4. divisioona
Pirkkola
SAPA – FC FINNKURD 3-3 (1-2)
SAPAn maalit: Yassine Aloui 2 (17. min. ja 80. min) ja Mikko Nieminen (90+3. min rp.)

SAPA tuli loistavasti kahden maalin takaa tasoihin Pirkkolassa sarjakärki FC Finnkurdia vastaan. Mikko Nieminen upotti rankkarin sisään lisäajan kolmannella minuutilla ja loppulukemiksi kirjattiin maanantaina 3-3. Yassine Aloui teki SAPAn kaksi muuta osumaa.

Kärkikamppailu, hieno ilma ja hyvin yleisöä; lähtökohdat peliin olivat suorastaan ihanteelliset. Pirkkolassa nähtiinkin upea jalkapallo-ottelu.

Kamppailu sai alkuun edellispäivän EM-kisaottelusta tutun episodin, kun pallo puhkesi kesken pelin.

Alku oli vaikea, sillä SAPA joutui tekemään kokoonpanoon viime hetken muutoksia. Syynä se, että kaksi avaukseen merkittyä pelaajaa jättikin yllättäen saapumatta.

Finnkurd teki pelin avausmaalin 8. minuutilla kulmapotkusta, 0-1.

Vihreäpaidat tasoittivat ottelun 17 minuutin kohdalla. Rasmus Helminen syötti kahden keskikenttäpelaajan välistä positiivisessa peliasennossa olleelle Jani Rahkoselle joka pääsi syöttämään Yassine Alouin läpi. Hyökkääjä siirsi ohi vastaan tulleen maalivahdin ja pallo varmasti maaliin, 1-1.

Vain neljä minuuttia edellisestä vieraat pääsivät jälleen johtoon. Keskitys takatolpalle, josta sinipaitojen pelaaja pääsi tuikkaamaan tilanteeksi 1-2.

SAPAn peli-ilme näytti hyvältä ja muutama maalipaikkakin avauspuoliajalla vielä syntyi, vedot viuhuivat vain yli maalin.

Toinen puoliaika oli ehtinyt vanhentua ainoastaan pari minuuttia, kun Finnkurdille annettiin tuomariston pienen tuumaustauon jälkeen rangaistuspotku. Pallo sisään ja vieraat 1-3 johtoon.

SAPA pelasi harmittavasta takaiskusta huolimatta rohkeasti ja se näytti kaikkea muuta kuin alistuneelta. 80. minuutilla SAPA onnistui kaventamaan 2-3:een Alouin illan toisella täysosumalla. Maali oli tunisialaiselle jo kauden kahdeksas.

SAPA sai kavennuksesta virtaa entisestään ja onnistui lopulta tasoittamaan pelin. Lisäaikaa oli pelattu pari minuuttia, kun Rasmus Helminen ajoi sisään ja vieraiden puolustus joutui rikkomaan. Mikko Nieminen sijoitti varmasti vasempaan alanurkkaan, jonka jälkeen krunalaisten leirissä oli riemu herkässä. Maali oli todella tärkeä.

Finnkurd sai ottelussa peräti seitsemän keltaista, mutta punakortti ei silti heilunut yhdellekkään pelaajalle. Yhteensä ottelussa annettiin yhdeksän varoitusta ja erotuomari antoi lisäaikaa toiselle puoliajalle kaikkien viivytysten johdosta peräti 7 minuuttia.

SAPAn paidassa debytoi Phuc Luu, joka esiintyi ottelussa erinomaisesti.

”Valtavan hyvä nousu, ja toinen puoliaika oli parasta mitä ollaan pitkään aikaan nähty. Ei voi sanoa, että maalien perusteella olisi pitänyt ansaita, mutta peliesityksen puolesta oltaisiin kyllä ansaittu enemmän”, SAPAn valmentaja Tuomo Känsäkoski sanoi.

Kevätkauden päättää toinen ääritärkeä kärkipeli, jossa vastustajana on Atlantis/Akatemia. Ottelu pelataan Käpylän urheilupuistossa torstaina 20.6 klo 19.

SAPAn kokoonpano FC Finnkurd-ottelussa: Ari Takala; Mikko Aho, Jari Mustonen, Mikko Nieminen, Kalle Vanhatalo, Phuc Luu (56. Miika Koivisto), Joni Rantakari, Rasmus Helminen, Mikael Virta, Jani Rahkonen, Yassine Aloui. Vaihdossa: Mikko Merikari