Perinteinen SAPA Hyundai syysturnaus – Ensimmäistä kertaa Haapiksella

SAPAn_syysturnausSAPA Hyundai syysturnauspäivä oli pitkä, muttei pitkäveteinen. Vielä sunnuntaiaamuna Ilmatieteen laitoksen paikallissään mukaan Kalliossa oli odotettavissa taukoamatonta sadetta. Sadealue kiersi kuitenkin Haapaniemen kentän kaikkien turnaukseen osallistuvien onneksi.

Turnaus alkoi puoli kymmeneltä 06:n haastesarjalla ja päivä huipentui kymmenen tuntia myöhemmin 06:n kilpasarjan ottelussa, joka venyi rankkareille saakka. Haapaniemen kentällä oli päivän mittaan yhteensä 59 ottelua. Harraste- ja haastesarjassa kullakin joukkueella oli kolme ottelua, kilpasarjassa neljä. SAPA oli kotiturnauksessaan yhteensä seitsemän joukkueen voimin sarjoissa 06, 07 ja 08.

Päivään mahtui ilon hetkiä, urheilun draamaa, kovaa tsemppausta ja jalkapallon henkeä parhaimmillaan. Joitain kyyneliäkin nähtiin, osa kumpusi ilosta, osa keljutuksesta. Pahemmilta haavereilta säästyttiin ja sapalaiset saivat positiivista palautetta turnauksesta niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

SAPA 06 oli vetovastuussa tämänvuotisesta syysturnauksesta. Apunaan heillä oli 07:n vanhemmat, jotka harjoittelivat samalla ensi vuoden koitosta varten. Olosuhteet turnauksen järjestämiseen ovat nyt aivan toiset kuin aiemmin Kaisaniemen hiekkakentällä. Ei ainoastaan käytännön buffetjärjestelyt vaan myös pelaajien ohjaus ja oikean kentän etsiminen oli vaivatonta verrattuna aikaisempaan. Koko kenttä on hallittavissa yhdellä vilkaisulla.

Haapiksen kahvilan keittiö täyttyi seuralaisten leipomuksista ja erityisesti mokkapaloja oli tarjolla kaikissa nomparellisävyissä. Reissareita valmistettiin sitä mukaa, kun nälkäiset pelaajat kaipasivat energiatäydennystä. Munkki- ja vohvelipisteen pääkokki ei näyttänyt väsymyksen merkkejä, vaikka ahkeroi käryssä koko päivän katoksen pystytyksestä aina sen purkuun saakka.

Kaikki illalla SAPAn väreissä pelanneet ja SAPAn pelipaidoissa kannustaneet saivat kiitokseksi päivän urakastaan makkarapisteen herkkuja. Poikiemme ja tyttöjemme suut kääntyivät siitä vieläkin isompaan hymyyn. Loistava pelipäivä takana ja mitalit kaulassa. Syysturnaus ei jättänyt ketään kylmäksi.

Nina Poppius