SAPA tasoitti lisäajalla – tulos silti pettymys

4.9
3. divisioona
Käpylä
SAPA – Herttoniemen Toverit 1-1 (0-0)
SAPAn maali: Jani Rahkonen (90+2. min)

Vaikka SAPA nousi hienosti lisäajalla tasoihin perjantaina Käpylässä, päällimmäiseksi tunteeksi jäi silti pettymys. SAPAlla olisi ollut voitolla mahdollisuus päästä ensimmäisenä viivan päällä olevan HerTon kantaan, mutta nyt joukkueiden välinen piste-ero pysyy kahdeksassa pisteessä.

Emsimmäinen puoliaika mentiin tasaisissa merkeissä, mutta SAPA oli maalittomalla avauspuolikkaalla lähempänä maalintekoa.

Isännillä oli reilu puolen tunnin jälkeen hyvä lyhyt jakso, jossa se loi muutaman hyvän tekopaikan. Maaliin asti pelivälinettä ei kuitenkaan saatu, sillä vedot viuhuivat ohi sekä Jani Rahkonen ei saamastaan keskityksestä aivan yltänyt palloon maalin edessä.

HerTo ei avausjaksolla ihmeitä esittänyt, sillä se saanut aikaan ainuttakaan laukausta.

Vieraat aloittivat toisen jakson kuitenkin vahvasti. Se sai jo heti alkuun vaarallisen tilanteen, mutta SAPA-puolustus ehti viime hetkellä laukauksen tielle.

HerTo vei peliä ja tekivätkin 69. minuutilla ottelun avausmaalin, kun Jori Perovuo pääsi läpi. Ari Takala tuli isäntien maalilta vastaan, mutta pallo epäonnekseen lipesi hyppysistä ja peliväline tyhjään verkkoon.

SAPAn Muhamed Badella oli heti perään paikka tasoittaa, mutta laukaus ohi.

SAPA ei ollut takaiskusta lamaantunut, vaan yritti vimmatusti päästä vielä tasoihin ja ohi.

Jani Rahkosella oli paikka tasoitukseen jo kymmenen minuuttia aikaisemmin, mutta maaliin asti pallo meni saman miehen toimesta vasta lisäajan toisella minuutilla. SAPAn taistelu lopulta palkittiin, kun Rahkonen laukoi huikean vedon kolmestakympistä ja pallo verkon perukoille.

SAPA sai vielä lopussa kulmapotkun, mutta voittomaali jäi haaveeksi.

”Olin budjetoinut, että HerTo voitetaan, ja EsPaa vastaan pelataan tasan. Nyt se pitää vain tehdä toisin päin”, SAPAn valmentaja Tuomo Känsäkoski sanoi.

Viikon päästä sunnuntaina SAPA kohtaa vasta yhden tappion tällä kaudella kärsineen Etelä-Espoon Pallon. Ottelu pelataan Matinkylän tekonurmella klo 16.30 alkaen.

SAPAn kokoonpano HerTo-ottelussa: Ari Takala; Jaakko Kuusimäki, Mikko Nieminen, Sami Helppi, Kalle Vanhatalo, Daniel Donner, Antti Erola (59. Joni Rantakari), Martin Laitinen, Christoffer MacDonald-Thomé (73. Javier Ihatsu), Muhamed Bade, Jani Rahkonen. Vaihdossa: Emmanuel Taylor

SAPAn loput syyskierroksen ottelut:

EsPa – SAPA su 13.9 klo 16.30 Matinkylän tekonurmi 1

SAPA – PPJ pe 18.9 klo 18.00 Pallokenttä 6

I-HK/OMV – SAPA la 26.9 klo 15.00 Itä-Hakkilan tekonurmi

SAPA – Atletico Malmi la 3.10 klo 16.15 Pallokenttä 6